csillagjegy horoszkóp ezotéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt, hogy az égitestek gyakorolnak e hatást az emberi sorsokra, évezredek óta nyitott kérdés.

Akad, aki eszmélése pillanatától számol ezzel a lehetőséggel, és az időjárási előrejelzés helyett fontosabb információ számára, hogy bolygója milyen jegybe lépett. Mások csak legyintenek a dologra, megint mások úgy nyilatkoznak, mintha ez éretlen gondolat lenne, de azért a lelkük mélyén azonosulnak csillagjegyükkel, és kardinális kérdés számukra az is, kedvesük milyen tulajdonságokat kapott ajándékba az univerzumtól.

Így, akár nyíltan vállalja valaki kíváncsiságát, akár nem, azért a Naprendszer bolygóinak hatása, napjainkban különös tekintettel a Marsra, továbbra is izgalmas kérdés, annál is inkább, mert a szomszédos bolygó egyre több titkára derül fény. Ám ahogy nyitogatja a tudomány a titkokat, úgy kerül egyre távolabb a Mars misztériuma. Lehet, hogy a szerelem és a harc szimbóluma, a vörös porba burkolózott égi golyóbis elveszíti transzcendens hatalmát az emberek felett? Lehet, hogy a Curiosity lassú felderítő akciója után nem lesz más a Mars, mint egy rideg kőzetbolygó?

Thinkstock
Thinkstock

De mit képviselt eddig a Mars az ezoterikára nyitott emberek számára?

Mars: szex és harc

A Mars a Kos jegy bolygója, és ha van valami, ami férfias erőt jelképez, az a Mars. Tüzes, támadó, lehengerlő és hódító erő. Mágikus központ, spirituális atomreaktor, de az érzékiség, a szexualitás jelképe is egyben. Az élet teremtése nem mehet végbe harc nélkül, az új élet nem egy halk dallam, hanem robbanás. Az élet nem passzív, hanem cselekvő, előrenyomuló, akár leigázó.
A Mars jellemző anyaga a vas. Tűzben edzett acél. A harc, de az élet fenntartása érdekében végzett szükséges, verítékes munka szerszámának eleme is a vas. Hajlíthatatlan, kemény, de ahhoz, hogy ép és fényes maradjon, ápolásra, gondoskodásra van szüksége. Vagyis lehet bármilyen rendíthetetlen a Mars erejét bíró férfi, ellenpólusa, a szelíd és megadó nő nélkül egyszer csak fegyver nélkül marad. A Mars ugyanis nem a magány bolygója, és a harc mindig az élet folytonosságának fenntartását szolgálják, soha sem az észnélküli, vad pusztítást.

Persze hogy az emberek milyen tulajdonságokat kaptak a Marstól, az attól függ, születése pillanatában éppen hol állt a bolygó:

Mars a Kosban

Mars a Bikában


Mars az Ikrekben

Mars a Rákban


Mars az Oroszlánban

Mars a Szűzben

Mars a Mérlegben



Mars a Skorpióban

Mars a Nyilasban


Mars a Bakban

Mars a Vízöntőben


Mars a Halakban

Szeptemberi karrierhoroszkóphttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20120827-ezoteria-csillagjegy-szeptemberi-karrierhoroszkop.htmlSzerelmi horoszkóp szeptemberrehttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20120827-ezoteria-csillagjegy-asztrologia-szerelmi-horoszkop-szeptemberre.htmlSzeptemberi horoszkóphttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20120827-ezoteria-csillagjegy-asztrologia-szeptemberi-horoszkop.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.