földönkívüliek civilizáció UFO Föld
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mai napig vitatott kérdés, hogy az emberiség történetében milyen szerepet játszottak az idegen civilizációk. A Life.hu most a rejtély nyomába eredt.  

Néhány elmélet szerint soha nem voltunk egyedül, a technikai forradalmakat idegen lények "beavatkozásának" köszönhetjük, mások szerint viszont a kozmoszból érkező vendégekről szóló legendák a képzelet szüleményei.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A mimikri-elmélet

Erich von Däniken svájci író nemcsak azt állítja, hogy az emberiség fejlődését egy másik civilizáció segítette, de elmélete szerint az idegenek mintegy beépültek a régi kultúrákba, és átadták azokat a tanításokat, amelyeket az adott társadalom - fejlettségének megfelelően - képes volt befogadni. Vagyis az idegenek - ahogy az állatvilágban is - alkalmazkodtak "vendéglátóik" értelmi képességeihez. A szerző szerint az ufók nem véletlenszerűen bukkantak fel, hanem a több ezer éven át tartó látogatásaik tervszerűek voltak: istenek által kigondolt és megvalósított stratégia volt ez.

Milyen bizonyítékok vannak?

Mindazok, akik számára az elmélet szimpatikus, rendkívül sok bizonyítékot találtak az ősi idegenek segítő jelenlétére, úgymint:

- megmagyarázhatatlan méretű szobrok, épületek, amelyek felépítésére - bár számos népszerű vélekedés van - az adott kor technikáját ismerve nincs földi magyarázat,
- idegen repülő szerkezetek (űrszekerek, tüzes kocsik, mennyei járművek) pontos leírásai, "tervrajzai", makettjei,
- magas színvonalú kőmegmunkálási technika,
- mondák, mesék, hitek és tradíciók - "furcsa istenek" és lények ábrázolása,
- pontos csillagászati ismeretek ősi kultúrákban.

Tudtad?
A Nazca-vonalakkal összefüggésben a szerző igényesen próbálta feltárni a rejtélyt: Däniken magyarázata szerint a vonalak légi járművek leszállását segíthették elő. Az ősi "leszállópálya" csak a levegőből értelmezhető mindazok számára, akik annak idején (i. e. 200-ban) hasznát vehették, rendelkeztek aerodinamikai ismeretekkel és képesek voltak repülni.


Repülőgép aranyból, fából

Inka régészeti kutatások különös aranyszobrocskákat tártak fel a múlt században. A körülbelül kéthüvelyk hosszú tárgyak első ránézésre furcsa állatoknak tűntek, ám további vizsgálatokból kiderült, hogy a szobrocskák nem állatfigurák, hanem repülő járművek "makettjei". Amikor a kutatók elkészítették a szárnyasok másolatát, és rádió távirányítással tesztelték a mozgásukat, azok bonyolult fel- és leszállási manővereket is képesek voltak végrehajtani.

Egy másik feltárás is számos megválaszolatlan kérdést tartogatott a kutatók számára, akik egy fából készült tárgyra bukkantak Egyiptomban, 1898-ban. A különös figura i. e. 200-ban készülhetett. A régészek egészen egyszerűen "madár"-nak nevezték el a szobrot. Pár évtizeddel később, amikor a szobrocska újra a figyelem középpontjába került, és dr. Khalil Messiha, az ókori tárgyak szakértője és kollégái megvizsgálták azt, észrevették, hogy a tárgynak fejlett aerodinamikai paraméterei vannak, és íves szárnya a repülést segíti elő.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kövek őrzik titkaikat

A tudósok szerint az ősi kőmegmunkálási technikák is bizonyítékok az idegen civilizációk létezésére. Különösen, ha hatalmas méretű kövekről van szó, amelyek esetében már a tömbök szállítása is kérdéseket vet fel (pl. Stonehenge), vagy ha olyan kemény, emberi kézzel, kézi szerszámokkal meg nem munkálható kövekről van szó, mint amilyen a Puma Punku.

A Puma Punku - ami egy óriási, gyönyörűen kifaragott kőszerkezet neve - Bolívia területén helyezkedik el, és a ma ismert legrégebbi kőépítmény a Földön - kb. 12-14 ezer évvel ezelőtt készülhetett, bár vannak tudósok, akik vitatkoznak ezzel a számítással. A kutatók szerint egy sok ezer évvel ezelőtt élt népcsoport az akkori technológiával képtelen lett volna egy ilyen jellegű munka elvégzésére. A Puma Punka anyaga gránit és diorit, megmunkálásához ma is gyémántvágóra lenne szükség. A kövek súlya is meglepetést okozott: egyenként 800 tonnát nyomnak, amelyeket mozgatni, emelni kellett, és kérdés, hogy milyen eszközzel tudta az akkori ember megemelni azokat, ráadásul a kövek illesztése is pontos mérnöki munkára utal.

Akik a csillagok közül jöttek

Az észak-afrikai dogon törzs tagjai máig tradicionális módon kecsketartásból és csekély gabonatermelésből tartják fenn magukat. Eredetmondájuk mégis meglepő elemeket tartalmaz. Hagyományaik szerint őseiket a Szíriusz csillagrendszerből érkezett idegenek segítették kultúrájuk megteremtésében. A lakóhelyük sziklái között található barlangban, sziklába vésve meg is őrizték e különös látogatások emlékét, továbbá elképesztően pontos csillagászati ismeretek birtokában vannak törzsük kiválasztottjai. Hiedelemviláguk középpontjában a Szíriusz áll. A barlangrajzokon látható tojás alakú ellipszisről állítják, hogy az "keringési pálya" és az ellipszisen pontosan oda helyezik a Szíriuszt, ahol az valójában található. Szigui nevű ünnepük a Szíriusz és társcsillagának keringési idejéhez kötődik: 50 évente kerül sor a hatalmas ünnepségre.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Tudtad?

Egyes elméletek szerint a Biblia is őrzi idegen civilizációk látogatásának nyomát. Bizonyíték erre az a tüzes tárgy, amely például Ezékiel próféta előtt jelenik meg. A kutatók szerint az nem más, mint egy űrhajó.
"...és ímé forgószél jött északról, nagy felhő egymást érő villámlással, amely körül nagy fényesség vala, közepéből pedig mintha izzó érc látszana."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.