Meglepő módon tartja magát bombaformában a magyar színésznő, Polyák Lilla

szépség test Polyák Lilla edzés gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Energiaigényes életét vegetáriánusként éli Polyák Lilla. A zenés színházak ünnepelt sztárjának rengeteg fellépése van, és gyakran külföldi turnékon is helyt kell állnia. A színésznő elárulta, mi segít neki abban, hogy a sűrű mindennapokban művészként és anyaként is a maximumot tudja nyújtani.

A kétgyermekes színésznő, Polyák Lilla vegetáriánus, bár, mint ahogy ő fogalmazott, ez a kijelentés nem teljesen fedi az igazságot. "Sokszor szoktam olyan időszakokat tartani, amikor nem eszem húst. Ezekre a méregtelenítő időszakokra mind a testemnek, mind a lelkemnek szüksége van. Amikor vége ezeknek az időszakoknak, akkor ügyelek arra, hogy inkább csak fehér húsokat egyek, amik megfelelően elkészítve sokkal jobban képesek biztosítani a napi energiaszükségletemet, mint mondjuk a testesebb ételek."

rtlklub.sajtoklub.tv
rtlklub.sajtoklub.tv

Vajon elég energiát biztosít ez egy színésznőnek az esti előadáshoz, ahhoz, hogy a maximumot tudja kihozni a sokszor erőt próbáló szerepeiben? "A legenergikusabb időszakokat köszönhetem ennek az életformának. Természetesen ahhoz, hogy ez ne menjen át önsanyargatásba mindig figyelni kell arra, hogy hogyan kombinálom a különböző ételeket, az étkezések alapját nálam például a hüvelyesek adják" - osztotta meg titkát Lilla.

Bár néhányan úgy vélik, nem elegendő a vegetáriánusok energiabevitele az immunrendszerük számára, így fogékonyabbak a különböző betegségekre. Ám Polyák Lilla úgy véli, étkezési szokásai mellett is erős maradt az immunrendszere, ami annak is köszönhető, hogy csemetéik miatt folyamatosan meg kell küzdenie különböző kórokozókkal. "A gyerekek edzésben tartanak. Nem gondolnám, hogy fogékonyabb lennék bármilyen betegségre. Gyógyszerek helyett a homeopátiás készítményekben hiszünk a családommal. Persze a gyerekek bármilyen bacilust hazahozhatnak, amikkel nekünk is szembe kell néznünk a férjemmel, Homonnay Zsolttal. Nincs biztos módszer ennek a kikerülésére, de a munkánk miatt nem kerülhetjük a gyerekeinket."

Az énekesnő ugyanakkor tudja, ha beteg, akkor helyesebb, ha nem megy dolgozni. Éppen ezért rendkívüli esetekben akár utolsó pillanatban is lemond egy előadást, ha az egészségügyi állapota ezt kívánja. "Lehet, hogy a mai világban ez luxus, de hosszú távon sokkal kifizetődőbb. Sok kollégámhoz hasonlóan nekem is meg kell hoznom olykor ilyen döntéseket. Ha betegen próbálnék énekelni, abból előbb-utóbb ordibálás lenne, ezzel pedig hosszú távon veszélyeztetném az énekhangomat."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.