Áztasd be az ametisztet - mit tud a drágakővíz?

Forrás: Thinkstock -
betegség gyógyítás egészség kristályvíz drágakővíz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több kutatás is foglalkozott már a víz különös természetével: a víz átveszi a körülötte lévő anyagok rezgéseit, azokat információként kezeli, elraktározza és a megfelelő időben és módon képes hatékonyan alkalmazni is azokat.

A víz "intelligens" viselkedését, valamint az ásványi anyagok gyógyerejét ötvözi a többezer éves szer, a drágakővíz, amelyet a leírások szerint hatékonyan használtak fel a legkülönbözőbb megbetegedések gyógyítására. Különösen ajánlották azoknál a problémáknál, ahol gyorsan és komplex módon - kívül és belül is sürgetve a gyógyulást - próbáltak változást elérni.

Drágakövek a gyógyítás szolgálatában

A következő ásványokat használták a leggyakrabban "drágakővíz" készítésére:

Hegyikristály - a gyógykövek királyának is nevezett kristály szinte a szervezet egészére hat. Segít a súlyos bélproblémákon, a menstruációs panaszokon, kiegyensúlyozza az idegrendszert, méregtelenít és nyugtat.
Ametiszt - óriási segítség a cukor-, az anyagcsere-problémában szenvedőknek, valamint a hormonzavarral küzdő betegeknek. De használatos általános erősítőként, valamint légúti betegségek esetén is.

Forrás: Thinkstock

Citrin - a méregtelenítésben van jelentős szerepe. Segíti a máj, az epe és vesék munkáját. Ám az égési sérülések esetén is előszerettel alkalmazzák regeneráló hatása miatt.
Rózsakvarc - súlyos fertőzések kiváló ellenszere, de erősíti a nemiszerveket is. A férfiaknál a herék betegségei ellen, a nőknél a petefészekgyulladás esetén nyúlnak a rózsakvarc után.
Karneol - erősíti az ereket, segít menstruációs fájdalmak esetén, valamint a fogászati problémák kiváló gyógyszere.
Kalcedon - elsősorban a vérkeringésre van jó hatással, s állítólag a tejképzésben is szerepet játszik, miközben erősíti a szervezet öngyógyító képességét.
Ónix - a szépség ásványaként tartják számon. Erősíti a hajat és a körmöket, valamint a vázrendszert.
Achát - lázcsillapító, salaktalanító, és segít memóriazavarok esetén is.

A türkizt, a malachitot valamint a lapis lazulit nem érdemes drágakővíz, se elixír készítésére használni, mert porózus szerkezetük miatt magukba szívják a vizet és elveszítik eredeti pozitív tulajdonságaikat.

Achátszörp, hegyikristálytea vagy amit akartok

Amennyiben nyitott vagy erre a többezer éves gyógymódra és egyébként is szívesen viselsz ásványból készített ékszereket magadon, vagy ásványból készített tárgyakkal díszíted az otthonod, akkor lehet, érdemes próbát tenned a drágakővíz elkészítésével. Ha másért nem, akkor azért, mert a puszta kifejezés is finom a fülnek. Ráadásul különleges gasztronómiai fogás lehet egy csajos vacsoránál, ha a barátnőidnek (vagy a párodnak) achátból, rózsakvarcból vagy hegyikristályból készített frissítőt kínálsz.

Így készítették a drágakővizet

Ügyeltek arra, hogy a felhasznált ásvány csiszolt legyen, így még véletlenül sem hasadhattak le róluk apró, esetleg veszélyessé váló szilánkok. A másik szempont, hogy az ékszernek használt ásványok nem alkalmasak drágakővíz és elixír készítésére, mert az ásvány csak önmagában tudja kifejteni gyógyhatását. A medál kampója, vagy a fémalkatrészek akadályozták volna a gyógyhatást.

A megtisztított, csiszolt ásványt (néhány darabot) üvegkancsóba tettek, és feltöltötték annyi tiszta vízzel, amennyit egy nap alatt kívántak elfogyasztani. Általában az ablak közelében tárolták, legalábbis olyan helyen, ahol a vizet érte a napfény. Körülbelül fél nap "áztatás" után már iható a drágakővíz, de akár 24 óráig is hagyták, hogy a víz átvegye az ásványoktól az "információkat".

A drágakőelixír készítése abban különbözik a drágakővíztől, hogy az ásványokat csak annyi vízzel öntötték fel, hogy épen ellepje azokat, tehát a gyógyhatású folyadék így "töményebb". Az elixírt cseppenként adagolták. A drágakővizet a tehetősek nemcsak ivásra, de főzésre és fürdésre is használták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.