asztrológia horoszkóp ezotéria párhoroszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 

Szerelem
Nem túlságosan gyakori párosítás. Ha szerelmesek lesznek, akkor egy darabig nagyon heves szerelmet élnek át, de hosszú távon nem valószínű, hogy működik a kapcsolat. A Vízöntő elvarázsolódhat a Halak sokoldalúsága és fantáziája láttán, élvezheti, hogy a Halak az ég adta világon semmit nem csinál egyszerre kétszer ugyanúgy, ami azért fontos, mert a Vízöntő ki nem állhatja a megszokott dolgokat. A Halak pedig ugyancsak rajonghat a Vízöntő folyton újabb és újabb ötleteiért, hogy mi mindent képes kitalálni. Ezért sok dolgot kipróbálnak együtt, csakhogy amíg a Halak érzelmileg lesz gazdagabb és minden egyes közösen átélt élmény egyre szorosabb kötődést alakít ki benne a Vízöntő felé, addig a Vízöntő minden történésből gondolati tanulságot von le, és mindvégig megőrzi az identitását. Amíg a Halak a szerelemben teljesen átadja magát, és felolvad a másikban, addig a Vízöntő soha nem képes teljesen átadni magát egy másik embernek. Nagyon fontos számára a függetlenség és az autonómia. Ezért a Halak hidegnek érezheti a Vízöntőt, és valószínűleg szenvedni fog, hogy soha nem adhatja át magát teljesen sem az érzésnek, sem a másiknak. A Vízöntőnek pedig a szerelem múltával terhes lesz a Halak nagy érzelmi igénye, ezért sokszor elválnak útjaik.

Szex
Itt is megmutatkozik a kétféle temperamentum: amíg a Halak ezt is az érzésein keresztül, sok-sok gyöngédséggel szeretné, addig a Vízöntő a testi szerelmet is inkább a kísérletező, minden újat kipróbáló, inkább az eszén, semmint az érzelmein keresztül éli meg.

Barátság
Két teljesen más világ találkozik egymással, nem is igazán értik egymást. A Vízöntő az objektív, szkeptikus életszemléletével, nyitott, őszinte, impulzív természetével egészen különbözik a mindig mindent az érzelmein keresztül észlelő, szubjektív Halaktól, aki zárkózott, és sokszor kénytelen álarcot felvenni, hogy védje belső, sebezhető énjét. A Vízöntő valószínűleg túlságosan nyers, harsány és érzéketlen a Halak számára. A Vízöntő pedig nem érti a Halak titokzatosságát, és talán észre sem veszi sebezhetőségét. Ebből konfliktusok adódhatnak, a Vízöntő akaratlanul is megbánthatja a Halakat, utána pedig fogalma nincs, miért durcázik a Halak, miért nem áll szóba vele, miért nem keresi a társaságát, sőt, miért kerüli. Ha barátokká válnak, és a Halak beavatja a Vízöntőt a saját, határtalan, csodákkal teli fantáziavilágába, akkor a Vízöntő erre vagy szkeptikusan elmosolyodik, és elfogadja azt, vagy pedig elvész a Halak végtelenül bonyolult érzelmi életében. A Vízöntő szereti egyszerűen kezelni az emocionális dolgokat - mindig az értelme alá vonja azt -, és nem érti, hogy a Halak hogy bonyolíthatja meg annyira az érzelmi ügyeit, talán egy idő után fárasztják is a Halak folyamatos lelki problémái. De a kreativitás mindkettőjükben benne van, csak a Halaknak érzelmekből, a Vízöntőnek pedig gondolatokból fakad.

Munka
Ha a Vízöntő a főnök, akkor a Halak úgy érezheti, túlságosan magára hagyja a Vízöntő, és nem kap elég egyértelmű utasítást, hogy megoldja a feladatot, a Vízöntő ugyanis szereti a szabadságot a munkakapcsolatokban is, ezért teljesen szabad kezet ad a Halaknak, aki viszont egy biztos, vezető kéz nélkül képes elfolyni, elakadni a teendők sűrűjében, ennek következtében pedig semmit nem csinálni. Ha a Halak a főnök, akkor megérzi, hogy a Vízöntőnek szabadságra van szüksége, ezért meg is adja neki azt, és értékeli a Vízöntő sokszor elég különleges, extrém ötleteit is.

Tanács
Ha sokáig szeretnének együtt maradni, akkor a Halaknak tudomásul kell vennie, hogy a Vízöntő nagyon független és szabadságszerető lény, ezért nem szabad az érzéseivel agyonnyomni, túlterhelni, mert akkor elmenekül. A Vízöntőnek pedig sokkal jobban oda kell figyelnie a Halak érzéseire, és jobban ki kell mutatnia neki, hogy szereti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.