diéta hízás fogyókúra sport tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valóban szükségünk van még egy kis plusz zsírrétegre télen, hogy kevésbé fázzunk? Jobb az étvágyunk, ha megérkeznek a mínuszok? Törvényszerű, hogy hízunk karácsony közeledtével? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Tipp! Hihetetlenül sokat fogyott a színésznő! Kattints a galériáért!


Többet kell ennünk, hogy ne fázzunk annyira?

"Ez egy általános hiedelem, és nem is igaz" Az igazság az, hogy akiken túlsúly van, általában többet fáznak. A baj az, hogy ha hízunk, a fehér zsírszöveteinket gyarapítjuk, viszont csak a barna zsírszövet képes jelentős mértékű hőtermelésre. Ennek a mennyisége azonban genetikailag meghatározott"


Thinkstock
Thinkstock

Régen a téli hónapokkal az ínséges időket társították, így az egyik feltételezés szerint genetikailag kódolva vagyunk arra, hogy felhalmozzuk az ételt a túlélés érdekében. "Most már nincs szükségünk arra, hogy elraktározzuk a zsírt, mert manapság az év minden szakában ételhez juthatunk. Még ha a testünk raktározni is szeretne, kontrollálhatjuk, mit eszünk meg" - mondja a szakértő.

Tipp! Csábító démon lett a szende Orsiból! Kattints a galériáért!



Mit tegyek, ha mindig éhes vagyok?

Télen melegen beöltözünk, fűtjük otthonunkat, az autónkban és a közlekedési eszközökön is meleg van - ennek ellenére néhányunknak mégis megnő az étvágya. De akkor mégis miért vagyunk éhesebbek télen? Nos, erre valószínűleg a sötétség által kiváltott melatonin adhat magyarázatot. Tavasszal és nyáron a melatonin szintje alacsony, ősszel és télen azonban megemelkedik. A melatonin pedig befolyásolja az étvágyunkat. Végre van valami, amire ráfoghatjuk a hízást!

Szólj bele! Életem 10 legjobb könyve



Miért a laktató ételekre vágyunk?




Thinkstock
Thinkstock

Nem eszem többet, mégis hízom

Kutatások szerint a D-vitamin hiánya jelentősen befolyásolja a téli testsúlyunkat. A testünknek napfényre van szüksége, hogy D-vitamint állíthasson elő, de télen sokkal kevesebbet süt a nap, kevesebb időt töltünk a szabad levegőn, ha pedig mégis kimerészkedünk, tetőtől talpig bebugyoláljuk magunkat, így alig éri a fény a bőrt. A D-vitamin hiánya pedig lassítja a zsírlebontást, így a szervezet elraktározza a zsírt ahelyett, hogy elégetné energiaként. A legtöbb kutatás ereménye az volt, hogy azok, akik D-vitamin-hiányban szenvednek, túlsúlyosak. De mi a megoldás a szürke téli napokra? Érdemes sok olajos halat fogyasztani, és minden nap húsz percet a szabad levegőn eltölteni, ha pedig süt a nap, érdemes legalább az alkart szabadon hagyni, hogy napfény érhesse a bőrt.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



A tévé a hibás?

Az nem vitás, hogy a hideg idő beköszöntével sokkal több időt töltünk a tévé előtt, mint kint, a levegőn. Otthon sokkal korlátozottabbak a lehetőségeink, és a többség evéssel és tévézéssel tölti a szabadidejét. Nyáron azonban strandolunk, nagyokat sétálunk - lényegesen kevesebb időt vagyunk a négy fal között. Télen érdemes egy étkezési naplót vezetnünk, hogy lássuk, mitől is hízunk meg, és persze fontos, hogy ne azért együnk, hogy elüssük valamivel az időt. A hideg sem ment fel a sportolás alól - ha télen is tartod a heti két-három edzést, akkor tavasszal egészen biztosan nem kell egy-két mérettel nagyobb ruhákat venned!

Finom, egészséges és kímélő étel Takács Nórától:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=4VxzILvA9WvhxvyD

Tipp! Fehérneműben a szexi magyar modell! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.