gyilkosság modell halál Oscar Pistorius tragédia Reeva Steenkamp sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg féltékenységből lőhette le barátnőjét Oscar Pistorius, aki a gyanú szerint illegális szteroidoktól, alkoholtól és drogoktól került beszámíthatatlan állapotba, mielőtt elkövette a gyilkosságot. Modell kedvesének esélye sem volt menekülni.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is! Ha pedig szívesen tekintesz vissza a múltba, ajánljuk az Akkor és Most oldalt!



Forrás: AFP
Forrás: AFP

Az eddig tökéletesnek hitt párkapcsolatról az eset után kiderült, hogy korántsem volt harmonikus. A modell már szakítani akart az olimpikonnal és barátainak azt mondta, hogy fél tőle. A helyszínen talált bizonyítékok alapján a rendőrök azt sejtik, hogy a 29 éves modell a tragikus Valentin-napon ott aludt volna párjánál. Az este folyamán SMS-t kapott exbarátjától, és a vélhetően illegális szteroidok, alkohol és drogos befolyásoltság alatt álló Pistorius erre dühödött fel úgy, hogy végül kivégezte őt. Amint megérkezett az SMS, vélhetően heves vita alakult ki, majd az ágyon fekvő Pistorius felcsatolta műlábait és fegyveréért ment.

A helyszínen talált töltényhüvelyek azt bizonyítják, hogy az első golyót még a hálószobában lőtte ki a sportoló. Steenkamp az első golyót a csípőjébe kaphatta, és ekkor menekült be az apró mosdóba, ahol további 3 golyó érte. Esélye sem volt menekülni és ezt a támadó is jól tudta. A sérülések alapján a nyomozók arra következtetnek, hogy a rémült nő a kezeivel próbálta védeni az arcát - mindhiába. A dulakodás és lövöldözés közben egy krikettütőt is használhatott az áldozat vagy Pistorius. A vérnyomokkal borított ütő kulcsfontosságú bizonyíték az ügyben.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Az esetre annak a szomszédnak a vallomása is segíthet majd fényt deríteni, aki elsőként érkezett a helyszínre és a nappaliban ott találta Pistoriust, kezében halott barátnőjével. A gyilkosság után ugyanis a férfi a lépcsőn levitte erősen vérző áldozatát és a nappaliban a földre fektette. Az első meghallgatás során nem sok új információ derült ki, mert az elkövető traumatikus sokkot kapott, így a mai, második tárgyaláson igyekeztek tisztázni a tragikus éjszaka eseményeit. A jelen állás szerint a vád szándékos emberölés, így Pistorius őrizetben marad, óvadék ellenében sem engedik szabadlábra. Ha elítélik, akár 25 évet is kaphat. Szinte biztosra vehető, hogy sportolói karrierjének vége. Menedzsere minden idei programját lemondta.

Időközben az áldozatot eltemették. Reeva Steenkampot szülővárosában, Port Elizabethben helyezték végső nyugalomra.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.