Horoszkóp: Csillagjegyed elárulja, hogyan töltöd a karácsonyt

karácsony advent csillagjegy horoszkóp ezotéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindegy, hogy milyen csillagjegyben születtél, biztosan van, amitől szenteste meglágyul a szíved. Ilyenkor ugyanis együtt a család, mindenki meghatódva nézi a gyertyákat és a csillagszórók játékát. A fenyőfa illata a süteményekével keveredik, az asztal finomságoktól roskadozik, a karácsonyfa alatt ajándékok lapulnak. Na, de hogyan ünneplik a különböző jegy szülöttei a karácsonyt? A Life.hu cikkéből kiderül.

A Kosok kedvence a karácsonyban a zsákmányszerzés. Ezt a többiek, akik nincsenek ilyen őrült vadászösztönnel megáldva (megverve), úgy nevezik, ajándékvásárlás. Ő ebben nem ismer könyörületet, gyors, hatékony, mindenkinek gyorsan megszerezve azt, amivel meg szeretné lepni. És természetesen ő vette meg a környék legszebb és legegyenesebb fenyőfáját is. A díszítést nem bízza másra vagy a véletlenre, senki más nem tudja olyan tökéletesen feltenni az égősort a karácsonyfára, mint ő. Majd jöhet megint a zsákmányszerzés, azaz az ajándékbontogatás - minél nagyobb a család és a baráti kör, annál nagyobb az élvezet -, hiszen adni és kapni is szeret.

A Bikák legjobban a tradíciókat, a hagyományokat szeretik a karácsonyban. Ebbe pedig minden beletartozik, az adventi vásároktól az ajándékvásárláson kívül a betlehemi jászol megtekintéséig, végül jöhet a karácsonyfa feldíszítése. Szereti nézni meghatódott családtagjai arcát, akik izgatottan bontogatják az általa készített ajándékot. Majd eljön a várva várt pillanat, és helyet foglalhat a terített asztalnál. A főzésből ugyan csak ímmel-ámmal veszi ki a részét, de enni azt imád. Mindent megkóstol a töltött káposztától a rántott halon és majonézes krumplisalátán át a sült pulykáig, majd hatalmas adag bejglivel és mákos gubával "kíséri le". Punccsal, tojáslikőrrel és forralt borral fejezi be a lakomát. Kis pihenés után újra végigeszi a karácsonyi menüt még kétszer.

Az Ikrek imádják a karácsonyt, hiszen ilyenkor igazán kiélhetik magukat a beszélgetésekben. Számukra a kötetlen információcsere a legjobb a karácsonyban, a csevegés az asztal körül, a beszélgetés tojáslikőrözés közben és a telefonon érkező ünnepi jókívánságok. Persze az ajándékbontogatást, a csomagoló papírok zörgését, a hatalmas vacsorákat, a finom fogásokat is nagyon szeretik, amiről folyamatos élménybeszámolót tartanak legalább szilveszterig.

A Rákoknak akkor boldog a karácsonyuk, ha minden ismert rokonuk velük ünnepel, imádják a nagy családi felhajtást! Ezért mindent idejében beszereznek: óriási karácsonyfát, annyi élelmet, amennyi egy hadseregnek is elég lenne és egy-két kamionnyi ajándékot. Imádják a közös családi ünnepi előkészületeket, a fenyődíszítést, de azt sem bánják, ha sok minden a nyakukba szakad, a lényeg, hogy örömet szerezzenek. A legszebb pillanat számukra mégis az ajándékbontás, erre rengeteget készülnek év közben, a boldogság a szeretteik arcán, hogy megtalálta számukra a tökéletes és (jövő karácsonyig) felejthetetlen meglepetést csodálatosabb számára minden ajándéknál.

Az Oroszlánok számára az ünnepek akkor csodálatosak, ha minden körülöttük forog. Karácsonykor azonban félreteszik fenséges stílusukat, és leereszkednek családjuk körébe. És még élvezik is! Persze a bőrükből ők sem tudnak kibújni, szeretik, ha elegancia és csillogás veszi körbe őket. Az ő otthonukban a legfényesebb a karácsonyfa, az ő ünnepi asztalukon ég a legtöbb gyertya. A Csendes éj természetesen nem az ő műfajuk, a karácsony inkább örömünnep, mint meghatott, könnyes melodráma.

A Szüzek bebizonyítják, hogy a karácsony lehet egyszerre praktikus és magasztos. Ha csak magukra gondolnának, persze inkább praktikus lenne, de a családjuk kedvéért megpróbálják a lehető legtöbbet kihozni a szeretet ünnepéből. Ha meg is fordul a fejükben, hogy ez is csak egy ünnep a sok közül, erről diszkréten hallgatnak és sürögnek-forognak, ahogy kell. A nagy vendégségeket nem szívlelik, a szűk családi körben elköltött ünnepi vacsorák, a meghitt beszélgetések és az ajándékozás inkább az ő műfajuk.

