Játékbabák figyelik minden léptedet!

baba játékbaba tragédia Mexikó szellem ezotéria gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mexikóvárostól néhány kilométerre található a világ egyik legmorbidabb turistalátványossága, az Isla de las Munecas, vagyis a Játékbabák szigete. Ezen az aprócska szigeten jobb napokat látott, megcsonkított játékbabák lógnak szinte minden faágról. A babákat eredetileg egy itt élő remete, Julian Santana kezdte a fákra aggatni, hogy megbékítse egy kislány szellemét, aki játszadozás közben fulladt bele a sziget egyik csatornájába. Ma azonban már a turistáknak is illik ajándékot vinniük a sziget szellemének, így egyre gyarapodik a hátborzongató gyűjtemény. 

Tragikus baleset

A Xochimilco csatornái környékén található sziget teljesen hétköznapi földdarab volt, ötven évvel ezelőtt azonban egy kislány játszadozás közben beleesett a sziget egyik kígyókkal teli csatornájába. Julian Santana a közelben járt, meghallotta a kislány kiáltásait és a segítségére sietett. Megmenteni azonban nem tudta, a kislány a csatornában lelte halálát. Santana képtelen volt feldolgozni a traumát, elméje elborult, és meggyőződésévé vált, hogy a kislány szelleme a szigeten bolyong és beszél hozzá.

Forrás: www.isladelasmunecas.com
Forrás: www.isladelasmunecas.com

A sziget remetéje

Rögeszméje olyannyira elhatalmasodott, hogy remeteként a szigetre költözött, és minden idejét annak szentelte, hogy játékbabákat hordjon a tragédia színhelyére. Ezeket különféle rituálék közepette felaggatta a fák és bokrok ágaira abban a reményben, hogy így megbékítheti a kislány szellemét, illetve elűzheti a gonosz lelkeket. A fákon lógó megszámlálhatatlan baba már önmagában is hátborzongató látványt nyújt, amit fokoz, hogy az idő vasfoga látványos nyomot hagyott rajtuk: elkoptak, megsérültek, megcsonkultak, és ettől úgy érzi minden odatévedő, hogy egy horrorfilm díszletei közé csöppent.

Forrás: www.isladelasmunecas.com
Forrás: www.isladelasmunecas.com

Újabb tragédia

A kislány halála és az üvegszemekkel figyelő babák tömege több mint elég a kísérteties hangulathoz, ám 2001-ben újabb tragédia történt: Julian Santana ugyanabban a csatornában lelte halálát, ahol korábban a kislány. Tanúk nem voltak, senki sem tudja, hogy a zavart elméjű férfi önként vetett véget az életének, baleset történt, vagy esetleg meggyilkolták, az azonban biztos, hogy ettől még rémisztőbbé vált a sziget. A helyiek úgy hiszik, hogy a szelleme afféle őrként azóta is a szigeten bolyong.

A világ legbizarrabb kápolnája




Bizarr turistalátványosság

Az Isla de las Munecas felkeltette a bizarr élményekre vágyó turisták érdeklődését, és egyre többen keresik fel a különös helyet. Nem tudni, hogy a hátborzongató atmoszféra tréfálja-e meg az érzékeket, vagy tényleg kóbor lelkek lakják a szigetet, de a turisták többsége különös élményekről számol be: a látogatás alatt úgy érezték, végig figyelték és követték őket, a játékbabák pedig időnként megmozdultak és összesúgtak mögöttük. A hely szellemét ismerve szinte magától értetődő, hogy kialakult egy félelmetes rituálé is: a látogatók nem érkezhetnek üres kézzel. Mindannyian egy babát hoznak magukkal ajándékba, és felakasztják egy ágra, így Julian Santana morbid kollekciója egyre gyarapodik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.