csillagjegy horoszkóp egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nap mint nap fáj a fejed, mozgásszervi panaszaid vannak, vagy emésztőrendszeri problémákkal küszködsz? Olvasd végig egészséghoroszkópunkat, csillagjegyed ugyanis elárulja, hogy milyen tünetekre érdemes odafigyelned, és hogyan előzheted meg a komolyabb betegségeket!

Kos

Gyakran szenvedsz fejfájástól és migréntől, sőt egy-egy húzósabb nap végén szédülési rohamok is rád törnek? Pihenj többet, dolgozz kevesebbet - nem szabad tovább feszegetned a teljesítőképességed határait, a kellemetlen tünetek egy részét ugyanis a kimerültség okozza! Esténként érdemes meginnod egy-egy csésze nyugtató hatású citromfű teát, a stressz miatt ugyanis gyakran forgolódsz éjszakánként álmatlanul!

Érzékeny pontjaid: fej, homloküreg

Bika

Akkor is nassolsz, ha bánatos vagy, na meg akkor is, ha jobbnál jobb híreket kapsz? A Bikák életében központi szerepet játszik az étkezés, ezért könnyen előfordulhat, hogy éveken keresztül küzdened kell a pluszkilókkal - sőt a folyamatos habzsolás akár táplálkozási zavarokhoz is vezethet. A stressz és a megoldatlan konfliktusok esténként váll- és hátfájdalmat okozhatnak, de gondjaid lehetnek a torkoddal és a gégéddel is!

Érzékeny pontjaid: torok, nyak, váll, gyomor, nyelőcső

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Ikrek

Nagyon nehezen tudod feldolgozni a magánéleti és munkahelyi konfliktusokat, a stressz nálad sokszor sajnos testi tüneteket is okoz! Idegrendszeri, pszichés és légzőszervi panaszokkal is küszködhetsz, ezért érdemes olyan mozgásformákat választanod, amelyek nemcsak a testednek tesznek jót, hanem le is nyugtatnak - tökéletes választás lehet például a jóga valamelyik fajtája. És még egy tanács: mivel a tüdőd nagyon érzékeny, minél hamarabb hagyj fel a dohányzással!

Érzékeny pontjaid: tüdő, légcső, idegrendszer, kezek

Rák

Mihelyt felidegesítenek a munkahelyeden vagy otthon, azonnal megfájdul a gyomrod? A Rák jegyűek szervezete nagyon erőteljesen reagál az érzelmi hatásokra, ezért gyakran lehetnek lelki eredetű gyomorpanaszaid és emésztési problémáid, amelyek olykor-olykor komolyabb betegséghez, például gyomorfekélyhez vezethetnek. Ügyelj a csontrendszered állapotára, ne feledkezz meg a nőgyógyászati szűrővizsgálatokról, na meg a kebleid otthoni vizsgálatáról sem!

Érzékeny pontjaid: gyomor, mell, méh és csontok

Oroszlán

Figyelj oda a szíved állapotára, az Oroszlán jegyűeknél ugyanis könnyen kialakulhatnak keringési zavarok és vérnyomásproblémák: ne hajtsd túl magad a munkahelyen, legalább egy kicsit vegyél vissza a tempóból, a szervezetedet pedig kényeztesd nyugtató hatású gyógyteákkal, valamint a szívre és az érrendszerre jótékony hatású fokhagyma-készítményekkel!

Érzékeny pontjaid: szív-, ér- és csontrendszer, gerinc

Szűz

Szerencsére neked nem kell hónapokig könyörögni, hogy végre elmenj egy alapos kivizsgálásra: odafigyelsz az egészségedre, de sajnos néha az enyhe tünetekből is komoly betegségre következtetsz! Hajlamos vagy a visszerességre, és viszonylag gyakran küszködsz gyomor- és bélproblémákkal - táplálkozz minél kiegyensúlyozottabban, így ugyanis az immunrendszeredet is ellenállóbbá teheted!

Érzékeny pontjaid: gyomor, vékony- és vastagbél

Mérleg

Soha ne feledkezz meg a bőséges folyadékfogyasztásról, naponta legalább három liter ásványvizet és gyógyteát igyál meg: viszonylag gyakran küszködsz ugyanis veseproblémákkal és hólyaghuruttal! A bőröd is érzékeny, ezért ősszel és télen is használj fényvédős arckrémet, illetve nyugtató pakolásokat, sőt érdemes lenne elmenned egy allergiavizsgálatra is!

Érzékeny pontjaid: bőr, vese és mellékvese, húgyhólyag

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Skorpió

Elég egyszer elmenned a strandra, azonnal elkapsz valamilyen fertőzést? Sajnos az immunrendszered elég gyenge, ezért az őszi-téli influenzás időszakban érdemes minél gyakrabban kezet mosnod, na meg persze vitaminokban gazdag gyümölcsökkel és zöldségekkel erősítened a szervezetedet! Olykor-olykor szexuális problémáid is lehetnek, amelyek testi tüneteket is okozhatnak: próbáld meg elengedni magad szex közben, így ritkábban kell majd lelki eredetű problémákkal küzdened!

Érzékeny pontjaid: nemi szervek, húgycső és húgyvezeték

Nyilas

Képtelen vagy nemet mondani a nagy családi lakomákra, a munkahelyi nassolásra, na meg a késő esti csemegézésre: pedig a mértéktelen étkezés nemcsak súlyproblémákat okozhat, hanem megterhelheti a gyomrodat, a bélrendszeredet és a májadat is! Az édes és sós kekszek helyett inkább nyers zöldségeket ropogtass, az esti evésről pedig mondj le - emellett az őszi-téli időszakban az öltözködésedre is jobban figyelj oda, a hidegben ugyanis könnyen megfázhatsz!

Érzékeny pontjaid: máj, csípő és comb, hörgők, medence

Bak

Végtagjaid és ízületeid nagyon érzékenyek: gyakran panaszkodsz térd- és csípőfájdalomra, ráadásul előfordulhat, hogy hajlamos vagy a reumára is. Mindenképpen sportolnod kell, de érdemes olyan mozgásformát választanod, amely kíméli az ízületeidet, ugyanakkor átmozgatja az egész testedet - az aquafitnesz és az úszás tökéletes választás! Ha éppen stresszes időszakot élsz át, fejfájással és vérnyomás-ingadozással is küszködhetsz!

Érzékeny pontjaid: ízületek, csontrendszer, térd és csípő

Vízöntő

Legalább egy-másfél órát próbálj lazításra, meditációra szánni naponta - a munkahelyi feladatok, a pörgős hétvégék ugyanis megviselik az idegrendszeredet, ez pedig különböző testi tüneteket válthat ki nálad. Figyelj oda a csontrendszered állapotára is: időben kezdj el kalciumot tartalmazó készítményeket szedni, és persze a tejről, tejtermékekről se feledkezz meg! Ne hagyd kezeletlenül a visszereidet sem, rendszeresen vizsgáltasd meg a lábaidat szakorvossal.

Érzékeny pontjaid: idegrendszer, csontrendszer, láb

Halak

Mindenképpen figyelj oda a lábfejed, a talpad és a gerinced állapotára, a lúdtalp mellett ugyanis gerincferdüléssel és krónikus fájdalommal is küszködhetsz. Sajnos számodra az őszi-téli időszak igazi rémálom: egyetlen influenzás időszakot sem úszol meg anélkül, hogy meg ne betegednél, ezért mindenképpen fogyassz vitaminban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket, illetve immunerősítő gyógyteákat!

Érzékeny pontjaid: lábfej, gerincoszlop

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.