gyarapodás horoszkóp csillagjegyek tízmilliószoros nap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudtad, hogy a teliholdak és az újholdak hatalmas energiákat rejtenek? Ám ezek az energiák kedved szerint formálhatók, a te szellemed, akaratod és erőd teszi ezeket pozitívvá vagy negatívvá.

Nem mindegy hát, mit kívánsz, hogyan cselekszel, mire gondolsz. Nemcsak a pozitív, hanem bizony a negatív gondolatok is képesek sokszorozódni, amilyen rezgéseket kibocsátasz, ugyanolyanok érkeznek vissza hozzád. Nem véletlen, hogy nemcsak az öröm, a szenvedély, az adakozási vágy nő meg, de ezeken a napokon, a balesetek, a bűnözés, a műtéti komplikációk, koraszülések is nagyobb számban fordulnak elő.

Forrás: Thinkstock

Tízmilliószoros napok 2014-ben

Évente négy kiemelkedően csodás nap van a tibeti hagyományok szerint. A tibeti "Nagy" Buddha napokat hívják 10 milliószorosnak, ezek mindegyike jelentős buddhista vallási ünnepnapokhoz kötődik. Az ünnepségek során meg is emlékeznek Shakyamuni Buddha életének legfontosabb állomásairól. Hitük szerint ezeken a napokon a pozitív és negatív cselekedetek hatása tízmilliószorosára hatványozódik - és egyenesen köszönnek vissza a cselekedetek. A jó jót, a rossz rosszat vonz. A spirituális gyakorlatok végzése erősen ajánlott. Próbáld ki és vonzz be általa örömöt, boldogságot, elégedettséget te is!

A négy nap:

- Február 15.

- Június 13.

- Július 31.

- November 13.

A 4 ünnep:

Chotrul Düchen (vajmécsesek ünnepsége) – Shakyamuni Buddha csodatévő cselekedeteket mutatott be követőinek, hogy erősítse azok hitét.

Saka Dawa Düchen – A tibeti naptár negyedik holdhónapjának teliholdjakor aktuális. Shakyamuni Buddha megvilágosodását és a parinirvánát (a tökéletes kialvás, a lélekben való megállapodás, Buddha végső megvilágosodása) ünnepli.

Chokhor Düchen (chokhor – imakerék) – A tibeti naptár hatodik holdhónapjának negyedik napja. Shakyamuni Buddha először forgatja meg a dharma kerekét – ekkor hangzik el Buddha első szentbeszéde, a Négy Nemes Igazság tanítása.

Forrás: Thinkstock

Lhabab Düchen – A tibeti naptár kilencedik holdhavának 22. napja. 41 évesen Buddha a mennybe ment, hogy az isteneket tanítsa, valamint édesanyjának meghálálja, hogy hozzásegítette őt a szamszárából való szabaduláshoz.

Mit érdemes tenni?

Nagy terheid, hibáid, botlásaid, vétkeid feloldását ezekre a napokra időzítsd. Bátran kérj örömöt, elégedettséget, szépséget, jóságot, boldogságot magadnak, környezetednek, sőt - még az ellenlábasaidnak is! Küldj bőséget, fényt, szeretetet, tiszteletet, odaadást a Földnek és az egész társadalomnak! Kérj egészséget mindenkinek: a természetnek, az embereknek is. Fontos, hogy ne magadat helyezd a középpontba, ne csak magadnak kérj örömöt, hisz ez valójában már az önzőség megjelenését mutatja, ami semmiképpen sem lehet jó irány!

Szánd rá az egész napot!

Ne csak pár percet foglalkozz ezzel a témával, hanem egész nap. Kezdd a reggelt úgy, hogy kinyilvánítod az univerzum felé örömödet a léttel és az egészséggel kapcsolatban. Gondolataid, tetteid csakis jók legyenek, árassz magadból pozitivitást. Teremts a lelkedben és a környezetedben is harmóniát, békét, szeretetet. Ha ezt képes vagy megtenni, akkor érzékelheted, ahogy mások is átszellemülnek. Csakis arra gondolj, amit teremteni szeretnél, de csakis úgy, hogy azzal másoknak ne árts! Nem baj, ha jön néhány kellemetlen, negatív tartalmú gondolat! Ezeket küldd el, s próbáld átfordítani jóra.

Példa: ha anyagi gondokkal küzdesz, akkor ne az járjon a fejedben, hogy „Nem akarok örökké pénzhiánnyal küzdeni! Olyan rossz nekem…”, hanem az, hogy „Megoldom a gondjaimat, eleresztem a problémáimat, s pótlom a hiányosságokat!” – érzed a kettő közti különbséget?

Forrás: Thinkstock

Tényleg működik?

A válasz: igen! Azzal a kitétellel, hogy nagyon tudatosnak kell lenned, s valóban a jóra, a fejlődésre, a növekedésre és a céljaidra kell koncentrálnod. Mindig jusson eszedbe, hogy az életedet te alakítod, a most és a jövő formálható. Te írod a saját sorsod könyvét, minden egyéb (asztrológia, numerológia, kártyavetés) csupán iránymutatás, ami segít pásztázni a jövő lehetőségeit, de nem determinálhat. Önmagadra, a megérzéseidre hallgass elsődlegesen.

A 10 milliószoros napokon bármire gondolsz, bármit tervezel, akármit cselekszel, az gyorsabban, erősebben, hatásosabban képes létrejönni, befejeződni, épp ezért fontos, hogy a rosszat iktasd ki a gondolataidból.

Top 10 tennivaló:

- Légy önzetlen

- Szeress

- Örülj

- Mosolyogj

- Adj

- Teremts jót

- Küldd el a rosszat

- Légy tudatos

- Légy belátó

- Maradj a realitás talaján

Fontos! Számos portálon jelzik 2014. 02. 14-ét az első 10 milliószoros napnak. Ám ez nem teljesen állja meg a helyét, ugyanis a telihold tetőzése már február 15. napjára tolódik át, ezért érdemes 14-én kezdeni, de 15-én befejezni a kívánságokat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.