Pár horoszkóp (Vízöntő - Rák)

2010.11.17. 20:15

Szerelem
Nehéz választás! Nehéz a Ráknak is és a Vízöntőnek is. A Vízöntőnek szabadságát kell feláldoznia, a Ráknak pedig otthonát. Ezt egyikük sem szívesen teszi, hiszen nekik ez a legfontosabb. A Rák értékrendszerében legfelül a Család, az Otthon, az Érzelem, a Múlt áll, a Vízöntőnek a Szabadság, Különlegesség, Újdonság, a Jövő. Két irányba igyekeznek, ez pedig egy idő után feszültségekhez vezet. Szerelmük kialakulásakor, még a kapcsolat elején a Rákot elbűvöli a Vízöntő eredeti gondolkodása, szokatlan külleme. Bár tudni kell, a Rák általában konzervatív típus, és a hagyományos öltözködést részesíti előnyben a divatos hóbortokkal szemben, ami teljesen természetes egy Vízöntő számára. A Vízöntőt pedig a Rák fantáziája ejti rabul. De hamarosan kiütköznek az ellentétek: a Rák otthon akar tévét nézni és finom, forró teát kortyolgatni, a Vízöntő pedig társaságban mulatni. A Rák egyébként sem tud megbékélni a Vízöntő szellemen alapuló, számára érzéketlen jellemével. A Vízöntőre jellemző, hogy felülről szemléli életét (másokét is), és filozófiai szemléletei nem hagyják érvényesülni érzelmeit. A Rákot érzelmei vezérlik, a Vízöntőt a józan esze. A Ráknak szüksége van a biztonságra, a Vízöntőnek pedig a bizonytalanságra. A Rák nyugalmat akar, a Vízöntő kalandokat. A Rák ragaszkodó és szenvedélyes, a Vízöntő függetlensége és hideg logikája ezt nem érti és nem érzi. A Rák monogám, a Vízöntő kipróbál minden(ki)t, ami az útjába esik. Ezek miatt nem biztos, hogy egy életet leélnek egymással.

Szex
A különbségek itt is kiütköznek: a Vízöntő extrém ötletei megijesztik a Rákot, aki nem szereti az öncélú szexet. A Rák, hangsúlyos érzelmi élete folytán, a érzelmekkel teli szexualitást részesíti előnyben.

Barátság
Víz (Rák) és levegő (Vízöntő) jegy kapcsolata nem konfliktusmentes. A Rák szereti az érzelmileg biztonságos kapcsolatokat, ahol tudja, hogy szükség van rá és a gondoskodására. A Vízöntő pedig csakis egy független és szabad kapcsolatban tudja jól érezni magát, ahol mindenki meg tud állni a saját lábán. Nincs szüksége segítségre, az pedig, hogy ő segítséget nyújtson, eszébe sem jut. A Vízöntő nem egy odaadó típus, és érzelmileg sem szereti lekötni magát. A Rák hidegnek és elutasítónak érzi ezek miatt a Vízöntőt, aki ráadásul folyton furcsán viselkedik, furcsa dolgokat akar csinálni, és teljességgel kiszámíthatatlan. A Rák nem fog tudni megbízni a Vízöntőben, éppen ezért nem is engedi közel magához. Ha véletlenül barátságba keverednek (aminek tipikus Rák és tipikus Vízöntő estén nagyon kis esélye van), akkor a Rák szenvedni fog a Vízöntő figyelmetlenségétől és érzéketlenségétől, a Vízöntő pedig attól, hogy korlátozni akarják szabadságát, és meg akarják mondani, hogy mit csináljon.

Munka
Ha a Vízöntő a főnök, akkor önálló, gyors munkát vár el a Ráktól, akinek ötletei néha tetszenek a Vízöntőnek, néha talán túlságosan konzervatívnak tartja őket. A Vízöntő főnök mindig a leghaladóbb szemléletet sajátítja el, és ezt várja a munkatársaitól is. Ha a Rák a főnök, akkor bizony nem értékeli sokra a Vízöntő - számára furcsa, és lehetetlen - ötleteit, kissé konzervatív szemléletébe nem férnek bele a túlzottan extrém dolgok. A Vízöntő az ötletei állandó elvetését kreativitásának és szabadságának korlátozásaként éli meg.

Tanács
A Vízöntő érzelmi életének fejlesztésére van szükség, hiszen a Rák nagyon érzékeny, és a Vízöntő cinikus megjegyzései nagyon megbánthatják. A Ráknak nem szabad mindig komolyan vennie a Vízöntőt, meg kell tanulnia viszont könnyedén venni az életet.

ezotériahoroszkópasztrológiapárhoroszkóp