Dr Charles Paxton Loch Ness-i szörny tanulmány szemtanú Skócia évforduló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
80 éve látták először a Loch Ness-i szörnyet. A kerek évforduló alkalmából egy különleges tanulmánykötet készül, benne az élőlény legemlékezetesebb felbukkanásaival.

Alaposan beleásta magát a Loch Ness-i szörny rejtelmeibe egy ökológus. Dr. Charles Paxton arra vállalkozott, hogy összegyűjti azokat a helyeket, ahol a víziszörny az elmúlt években felbukkant. A különleges kötetet a napokban tárja a nagy nyilvánosság elé, benne sok szemtanú történetével.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A Loch Ness-i szörny sziluettje a tóban

Az állítólagos élőlény a skóciai Ness-tóban él. Pontosan 80 éve, 1933-ban a Drumnadrochit hotel igazgatónője, Aldie Mackay egy furcsa teremtményt pillantott meg a vízben. Azóta sokan vélték látni, több mint ezer feljegyzésről tudni. Tavaly nyáron például egy idős brit férfi készített fotót, amin szerinte a titokzatos szörny található. Volt, hogy a radarképen bukkant fel valami szokatlan. A szakember a legtöbb ilyen beszámolót most összeszedte és alaposan elemezte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.