mellrák Venezuela szépségkirálynő Eva Ekvall Caracas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napokban elhunyt Eva Ekvall, az a venezuelai szépségkirálynő, aki 2001-ben harmadik lett a világszépe választáson. Mindössze 28 éves volt.





A fiatal Eva Caracasban dolgozott egy butikban, amikor felfedezte őt egy neves modellügynökség embere. "Számomra nevetséges volt, hogy megtetszettem neki. Mindig azt hittem, hogy túlsúlyos vagyok, és sosem lehetek modell" - vallotta karrierje indulásáról korábban a lány, aki a 2001-es világverseny után keresett modell, színésznő és televíziós műsorvezető lett hazájában.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

2010 februárjában előrehaladott mellrákot diagnosztizáltak nála. A következő nyolc hónapot kemoterápiával és rengeteg kezeléssel töltötte a szépség. "Nagyon mérges voltam, amikor kiderült a betegségem, mert számítanom kellett volna rá. A nagynénémnek kétszer is volt mellrákja, a nagymamámat is ez a betegség vitte el" - mesélte a halálos kór kiderülése után Eva, akinek a rákkal való harcáról könyv is készült Fuera de Foco címmel. Az egész ország nyomon követte a nő szenvedéseit, aki maga is a mellrák elleni harc egyik szóvivője lett.

Eva férjét, a rádiós producer John Fabio Bermudezt és kétéves kislányát, Mirandát hagyta hátra. A lány hiába harcolt majdnem két évig, a halálos betegség végül legyőzte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.