A Mars trónvesztése - a harc és a szex bolygója

2012.09.06. 11:09

Azt, hogy az égitestek gyakorolnak e hatást az emberi sorsokra, évezredek óta nyitott kérdés.

Akad, aki eszmélése pillanatától számol ezzel a lehetőséggel, és az időjárási előrejelzés helyett fontosabb információ számára, hogy bolygója milyen jegybe lépett. Mások csak legyintenek a dologra, megint mások úgy nyilatkoznak, mintha ez éretlen gondolat lenne, de azért a lelkük mélyén azonosulnak csillagjegyükkel, és kardinális kérdés számukra az is, kedvesük milyen tulajdonságokat kapott ajándékba az univerzumtól. 

Így, akár nyíltan vállalja valaki kíváncsiságát, akár nem, azért a Naprendszer bolygóinak hatása, napjainkban különös tekintettel a Marsra, továbbra is izgalmas kérdés, annál is inkább, mert a szomszédos bolygó egyre több titkára derül fény. Ám ahogy nyitogatja a tudomány a titkokat, úgy kerül egyre távolabb a Mars misztériuma. Lehet, hogy a szerelem és a harc szimbóluma, a vörös porba burkolózott égi golyóbis elveszíti transzcendens hatalmát az emberek felett? Lehet, hogy a Curiosity lassú felderítő akciója után nem lesz más a Mars, mint egy rideg kőzetbolygó?

Thinkstock

De mit képviselt eddig a Mars az ezoterikára nyitott emberek számára?

Mars: szex és harc

A Mars a Kos jegy bolygója, és ha van valami, ami férfias erőt jelképez, az a Mars. Tüzes, támadó, lehengerlő és hódító erő. Mágikus központ, spirituális atomreaktor, de az érzékiség, a szexualitás jelképe is egyben. Az élet teremtése nem mehet végbe harc nélkül, az új élet nem egy halk dallam, hanem robbanás. Az élet nem passzív, hanem cselekvő, előrenyomuló, akár leigázó.
A Mars jellemző anyaga a vas. Tűzben edzett acél. A harc, de az élet fenntartása érdekében végzett szükséges, verítékes munka szerszámának eleme is a vas. Hajlíthatatlan, kemény, de ahhoz, hogy ép és fényes maradjon, ápolásra, gondoskodásra van szüksége. Vagyis lehet bármilyen rendíthetetlen a Mars erejét bíró férfi, ellenpólusa, a szelíd és megadó nő nélkül egyszer csak fegyver nélkül marad. A Mars ugyanis nem a magány bolygója, és a harc mindig az élet folytonosságának fenntartását szolgálják, soha sem az észnélküli, vad pusztítást.

Persze hogy az emberek milyen tulajdonságokat kaptak a Marstól, az attól függ, születése pillanatában éppen hol állt a bolygó:

Mars a Kosban

Heves és lendületes, de nem elég éber. Észre sem veszi a leskelődő ellenfeleket, nem véletlenül, hiszen lételeme az egyenesség, az alattomos harcmodort nem ismeri, szemtől szembe küzd, párkapcsolataiban is. Éppen ezért nem is csalja a másikat. Ha számára rossz irányt vesz egy kapcsolat, egy ideig harcol érte, aztán felemelt fejjel kisétál belőle.

 

Mars a Bikában

Gyűlöl veszíteni, és bár a Bika jegyű ember sem alattomos, ha igazságtalan, nagy sérelem éri, előfordulhat, hogy nemes bosszút áll. Rafinált módon képes szembesíteni a másikat a hibáival, és esetleg olyan kelepcét épít, amely ráébreszti ellenfelét (vagy párját), hogy mekkora fájdalmat vagy veszteséget okozott.
Mindemellett igen érzéki jegy, számára fontos párkapcsolaton belül az ölelés, és ha nem kapja meg, akkor nem sokat tétovázik és távozik a kapcsolatból.

Mars az Ikrekben

Harcaiban és a szexben is a fantáziadús megoldásokat kedvelő jegy. A rutinszerű erotika hamar eluntatja, és ha partnere nem vevő újító ötleteire, akkor hoppon maradhat. Ám nemcsak művelni, beszélni is szeret küzdelmeiről, és mivel általában jó előadó, gyakran tanít másokat. Igen gyakran választ olyan pályát, ahol erotikát vagy haditudományokat lehet tanítani.

 

Mars a Rákban

Nagyon sokszor akad gondja a természetes önbizalommal, éppen ezért kapcsolataira a féltékenység jellemző. Mivel nem érzi magát elég jó szeretőnek, attól tart, párja más hódoló után néz, és sokszor éppen ezzel űzi el maga mellől szerelmeit.
Más területen is megnyilvánul az önbizalomhiány, így görcsösen igyekszik bizonyítani munkahelyén vagy egyéb életfeladataiban. Néha túl későn ébred rá, elég lett volna közepesen jónak lenni a munkában, és az se baj, ha nem tökéletes, mint szülő. 

