Masszázs a testnek, megnyugvás a léleknek - A legújabb masszázstrendek

drágakő szinkron lélek test masszázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A masszázs ma már nemcsak egyszerű izomlazítást, a sporttól és a mindennapi tevékenységektől leterhelt test átgyúrását jelenti, hanem ennél sokkal többet. A legújabb masszázsfajták amellett, hogy ellazítják a testünket, a lelkünk "csomóit" is képesek kioldani.

A masszázs hagyományos formái (például a svéd- és a sportmasszázs) is hatnak a lélekre: az emberi érintés mindenképpen megnyugtat, ráadásul az izmok ellazulását követi az idegeké is. A szépségszalonok és spák kínálatában azonban egyre több olyan masszázsfajta tűnik fel, amelyek eleve nem csak az izmok feszességének oldását tűzik ki célul. Ezek a rituálék egyszerre hatnak testünkre és lelkünkre. Az eredmény? Felfrissülve, megfiatalodva, új energiákkal telten léphetünk ki a szalon ajtaján.

Thinkstock
Thinkstock

Koreografált harmónia - szinkronmasszázs a zene hullámain

Két masszőr lassú, meditatív zenére, részletes koreográfia alapján végzi a kezelést, amely a maga nemében egyedülállóan mély relaxációt tesz lehetővé. A Kőrösi Gábor masszázsterapeuta által kidolgozott szinkronmasszázs-koreográfiának már a kezdete is hihetetlen nyugalmat sugároz: ez a "nyugtatás", amikor a két masszőr ráteszi a kezét a vendégre, többször is visszatér a masszázs során, amelynek különlegessége, hogy tökéletes összhangot teremt a vendég, a két masszőr, valamint a zene között. A két terapeuta érintését nemigen lehet megkülönböztetni egymástól, pedig különböző nemű, különféle energiájú személyekről van szó. "Ezt csak két, igazán egy hullámhosszon levő ember képes megoldani, és eközben a vendég teste belefeledkezhet az érintésekbe, a tökéletes harmóniába" - mondja Gábor. Az egyórás masszázsban a gondosan, mozdulatról mozdulatra kidolgozott részek mellett improvizatív pillanatok is vannak, amikor mindkét masszőr önmagát adja, és a rajta eluralkodó érzéseket közvetíti a vendég felé. A befejező akkord a talp- és arcmasszázs, amelynek során a vendéget szinte beborítja az egyszerre fentről és lentről kapott energia. "A kezelés legfontosabb hatása a lélek felszabadulása, a bennünk levő energiák kiegyenlítődése" - meséli Farkas Kata masszázsterapeuta, aki Gáborral együtt végzi a szinkronmasszázst. "A lélek harmóniába kerülése pedig csendben előidézi a test gyógyulását is." A masszázs befejező mozdulatai után nem könnyű visszatérni a valóságba, ám az átélt nyugalmat sokáig magunkkal hordozzuk, és ez a mindennapjainkra is óriási hatással lesz.

A lélek gyógyítója - Holistic Pulsing

A masszázs technikája Ausztráliából származik, arrafelé ősidők óta ismert: a hagyományok szerint a testet, a szellemet és a lelket egyszerre gyógyítja, és a fel nem dolgozott, a tudatalattiban raktározódó lelki sérüléseket, energiablokkokat is képes feloldani. "A finom, lágy érintések, a ringató mozdulatok megszólítják a testet: aktiválódik a sejtek emlékezete, így a masszázs előhívja a szervezet mechanizmusait.

Thinkstock
Thinkstock

A ringatás hatására visszatalálhatunk gyermeki énünkhöz, amikor még a teljes biztonság érzése vett körbe bennünket" - mondja Farkas Kata masszázsterapeuta, majd hozzáteszi, hogy a mély ellazulás hatására egyfajta módosult tudatállapot érhető el, amelyben kinyílik a félelmeinket, fájdalmainkat elraktározó tudattalan "kapuja", és felszínre kerülnek az elnyomott, energiaáramlást gátló blokkok. Ha pedig a szervezet energiái a blokkok feloldása után újra tökéletesen működnek, nemcsak az életenergiánk, a teljesítőképességünk nő meg, hanem akár egyes testi betegségeink is meggyógyulhatnak. Sőt: lelkileg újra összhangba kerülhetünk önmagunkkal, és ez a kedvező változás kihathat a családi életünkre, a párkapcsolatunkra, de akár a munkahelyi kapcsolatainkra, teljesítményünkre is. "Az ember egyszerűen újra jól érzi magát, és ezzel a boldogsággal nézhet szembe a mindennapok kihívásaival" - mesél a masszázsról Kata.