A Mérlegeknek sok szép élményt jelent a karácsony, minden évben újabb és újabb örömökkel lesznek gazdagabbak. Nagyon odafigyelnek az ízléses dekorációra, hogy a karácsonyfa maga legyen a tökély, az esztétikusan terített asztal pedig még finomabbá varázsolja a falatokat. Az ajándékok csomagolása náluk maga az elegancia. A meglepetések kibontása részben öröm, részben üröm a számukra, hiszen a csomagolásalkotások kibontása kicsit elszomorítja őket. Ennek ellenére még azoknak az ajándékoknak is tudnak örülni, amelyektől normál esetben frászt kapnának.

A Skorpióknak olyan a karácsony, mint egy jó szendvics, van benne minden, még csípős is. Ha ők ünnepelnek, vagy mindent beleadnak, a lehető legintenzívebben, vagy teljesen háttérbe vonulnak és csak szemlélődnek. Ha éppen "mindent bele" kedvük van, akkor 24-én hajnaltól 26-án éjszakáig zajlik a szeretet ünnepe. Zajlik, tényleg. Ebbe a három napba mindent belesűrítenek, amit csak lehetséges: készülődést, főzést, díszítést, szaloncukor-kötözést, csomagolást, evést, ivást, közös éneklést, betlehemezést, vendégeskedést, vendégvárást és persze ajándékozást. Egy valamit hagynak csak az ünnepek utánra, az alvást.

A Nyilasoknak a legszebb a karácsonyban, hogy együtt van a család, és egymást érik a vendégségek. Ahol pedig emberek vannak, ott lehet mesélni! Számtalan érdekesebbnél érdekesebb ünnepi történetük van, amit egyáltalán nem restellnek elmesélni. Remek beszédtémát szolgáltatnak a karácsonyi aktualitások, hiszen a menüről és az ajándékokról is rengeteget lehet társalogni. A szeretet ünnepén azonban nem csak a szájukat jártatják, sokat gondolnak náluk kevésbé szerencsés embertársaikra is, és minden kisebb-nagyobb lehetőséget megragadnak a jótékonyságra és az adakozásra is.

A Bakoknak az tetszene a legjobban, ha az idén elmaradna a karácsony, pláne a nagy felhajtás. Legszívesebben azt mondanák, hogy ez is csak egy (három) nap a sok közül, de ezt is csak azért, hogy takargassák érző szívüket. Ők abszolút a csendes és szűk körű ünneplés hívei, nem vágynak semmi zajosra, színesre, csillogóra. Mindenben a hagyományost keresik, tradicionális ételek, édességek, italok és dekoráció, az ajándékok között is az egyszerű és praktikus dolgokat tartják nagyra, ha valamivel nem tudnak mit kezdeni azok az értelmetlen dísztárgyak vagy a semmire se jó szépítkező szerek.

A Vízöntők karácsonykor is fütyülnek a hagyományokra, de ez nem azt jelenti, hogy náluk ez nem a szeretet ünnepe. Csak éppen mást tartanak fontosnak, mint mások. Például a főzőcskézésnél nem tradicionális ételeket készítenek, hanem azok ultramodern változatát - mákos és diós bejgli helyett minimum aszalt szilvásat sütnek, vagy kitalálnak valami ennél is hihetetlenebb tölteléket. A karácsonyi dekorációjuk pedig teljesen formabontó, bármi lehet a főmotívum, a szívecskétől a nyuszikig és a bárányokig, csak csillagok, angyalkák és fenyőfák nem szerepelnek a repertoárjukban. Az ajándékozásnál pedig senki más nem vesz vagy készít olyan pikáns vagy polgárpukkasztó ajándékokat, mint ők!

A Halak számára a legszebb a karácsonyban a karácsony. Úgy mindenestől. Imádják a fenyőfa illatát, a bejgli ízét, a szentestét, a meghitt hangulatot, a nyugodt beszélgetéseket, de a legjobban az ajándékozást. Nincs annál szebb számukra, amikor ajándékot bontogató családtagjaikat nézhetik, még arról is elfeledkeznek közben, hogy rájuk is vár néhány csomag a fa alatt. Nemcsak a családtagoknak, rokonoknak és barátoknak készítenek meglepetéseket, de még a hidegben fagyoskodó kis állatoknak is tesznek ki élelmet. Ha valaki hisz a Jézuskában és az angyalokban, akkor a Halak a legjobban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.