Mars az Oroszlánban

Független és szenvedélyes. Párkapcsolatában nagyvonalú, bár nem mindig ismeri fel társa valódi vágyait, pusztán azért, mert saját nagyszerűségével van elfoglalva. Kijavítani, gyengeségeire rámutatni nem szabad, az csak olaj a tűzre, olyan társ kell neki, aki akkor is felnéz rá, és hódolattal bánik vele, ha a másik nem rezdül együtt vele. Képes hatalmi harcokba belemenni, sőt keresi is azokat, hiszen minden közösségben vezető szerepet kell, hogy betöltsön. Aki behódol, azzal akár nemes lelkűen is bánhat, aki ellenáll, vagy nem ismeri el fölényét, azt "felfalja".

Mars a Szűzben

Szendébb jegy, mint a többi, de ez csak a látszat, és inkább elfojtás, mint valódi hűvösség jellemzi. A mélyben ugyanolyan erős tüzek égnek, mint akár a Kosnál, de meg kell találni azt, aki ezt a parazsat képes lángra lobbantani. A helyzetet nem könnyíti meg, hogy az emberi kapcsolatok során gyakran mutatkozik hűvösnek és rugalmatlannak. Éppen ezért gyakran kerül akaratán kívül konfliktusba is, hiszen álláspontjához minden körülmények között egy Szűz makacsságával ragaszkodik.

Mars a Mérlegben

A párkeresés igazi kihívás számára, hiszen kifejezetten a bonyolult, sok töprengéssel, mérlegeléssel és küzdelemmel járó kapcsolatokat választja. Gyakran dönt rosszul, vagy döntése után érzi úgy, hibás döntést hozott és ez további kényelmetlen gondolatokat vet fel benne. Esetleg másokat hibáztat saját rossz választásai miatt. Mindemellett igen gyengéd szerető, és nagyon barátságos, odaadó emberi kapcsolataiban. És szép. Akinek a Mars a Mérlegben jár, az lélegzetelállítóan szépnek születik. 
 
Mars a Skorpióban

Óvatos és titokzatos jegy, aki nagyon szeret ködösíteni, ám kifejezetten izgatják mások titkai. Kíváncsisága gyakran hozza zavarba a környezetében élőket és meglehetősen sok harca is van emiatt, mert természetéből fakadó kutakodását tolakodónak érzik, vagy éppen azt hiszik, rossz szándék vezérli. Pedig nem, ráadásul a szexben éppen ezért olyan érzéki és jó partner, mert igenis tudni akarja, mi a jó kedvesének. Mellette nem lehet maszatolni vagy mellébeszélni.

Mars a Nyilasban

Tűzön-vízen át megkeresi azt, aki hozzá tartozik és soha nem elég jó neki a talán megfelelő. Párkapcsolatában is erre, pontosságra, kitartásra és egyenes, forrástiszta szeretetre vágyik, talán éppen azért, mert függetlenségét nehezen adja fel, és csakis olyan ember kedvéért, aki kívánalmainak megfelel.
Harcaiban is tisztaságra törekszik, meg is teheti, ereje és bátorsága elég ahhoz, hogy ne kelljen taktikáznia, vagy furfangos megoldásokat keresnie. Ráadásul szókimondó jegy, nem beszél mellé, nem hazudik és ezt elvárja a környezetében élő minden embertől.

Mars a Bakban

Nagyon nehezen fogadja el az irányítást, és minden élethelyzetben saját tapasztalatai alapján akar döntést hozni. Biztonságra törekszik és ezt biztosítja a hozzátartozó embereknek is, legyen szó párkapcsolatról vagy munkáról, így tulajdonképpen jó társ és még jobb főnök lehet, hiszen akár a saját rovására is biztosítja másoknak a stabilitást. Ennek ellenére nehéz vele kijönni, mert az önfeláldozás miatt hajlamos mártírként viselkedni.

Mars a Vízöntőben

Érzelmeire maszkot húz, nehéz eldönteni, egy-egy kapcsolat valójában mit jelent számára. Sok esetben tűnik könnyed, sőt veszélyesen könnyelműnek párkapcsolati választásaiban, de hogy kudarcait, sikereit valójában hogyan dolgozza fel, lehetetlen kideríteni.
Harcmodora is erre épül: a pókerarcra, a legnagyobb sértést is rezzenéstelen arccal tűri, aztán ott és akkor csap le ellenfelére, amikor az a legkevésbé számít rá.

Mars a Halakban

A lehető legjobbat akarja kihozni mindabból, amit elé sodor a sorsa, nem véletlenül, életét nem maga irányítja. Sodródik az árral, így mindig azzal a helyzettel kell megküzdenie, ami éppen aktuális. Harcokba is így keveredik, néha nem is tudja, miért a konfliktus, és miért éppen vele. Szerelmi életére is az esetlegesség jellemző, és ha nincs szerencséje, olyan szenvedéssel teli tóban találhatja magát, ahonnan nem vagy csak nehezen sodorja tovább friss áramlat.

 

Szeptemberi karrierhoroszkóphttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20120827-ezoteria-csillagjegy-szeptemberi-karrierhoroszkop.html Szerelmi horoszkóp szeptemberrehttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20120827-ezoteria-csillagjegy-asztrologia-szerelmi-horoszkop-szeptemberre.html Szeptemberi horoszkóphttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20120827-ezoteria-csillagjegy-asztrologia-szeptemberi-horoszkop.html
horoszkópezotériacsillagjegy