Ilyen volt Amy Winehouse temetése

halál temetés Amy Winehouse
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Július 26-án, kedden eltemették a szombaton elhunyt énekesnőt, Amy Winehouse-t.

Családja és barátai búcsúztatták a még tisztázatlan körülmények között elhunyt Grammy-díjas énekesnőt. Legjobb barátai, Kelly Osbourne és Mark Ronson mellett tiszteletüket tették Amy háttérénekesei, táncosai és természetesen managere is. A fekete autókból és elsötétített ablakokból álló konvoj a London északi részén lévő Edgwarebury temetőbe igyekezett. Az énekesnőt elhamvasztották, a temetésen körülbelül százötvenen voltak.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A család szóvívője, Chris Goodman elmondta, csakis a család és a szűk baráti kör vesz részt a temetésen, a hamvasztás pedig családi tradíció. Kelly Osbourne egyenesen az Egyesült Államokból repült Londonba, amint meghallotta barátnője halálhírét. A temetésre magasra feltűzött kontyba kötötte a haját - úgy, ahogy Amy mindig is viselte frizuráját.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Mark Ronson és Kelly Osbourne

A temető bejáratánál marcona biztonsági őrök ügyeltek arra, hogy ne láthassa akárki a szertartást. Winehouse énekeseit, Zalont és Heshimát is láthatóan megrázta a tragédia - őket hétfőn még könnyek között látták Amy lakásának közelében -, a temetőben pedig magányosan várták a szertartás megkezdését. Amy énekese és dalszövegírója, Remi Nicole sem tudott megálljt parancsolni könnyeinek, amikor beérkezett a temetőbe - ő és a világsztár nagyon közel álltak egymáshoz. Raye Cosbertet, Amy managerét is igencsak megviselte az énekesnő hirtelen halála.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Amy édesanyja, Janis Winehouse


Az elhunyt számára talán legfontosabb személy viszont nem lehetett jelen: Blake Fielder-Civil, Amy exférje nem hagyhatta el az Armley börtönt. Ő egyébként nem is lett volna szívesen látott vendég a temetésen: Amy apja, Mitch ugyanis gyűlöli, mert szerinte a férfi kergette bele lányát a kábítószerezésbe.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Blake és Amy, amikor még együtt voltak


A zsidó hagyományok miatt az énekesnőt mihamarabb el kellett temetni - a szertartást Frank Hellmer rabbi vezette. A temetés imádságokkal kezdődött, majd elmélkedések hangzottak el, ezek után az apa, Mitch gyászbeszédét hallhatták a gyászolók, végül pedig elmondták a záróimát.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Amy bátyja, Alex, és édesapja, Mitch Winehouse

A szóvívő elmondta: az apa csodás beszédet mondott, kedves történeteket mesélt Amy gyermekkoráról. Utolsó szavai a következők voltak: "Jóéjt, angyalom, aludj jól. Anya és apa örökké szeretni fognak." A temetésen utolsó dalként Amy kedvencét játszották: Carole King dalát, a So Far Away-t.

A rendőrség elmondta, csak egy hónap múlva hozzák nyilvánosságra a halál pontos okát, mert addigra lesznek meg a toxikológiai vizsgálat eredményei. A boncolás hétfőn eredménytelen volt, így a nyomozást október 26-ig elhalasztották.

Amy halála óta rajongók ezrei látogatnak az énekesnő lakhelyéhez - hétfőn Mitch kiment az utcára, és szólt néhány szót lánya rajongóihoz: "Amyt csak egy dolog érdekelte, és az a szeretet volt. Imádta a családját, a barátait, és persze benneteket. Köszönöm, hogy itt vagytok most velünk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.