asztrológia ezoterika színhoroszkóp horoszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem véletlenül vonzódunk egy-egy színhez látványosan. Nem  ötletszerűen öltöztetjük kékbe, zöldbe vagy vörösbe a lakást, magunkat, vagy használunk mások számára „soknak”, harsánynak ítélt színű kiegészítőket. Kedvenc színeink ugyanis jellemeznek minket, mi több, csillagjegyünk meghatározza, sőt be is vonzza számunkra azokat a színeket, amelyek energiával tölthetik fel a mindennapjainkat, vagy megnyugtatnak minket.

A vezetésre termett Kosok elsődleges színe a vörös, a piros és annak minden árnyalata. Minden, ami tüzes, lángoló, feltűnő szín. Ám annak ellenére, hogy a vörös uralhatja a lakást is, például egy hatalmas vörös kanapé trónol a nappali közepén, egy Kos lakása mégsem tölti el nyugtalansággal a belépőket. Éppen azért, mert a lángoló színek használata mellett előszeretettel engedi be a természetet az otthonába. Imádja az üde zöldet - és ezt élet formájában, növényekkel ki is fejezi. A Kos nő ruhaviselete is merész, egy percig sem gondolkodik azon, hogy felvehet-e piros színű ruhát, biztosan akad a szekrényében tűzpiros magas sarkú cipő, és a vörös rúzs használatát sem tudja a változó trend megtiltani neki.

A Bika jegyű ember könnyen dühbe jön, éppen ezért a piros szín használatát - jó ösztöntől vezérelve - kerüli. Rajong azonban mindenért, ami az ember szabadságát erősíti: az égbolt kékjét, a tenger türkizét, a zöld minden árnyalatát. A barna szín használata sem áll távol tőle, ez a szín ugyanis sikeresen csillapítja a benne dúló feszültséget. A rózsaszín használata pedig jókedvre deríti.

A letisztult színeket kedvelik az Ikrek, és érdekes módon nem szeretik az élénk, több színből álló mintákat. Otthonuk falain is csak egyféle színt tudnak elviselni, és ez a szín, ha lehet, sárga, kék, zöld vagy ezüst legyen. Kifinomultságukról azonban a fényes felületek, a selyem, a tojáshéjszín, a púderrózsaszín és az ezüst szeretete árulkodik. Ez utóbbiakat az Ikrek nő öltözködésében és sminkszerei között is felfedezhetjük.

Mivel a Rák szeret egy kicsit a múltban is élni, kedvenc színei is felidézik ezt a vonzalmat. Kedvelik a megtört, kopott árnyalatokat, a fakóbarnát, a szürkét, az ezüstöt és a bronzot. A poros, sárgult csipkeszín is közel áll a szívéhez, és ezt előszeretettel használja az öltözködésében is, ahogy a tompán fénylő gyöngy színe is képes elvarázsolni. Otthona megnyugtató érzést kelthet a fakókék falak, pasztellszínű bútorok miatt, amelyek az állandóságot szimbolizálják.

Az Oroszlán magabiztossága, magas fokú önismerete színhasználatában is megnyilvánul. Egyáltalán nem érdekli se az öltözködésben, se az otthon színeinél, hogy mi az aktuális trend. A meleg színek vonzzák, és azoknak is az erőteljesebb, a dominánsabb árnyalatai. De az arany használata sem áll távol tőle. Ami másnál már túlzásnak számít, az egy Oroszlánnak meg se kottyan. Minden további nélkül rak fel a falra egy aranykeretes tükröt, vagy köti el aranybojttal a függönyeit.  A borostyán titokzatos izzása is lázba hozza, így nagy valószínűség szerint található azOoroszlán nő ékszeres ládikájában borostyánköves medál vagy gyűrű.

A Szűz fantasztikusan kifinomult és légies személyisége a színek kedvelése során is teret kap. Fehér, ezüst, gyöngyszín és a kagyló sejtelmes ragyogásáért van oda. Egy Szűz lakásában szinte elképzelhetetlen a piros, egyszerűen idegen a lényétől a szenvedély színe, de a csillogást azért nem veti meg. Ezt azonban hatalmas ablakokkal, fénnyel és sok tükörrel csempészi be az életébe. Szereti azonban a kicsi, de csillogó köves ezüstgyűrűket is. Öltözködésében a fehér és a szürke a domináns, halvány kiegészítőkkel.

Bár azt gondolnánk, hogy a Mérleg jegyű ember jó érzékkel válogatja össze és hozza egyensúlyba a színeket, ez koránt sincs így. Nem is szereti keverni a színeket egymással. Vagy az egyik, vagy a másik jöhet szóba, vagy egy szín árnyalatait viseli, alkalmazza könnyedén. Kedvencei a halványszürke, a világoskék minden árnyalata, valamint a derengően finom lila és a sápadt pink. Otthonának falai általában hófehérek, gyakran meszeltek, és a színek csak a kiegészítőkön jelennek meg. Ahogy öltözködésében is visszafogott, de egy cseppet sem unalmas.

