csillagjegy horoszkóp ezotéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nyilasok mindennapjait pozitív hatások uralják egész május folyamán, az Ikrek jegyűek pedig napról napra válnak nyitottabbá az újdonságok felé.

Thinkstock
Thinkstock

Kos

Úgy tűnik, óriási hatással van rád a meleg és az egyre erőteljesebb napsütés. Az előző hónapokban észlelt láthatatlan nyugtalanság végre teljesen megszűnik, így újra kiegyensúlyozottság költözhet életedbe május folyamán, olyannyira, hogy egyébként tüzes jellemed szinte átalakul - igaz, csak átmenetileg. A hónap második fele már alkalmas arra, hogy új kapcsolatokat építs, főleg baráti és üzleti téren! Ha problémáid vannak a családoddal, közeli barátaiddal, esetleg a szerelmeddel, akkor a hónap eleje kiváló időszak arra, hogy megbeszéld, és megoldást keress a bajokra. Váratlan pénzügyi bevételre is számíthatsz, de ne költekezz azonnal!

Programtipp: Már most irány a Balaton. Az előszezon legalább annyira izgalmas, mint a forró nyári hónapok.



Bika

A Bika jegyében járó Nap mindent megtesz azért, hogy kiválóan alakuljon május hava, csupán ülj fel a sors szekerére, most biztos jó irányba visz! Kellemes, könnyed, színes és mozgalmas hónap következik, jelentős mélypontokra biztos nem kerül sor. Pihenj, szórakozz sokat, most van itt az ideje egy kis kikapcsolódásnak, ahová feltétlenül vidd magaddal családtagjaidat, vagy invitáld meg legközelebbi barátaidat. Az is lényeges, hogy mély és intenzív érzésekkel vagy tele, s ez hozzásegít ahhoz, hogy a következő hetekben szinte bármit sikerre vigyél, amit akarsz, ne hagyd, hogy elképzeléseidben meggátoljon bárki.

Programtipp: Ugorj vissza kicsit a múltba! Pásztón rendezik meg az V. Múltidéző Zsigmond napot május 1-jén!

Ikrek

Május elején fáradt és nyűgös leszel pár napig, kissé nehezebben bírod a tempót, az elmúlt hónapban ugyanis nagyon sokat dolgoztál, állandóan agyaltál valamin, a változtatás központi téma most nálad. Még szerencse, hogy május harmadik hetétől sokkal jobban fogod érezni magad a bőrödben, az élet minden területén, új barátságokra, vagy akár új szerelemre találhatsz - ez akkor erősödik fel, amikor a Nap az Ikrek jegyében ér. Napról napra nyitottabbá válsz minden újdonságra, mindenkire és mindenre odafigyelsz, s könnyebben megérted és átérzed mások problémáit, hathatós véleményt mondasz, s jó hatással leszel környezeted különböző tagjaira.

Programtipp: Ki ne hagyd a majálist, május 1. - virsli és sör!

Rák

Senki nem tudja megállítani azt a szerencsesorozatot, mely most ér el hozzád. Egész május folyamán nagyszerű lehetőségek nyílnak meg előtted, a legváratlanabb helyekről kaphatsz információkat, felajánlásokat, megkereséseket. Itt az idő új vállalkozás beindításához, tanulmányok megkezdéséhez vagy vizsgák letételéhez. Csupán a hónap közepén kell egy-két kisebb kellemetlenségre, nézeteltérésre, megoldhatatlannak tűnő probléma felbukkanására számítanod, de ez csak azért következik be, mert túlságosan leterheled magad, s nem tudsz egyszerre ennyi felé figyelni. Ám mégis szerencsésnek érezheted magad, mert minden problémát le tudsz rendezni.

Programtipp: Ha még sosem voltál halászléfőző-versenyen, akkor most tehetsz egy próbát Ábrahámhegyen, május 7-én!

Thinkstock
Thinkstock

Oroszlán

Ott csap le májusban a szerencse, ahol a legkevésbé várnád. Merkúr és Vénusz együttes és hathatós segítségével egy új, váratlan szerelem jelenhet meg az életedben, esetleg a meglévő fellángolhat, elmélyülhet. Ha eddig szingli voltál, most nem menekülhetsz az elsöprő szerelem érzése elől. Karriered terén szinte könnyed sikereket érhetsz el, kitartásod végre meghozza a várva-várt eredményt, amiért olyan sokat dolgoztál az elmúlt hónapokban. Vitás kérdésekben ne a hirtelen indulat vezessen, fontold meg alaposan kinek mit mondasz. Mindig tartsd észben, hogy: lassan járj, tovább érsz, s ezt terjeszd környezetedben is.

Programtipp: Igazi gasztronómiai élményekben lehet részed, ha ellátogatsz a XX. Jókai-bablevesfőző versenyre. Ingyenes kóstoló is jár mindenkinek!

Szűz

Bármi történjék, vértezd fel magad, mert hullámhegyek és hullámvölgyek kísérhetik május havát. A hónap első fele - még számodra is meglepő módon - kissé döcögős lesz, ugyan csak néhány, de jelentősebb probléma keserítheti mindennapjaidat, ráadásul hiába tudod, mi a megoldás, valahogy most semmi nem megy egyszerűen. De légy kitartó, mert 8-át követően igazán mozgalmas és egyre pozitívabb napok állnak előtted, sok sikerrel és harmóniával kecsegtetve. A hónap utolsó napjaiban azonban kellemetlen hatását fejtheti ki egy konstelláció, mely vitákat generálhat. Ezért már az esetleges konfliktus kialakulásánál is utasíts vissza minden támadást.

Programtipp: Minden hétvégére tervezz programot, kirándulás, wellness, buli formájában.

