Rejtélyes építmény lapul a Galileai-tengerben

bazalt Galileai-tenger szerkezet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Stonehenge-nél is nagyobb, titokzatos kőszerkezetet fedeztek fel az izraeli Galileai-tengerben. Tudósok egyelőre értetlenül állnak előtte. Az építmény csaknem 60 ezer tonnát nyom.

Egy misztikus, óriási építmény nyomaira bukkantak az izraeli Galileai-tengerben búvárok. A szerkezet 10 méter magas, 70 méter átmérőjű és csaknem 60 ezer tonna, főleg bazaltkövekből áll. Tudósok egyelőre csak találgatni tudnak, hogy mi lehetett ez, és az sem világos, miért hordhattak anno az emberek ennyi követ a tenger közepére.

Forrás: The Nautical Archaeology Society/Shmuel Marco
Forrás: The Nautical Archaeology Society/Shmuel Marco

A víz alatti bazalthegy egyméteres sziklatömbökből áll, amely mindenféle építési terv nélkül készülhetett. A sziklákon nincs semmilyen véset. Szakértők szerint a struktúra még a szárazföldön épülhetett fel, de később a tenger vízszintjének emelkedésével elvitte a víz. Az izraeli Régészeti Hatóság vezetője úgy véli, hogy több mint négyezer éves lehet a hegy, amelyet ember alkotott. Ha tényleg ilyen ősi szerkezetről van szó, akkor "Bet Jerah" városához köthető, amely abban az időben a térség legnagyobb települése volt. A szakember szerint a város megépíthetett egy ilyen kőhegyet, bármilyen célt is szolgált az. Ez nagyon szervezett társadalomra utal. A témáról még többet az origo.hu-n olvashatsz.

Leleplező dokumentumfilm a földönkívüliekrőlhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130415-hamarosan-lathato-lesz-egy-dokumentumfilm-amely-egyertelmu-valaszt-ad-arra.htmlPszichovírus - amikor a lélek betegít meghttp://www.life.hu/tested-lelked/20130414-igy-betegiti-meg-a-lelek-a-testet-depreszio-alamatlansag-pszichologia.htmlSzellemeket látnak a cunami túlélőihttp://www.life.hu/tested-lelked/20130415-szellemek-kisertik-a-2011es-cunami-tuleloit.htmlA mennyekben járt egy nő - szó szerinthttp://www.life.hu/tested-lelked/20130411-a-mennyorszagban-jart-es-erezte-isten-jelenletet-egy-no-a.htmlA világ legbizarrabb kápolnájahttp://www.life.hu/tested-lelked/20130411-mitosz-es-erdekesseg-a-vilag-legbizarrabb-kapolnaja.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.