A Skorpió az egyetlen olyan jegy, amely képes úgy uralni a környezetét és a teret, hogy közben háttérben marad. Színeivel is ezt az erőteljes manipuláló képességét érezteti. Felhasználja a vöröset, felizzik, majd gond nélkül eltakarja annak erejét a kék visszafogottságával. Egyszerre képes használni a narancsot a zölddel, vagyis erőt és szenvedélyt ígér és mutat, majd visszakozik. Kiismerhetetlen és titokzatos marad, de olyan, akit nem lehet nem észrevenni. Egy Skorpió nő otthonában szinte biztosan találunk narancsszínű lámpaernyőt, ahogy szekrényében is fellelhető ez a szín egy esernyőn, kendőn vagy táskán.

A színek területén is épp olyan merész és kalandvágyó, mint élete más területein. Az utazás színeit kedveli: a napfény aranya, a poros lombok zöldje, a végtelen tengerek türkize hozza lázba. Be is viszi ezeket a színeket az otthonába. Apróbb tárgyakon vagy kiegészítőkön köszönnek vissza a kalandokról mesélő színek. A nagy felületek azonban visszafogottak, nem véletlenül, a Nyilasnak is kell olyan szín, ami megnyugtatja. A függöny például valószínűleg napszítta vitorlavászon fehér színnel szűri a fényt. Az öltözködésében a „kényelmes” színeket kedveli, az alapdarabok zöld, bézs és kék színben pompázhatnak.

Bár a Bak alapvetően konzervatív és a színek használata során is ez a visszafogottság jellemzi: a szürke, a barna, a fekete, az  olajzöld színeket részesíti előnyben, éppen a színek azok, amelyek néha előcsalogatják merészebb lényét is. Egy cseppet sem kell csodálkozni azon például, ha egy Bak nő váratlanul vörös ruhában jelenik meg egy eseményen. Aztán persze lehet, hogy egy évig kell várni ismét, mire újra feltör benne, és valamilyen vad színnel kifejezésre is juttatja a belül, mélyen fortyogó szenvedélyt. Apróbb részleteken azonban gyakran felismerhető, hogy korántsem olyan visszafogott, hiszen a nem látható, vagy a kevésbé feltűnő helyeken fel-fel üti fejét az izzás: vörös köves fülbevalót, köldökpiercinget viselhet, vagy pirosra lakkozott lábkörmei árulkodnak titkos érzéseiről.

A Vízöntő színhasználata vidám, életszerető lényéről árulkodik. Az optimista színeket csalogatja magához, vagyis mindent, ami él: ezek lehetnek földszínek, vagy zöld, az állatok szőrének színe, például a tevesárga. A lényeg, hogy a szín, amibe otthonát vagy magát öltözteti, lüktessen az élettől. Otthonának falain gyakran jelennek meg olyan poszterek, amelyek színpompás virágokat, állatokat, a természet pillanatait elevenítik fel.  Az életigenlés miatt azonban a szőrmét és az állatbőrből készített darabokat nem tűri környezetében.

Közhelynek tűnhet, de a Halak többsége a víz árnyalataiért rajong. Türkiz, titokzatos árnyékokkal teli kékek és zöldek ragyognak otthonában. Öltözködésében is ezt a vonalat követi, a homokszínű vagy fehér alapdarabokat gyakran dobja fel a vízcseppek csillogását idéző selyemsállal vagy extravagáns táskával, cipővel.

Hétvégi horoszkóp (április 12-13.)http://www.life.hu/horoszkop/20140409-a-life-hu-hetvegi-horoszkopja-2014-aprilis-12-13.htmlÁlomszép, színes programokkal kényeztethet a hétvége, ha te is úgy akarod. Különösen a kos jegyűek számíthatnak különlegesen izgalmas pillanatokra. Ám, hogy a csillagok mit kinálnak fel neked, azt a Life.hu hétvégi horoszkópja árulja el neked.Horoszkóp--A Life.hu nagy tavaszi virághoroszkópjahttp://www.life.hu/horoszkop/20140331-a-life-hu-nagy-viraghoroszkopja.htmlSzirmaik szépsége önmagában szebbé varázsolják a hétköznapokat, ám ennél sokkal fontosabb a virágok létezése: az emberi élethez szorosan kapcsolódnak, jellemeznek minket, máskor spirituális üzenetet hordoznak. A virághoroszkóp a kilenc bolygóhoz és a születésnap számjegyéhez kapcsolódik és azokra a tulajdonságainkra mutatnak rá, amelyek a legmarkánsabbak bennünk.HoroszkópOrigoSzerelmi horoszkóp - 2014 áprilishttp://www.life.hu/horoszkop/20140326-a-life-hu-szerelmi-horoszkopja-2014-aprilis.htmlSzenvedélyt és szerelmet hoz az április. Új érzéseket a régi kapcsolatba vagy egy új társat. Ám hogy mit söpör el és mit sodor feléd pontosan az áprilisi szél, a Life.hu szerelmi horoszkópjából tudhatod meg.Horoszkóp--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.