Hagyomány és aromaterápia - Relax Sanshui aroma masszázs rituálé

A masszázs-ceremónia a hagyományos ázsiai gyógyítók módszereit ötvözi a modern aromaterápiás ismeretekkel: a kezelés alapját a finoman összehangolt gyógynövény-keverékek, az értékes gyökerek, virágok és egzotikus gyümölcsök adják. Az illóolajok az érzékekre, a testre, a lélekre és a szellemre egyaránt hatnak. Egyensúlyba hozzák, harmonizálják az embert, revitalizálják, frissítik a szervezetet, és oldják az energiablokkokat.

Thinkstock
Thinkstock

"A kezelés azzal kezdődik, hogy a terapeuta és a vendég együtt választja ki a vendég napi hangulatának megfelelő illatot és elemet. Ezt egészíti ki a zene, a fény és a tea" - mesél a rituáléról Kata. Maga a ceremónia egy különleges peelinggel indul. "A méregtelenítést a meridiánok mentén, olajban felmelegített masszázseszközzel végezzük" - mondja a terapeuta. A teljes testmasszázs a vendég által választott elemnek megfelelő illóolajokkal történik, majd a kényeztető kezelés után a vendég még relaxálhat egy kicsit. Végül a választott elemnek megfelelő teával kínálják, hogy a friss energiák és a nyugalom még tovább megmaradjon.

Mágikus vonzerő - féldrágaköves masszázs

"A féldrágakövekről régóta azt tartják, hogy képesek megőrizni és átadni a természetből szerzett és magukba zárt energiákat, életerőt" - mesél Farkas Kata a féldrágaköves masszázs hátteréről. "A különböző kövek rezgése teljesen eltérő, mindegyik másféle fájdalmat, fizikai vagy lelki szintű sérülést, problémát képes meggyógyítani."

Thinkstock
Thinkstock

A hegyikristály például a tökéletesség, a tisztaság, a szeretet szimbóluma, és a teljes test blokkjait képes feloldani. A jáde az előítéletek leépítésében, a bátorság erősítésében segíthet, de a méregtelenítést, az immunrendszer működését és a termékenységet is támogatja. A citrin a kifejezőkészséget erősíti, például a vizsgák sikeres letételéhez segíthet hozzá, míg a fluorit stabilizálja a lelket, fogékonnyá tesz az intuitív megérzésekre, erősíti a koncentrációt, de a légutak és a máj működésére is jó hatással van.
"A masszázs intenzív érintései nyomán megindul a szervezetben a 'boldogsághormonok' termelődése, miközben a kövek kiegyenlítik a test diszharmonikus rezgéseit" - mondja a terapeuta. "Közben jobbá válik a test vérellátása, a szervezet ellazul, mintha egy fiatalító kúrán venne részt a vendég. A féldrágakövek a csakrák harmonizálásában is segítenek."

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



3 tuti tavaszi program a sport szerelmeseinekhttp://www.life.hu/tested-lelked/mozgas/20110324-joga-fieszta-vivicitta-varosvedo-futas-nivea-fitness-tour.htmlAzt hiszed, jó az alakod? Tévedsz!http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110316-a-modern-nok-nem-olyan-formasak-mint-gondoljak.htmlApró változtatások a külsődön, amitől garantáltan szexi leszelhttp://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110316-apro-valtoztatasok-a-kulsodon-amitol-garantaltan-szexi-leszel.htmlRágod a körmöd, tekered a hajad? Vigyázz, szorongó vagy!http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110310-igy-kezelheto-a-szorongas.htmlTermészetes gyógymódok a leggyakoribb női bajokrahttp://www.life.hu/tested-lelked/20110309-menstruacios-fajdalom-pms-holyaghurut-termeszetes-gyogymodok.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.