Mérleg

Emberi kapcsolataid kerülnek a középpontba, s tetszik vagy sem, rendezni kell azokat, melyek mostanában problémássá váltak. Szerencsére Vénusz és Jupiter együttes és pozitív hatása sokat segít május folyamán abban, hogy minden érzelmi kilengést megfelelően kezelj. Szakmai téren azonban akadályokba ütközhetsz május első napjaiban. Még mindig váratlan, sokszor észszerűtlen konfliktusokba keveredhetsz, ugyanakkor más pozitív hatások miatt sok apró, örömteli pillanatra is számíthatsz. Ez a hullámvasútszerű hatás május végére teljesen megszűnik. Ha most van vizsgaidőszakod, akkor lehetőlég 12-e utánra helyezd a főbb tantárgyak vizsgadátumait.

Programtipp: Mit szólnál egy futóversenyhez? Egy rövid távú megmérettetés nemcsak mozgáshoz, hanem pár új ismerőshöz is hozzásegíthetne.

Skorpió

Szakmai téren nagyon sok energiát kell összpontosítanod, most nem megengedett a kapkodás vagy a szeleburdiság. Az a Skorpió jegyű, akinek már van stabil párkapcsolata, figyeljen oda jobban a dolgok alakulására, mert ha elhanyagolod kedvesed, kellemetlen helyzetbe kerülhetsz. Ha még keresed álmaid párját, akkor a május hónap egyáltalán nem kedvez egy új kapcsolat alapjainak a letételéhez, kivéve a hónap legutolsó napjait. Ekkor végre ismét erőre kapsz, s boldogan, felszabadultan veted bele magad az életbe, használd kommunikációs képességed, bárkit levehetsz a lábáról. Érdemes fontos szerződések és beruházások aláírását, eldöntését erre a pár napra időzíteni.

Programtipp: Tagadhatatlanul közeledik a nyár, ennek egyik legegyértelműbb jele, hogy Balatonfüreden ismét Vitorlabontó Ünnepséget tartanak május 14-15-én.

Thinkstock
Thinkstock

Nyilas

A rád köszönő pozitív hatások nem átmenetiek, hanem kitartanak egész májusban. A rég várt változások és csodák ideje jöhet el számodra. Különösen a pénzügyeket tekintve mosolyoghat rád a szerencse, nem kizárt, hogy új munkalehetőség kínálkozik, saját vállalkozást alapíthatsz, amiből jelentős anyagi bevételhez juthatsz. Szerelem terén is komoly mozgások mutatkoznak! Ezek a lehetőségek inkább a hónap első felében adódnak, így ne halogasd meghozni a döntéseket. Fogékonnyá válsz a szép és kellemes dolgokra, még a művészetek, a zene vagy a tánc is jobban fognak érdekelni, mint máskor.

Programtipp: A Szent István Bazilikában rendszeresek lesznek orgonakoncertek, egyszer érdemes lenne meghallgatnod valamelyik csodás klasszikust.

Bak

Kapaszkodj a változásokba, mert ha nem teszed, a jó szerencse faképnél hagy! Május számos változás lehetőségét rejti, és nem csak holmi apróságokról beszélünk. Számodra különösen a hónap középső harmada kedvező, amikor olyan dolgokat kínál fel a sors, melyekről el sem akarod majd hinni, hogy léteznek. Munkád terén jelentős sikereket könyvelhetsz el, bármibe kezdj, az sikerülni fog. Bevállalhatsz egy utazást, költözést, könnyen megoldhatod párkapcsolati nehézségeidet, vagy ha magányos vagy, akkor új szerelem kialakulását is hozhatják ezek a hetek. Titkos szerelmi viszonyba is belekeveredhetsz, de ezzel azért légy óvatos!

Programtipp: Nem ártana egy nyugis hétvége, például falusi turizmus keretében, mit gondolsz?

Szeretnéd tudni, mit hoz a holnap? Kérdezd ezoterikus tanácsadónőnket, Robelint!





Vízöntő

Legyen pontos és részletes akcióterved erre a hónapra, ha nem készültél el vele még áprilisban, akkor május első napjaiban pótold! Fontos lesz, hogy minden a határidők szerint történjen, hogy tutira végére érj a dolgaidnak! Ugyanis már május első napjai úgy alakulhatnak számodra, ahogyan eltervezted, de annál sikeresebb lesz, minél jobban építed fel a feladatokat. A változás szele már érezhető lesz 4-től, különösen érzelmek terén állhat be igazán nagy fordulat. Ha van párkapcsolatod, nagy döntések meghozatalára alkalmas időszak ez a hónap. Vagy még keresed a másik feled? Akkor jöhet a mindent elsöprő igazi! Üzleti ügyek bonyolításához a hónap második fele kedvez.

Programtipp: Irány az első habparti, miért maradnál ki belőle?

Halak

Általában jól alakulnak az ügyeid, egy biztos, nem fogsz unatkozni májusban, sok feladat vár megoldásra. A pénzügyek terén várhatsz érdekes fellendülést vagy külső segítséget, a szerelemben és szakmai téren is jól alakulnak ügyeid. A havi csillagállások pozitív irányú változásokat hozhatnak, használj ki minden felbukkanó lehetőséget, bárhonnan is kerül utadba. Ha új munkakörre, költözésre, anyagi bevételre vagy szerencsés változásokra vársz, most minden a terveid szerint alakulhat! Használd ki ezt az időszakot, mert nemcsak anyagilag, hanem erkölcsileg is fontos lesz! Sokan lehetnek most rólad jó véleménnyel, ami a későbbiekben fog kamatozni.

Programtipp: Ha érdekelnek a motorok, és közelebbről is megszemlélnéd a legszebb darabokat, érdemes lesz Ráckevére látogatni május 27-29-én a motorostalálkozóra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.