csillagjegy Nyilas horoszkóp ezotéria Walt Disney
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sorozatunkban minden hónapban bemutatjuk az aktuális csillagjegy egy-egy híres szülöttjét, hogy megvizsgálhassuk: hol és miként jelentkeztek az életében a horoszkópjának jellegzetességei. A Nyilashoz egy legendás rajzfilmest választottunk.


Forrás: AFP
Forrás: AFP

A Nyilas típusú személyiségeket különösen taszítja mindaz, amit kisszerűnek, alantasnak éreznek. A világot maguk körül, és benne az embereket is szeretik olyannak látni, olyan szerepben elképzelni és "játszatni", amilyennek ők gondolják. Amikor pedig ez esetleg nem sikerül, nagyot csalódnak - és új szereplők és szerepek után néznek. Talán nem véletlen, hogy Walt Disney nem élőszereplős, hanem épp animációs filmeket készített: ebben a világban tényleg mindenki pont olyan lehetett, amilyennek ő szerette volna. Olyannyira, hogy egy idő után a Disney-filmeket bár bírálni is kezdték a túlságosan idealisztikus, cukormázas történeteikért. Disney-t egyébként egy gyerekkori élmény is vezette ebben: kisfiúként megölt egy baglyot, és ez annyira szörnyű trauma volt számára, hogy onnantól kezdte foglalkoztatni az állatok megszemélyesítése - továbbá megfogadta, hogy soha többet nem veszi el semmilyen teremtmény életét. Ehhez pedig a filmjeiben is igyekezett tartani magát.

A Nyilas nagyvonalú, maximalista, energikus, sikerorientált - nem véletlen, hogy számos vállalati vezető kerül ki ezen jegy szülöttei közül. Walt Disney pedig nemcsak korszakos rajzfilmrendező, de egy producer és egy cégbirodalom feje is volt egyben: a sikerei nyomán létrehozta a máig létező, saját nevét hordozó filmes vállalatot és megalapította a világ számos pontján létező Disneyland-hálózatot, hogy csak a fontosabbakat említsük.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A Nyilas idealizmusából fakad az igazságszeretete is, valamint az a tulajdonsága, hogy hajlamos az ideáit másokon is számon kérni. Emiatt rossz esetben arrogáns és kioktató is lehet. Walt Disney privát énjéről keveset tudunk e téren, de a közszereplései erősítik ezen képet. A második világháború után ugyanis egyik alapítója és vezéregyénisége volt egy olyan antikommunista egyesületnek, amely az "amerikai szellem" megőrzését tűzte ki a céljául, többek között azzal, hogy segítette a sötét McCarthy-korszak hatóságait a vélt "baloldali ügynökök" elleni tevékenységben.

A Nyilasok idealizmusát szinte még számon is kérték Walt Disney-n a halála után. Elterjedt ugyanis egy legenda, hogy (a tudomány fejlődésében töretlenül hívő) Disney hibernáltatta a holttestét arra az esetre, ha egy későbbi korban lehetségessé válik az újraélesztés, ráadásul a hulla valamelyik Disneyland alatt rejtőzik. Nos, ez a legenda tényleg a képzelet szülötte - lehetséges, hogy pont néhány jó fantáziájú, álmodozó Nyilasé.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.