Így ismerheted fel az energiavámpírokat

Forrás: Thinkstock -
életenergia ezoterika energiavámpír energia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte biztos, hogy a te közeledben is vannak olyanok, akik pillanatok alatt meg tudják csapolni az energiádat.

Az energiavámpír kifejezés persze lehet túlzás, de arra mindenképp alkalmas, hogy erőteljesen irányítsa a figyelmet azokra, akik gyengítenek téged.

Tudjuk, hogy az emberi szervezet folyamatos kapcsolatban áll a környezettel fizikai, biológiai és energetikai szempontból is. Ám kapcsolatban áll a többi emberrel is, akikkel egyféle energetikai „cserebere” zajlik. Egészséges esetben a szervezet önszabályozó mechanizmusa képes egyensúlyra törekedni a felek között (és szervezeten belül is), sőt arra is képes, hogy megvédje a szervezet számára szükséges energiát. Néhányan azonban képesek áttörni a védőbástyát, mert vagy megtalálják a gyengeségeinket, vagy ügyes manipulációjuk hatására önként nyitunk kaput nekik.
Az energiaáramlás viszonylag egyszerű folyamat. Energetikai terünket azok a gondolatok és érzések határozzák meg, amelyek számunkra szimpatikusak, amelyek közel állnak hozzánk, amellyel azonosulni tudunk. A pozitív érzések erősítik a teret, a negatív gondolatok gyengítik azt.
Az energiavámpírok sokszor öntudatlanul csapolják meg mások életenergiáit, ám az biztos, hogy csalhatatlan érzékkel választják ki áldozataikat. És nem csak a náluk energetikai szempontból erősebb, „gazdagabb” személyek csábítóak , azok is, akik hasonló szinten mozognak, hiszen hozzájuk könnyebb közel kerülni, könnyebb becserkészni őket.

Forrás: Thinkstock

Áldozatnak tűnik- és néha áldozat is

Az energiavámpírok jó része azzal fordítja maga felé mások figyelmét, hogy az áldozat szerepét játssza. Nehéz sorsa van (vagy volt), ám életeseményeit felnagyítja, komorabbnak, fenyegetőbbnek, szomorúbbnak írja le a vele történteket. Ezzel ébreszt szimpátiát és érdeklődést személye iránt. Néha valóban áldozat, és valóban elesett, ám más, szintén nehéz élethelyzetben lévő emberhez képest önmaga energiaforrásait nem működteti, csakis másoktól vár figyelmet, érdeklődést, megoldást. A kommunikáció nagyon fontos eszköz a kezében, ám ez soha nem kölcsönös. Megoszt, ám be nem fogad. Ő maga nem mutat érdeklődést beszélgetőpartnere sorsa iránt. Nem mutat jó szándékot sem, nem érez együtt, nem segít. Miközben a másik érzelmeit gátlástalanul manipulálja és persze gátlástalanul lopja is, minden további nélkül kritizál és szapul másokat, akik – jellemzően- a ő vesztére törnek. Sokszor panaszkodnak arra, hogy mások hibájából csupa kudarc az életük, mások vetettek gáncsot nekik, és tengernyi szenvedésük csakis mások rosszindulatának köszönhető.

Ha levegő után kapkod a lelked
Ha azt érzed, a környezetedből valaki folyton téged használ arra, hogy panaszáradatát rád zúdítsa, ha a vele való találkozás után úgy érzed, mintha egy félmaratont futottál volna le, ha „levegő” után kapkod a lelked, és érzed, valami nagyon nem jó dolog történt veled, akkor legközelebb légy nagyon határozott. Mindegy, mire hivatkozol: munkára, kevés időre, vagy arra, hogy fáj a fejed, egyszerűen tartsd távol magadtól. Nem kell tartani semmilyen következménytől, ezek az emberek rendszerint nagyon gyorsan találnak maguknak más „célszemélyt”, akit ugyanolyan közönnyel fognak energetikai és érzelmi fronton „megcsapolni”, ahogy azt addig veled tették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.