Heti horoszkóp (május 11-17.) – Engedj el mindent, amire nincs szükséged!

asztrológia heti horoszkóp május ezotéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vegyes érzelmekkel telik el ez a hét, ám csak rajtad múlik, mit hozol ki belőle. Ne félj megragadni a lehetőségeket, amelyeket eléd sodornak az égiek: ami az elején lehetetlennek tűnt, könnyedén sikerrel zárulhat.

Igazi hullámvasút lesz ez a hét, különösen kedden és szerdán érezheted, hogy valami folyamatosan hátráltad téged. Hiába mennél előre, lépnéd át az összes gátat, rombolnád le a falakat és hódítanád meg az egész világot, mégis megtorpansz, és inkább kettőt hátra lépsz, csak, hogy ne kelljen bizonyos dolgokat megtenned, megértened, elvégezned, vagy épp felvállalnod. Ez a kettős érzés csütörtökön fog enyhülni, és aligha valószínű, hogy el tudod kerülni! Sebaj, próbáld kihozni a legtöbbet önmagadból, csináld mindig azt, amit érzel, mert a belső hangod sosem csap be. Alkalmanként nagyon kemény és szigorú leszel magadhoz, megkritizálod a saját tetteidet. Ám ez jó! Így láthatod meg a saját hibáidat, gyengeségeidet, és kezelni is tudod majd azokat.

Ezen a héten akadnak olyan pillanatok, amikor úgy érzed, összekuszálódnak a szálak, de ne aggódj. A bonyodalom épp arra jó, hogy az adott ügyekkel összefüggésben megértsd, mit nem csinálsz jól, min kellene változtatnod, így pedig jobb eredményt érhetsz el. Összességében egyébként nyugalmas, de mégis energiával teli, kellemes, napok követik egymást, amit élvezni fogsz. Nagyon jó lehetőséget kínál számodra az, hogy mindenféle külső kényszer hatása nélkül teheted a dolgod, s a nélkül tudsz előre haladni, hogy be kellene számolnod másoknak az eredményeidről. A sikerek folyamatosan keresztezik az utadat, s közben úgy fog megmutatkozni ambiciózus egyéniséged és a benned rejlő erő, hogy a legbonyolultabb feladatokat is könnyedén átlátod.

Jó hangulatban telik a hét jelentős része, bár a hétfői és keddi napok leterhelnek, kapkodnod kell, hogy mindennek a végére érj, s némi energiaveszteséget is elszenvedsz, ugyanakkor panaszra mégsem lesz okod. Szerdára a hangulatod magasba emelkedik, sokat mosolyogsz, örülsz az apróságoknak, képes leszel másoknak őszintén és teljes odaadással segíteni, - mutasd meg, mekkora szíved van! A másokon való segítés lehetősége nem lehúz, hanem feltölt energiával, így minden könnyebben fog menni, és másokat is tudsz majd inspirálni, jó dolgokra sarkallni. Komoly lehetőségek kínálkoznak számodra szakmai és magánéleti téren egyaránt, csak rajtad múlik, hogyan hozod ki lehetőségeidből a lehető legtöbbet.

A heti égi konstellációk vegyesek lesznek, de vasárnap este biztosan nyugtával dicséred a hátad mögött lévő napokat. A komoly akadályok, bonyolult kihívások elkerülnek, sokan sietnek a segítségedre, ha arra szükséged lesz. Jupiter remek hátszelet biztosít számodra, új kapuk nyílnak meg, ragadd magadhoz a lehetőségeket, soha ne tétovázz! Szinte minden életterületen nagyot tudsz alkotni, és érdemes másokkal együttműködnöd! A legfontosabb feladatod az, hogy felvállald a nehéz, leterhelő feladatokat is. Mivel tele vagy energiával, végig tudsz mindent csinálni, ne félj a kudarctól, nem mehet mindig, minden simán. Részben önmagad miatt, részben más, optimista gondolkodású emberek hatására ki mered mondani a legmerészebb álmaidat is, így pedig bátorságot gyűjthetsz ezek megvalósításához.

A most következő napok sok váratlan helyzetet teremtenek körülötted, és garantáltan nem futamodhatsz meg ezek elől. A szokásosnál is sokkal aktívabbnak, ambiciózusabbnak kell lenned, nem lankadhat a figyelmed egy pillanatra sem! Akadnak olyan emberek a környezetedben, akik nehezen viselik a sikereidet, és alkalmanként megpróbálnak keresztbe tenni neked. Légy résen, és a célt tartsd szem előtt! Ha mindenki lebeszélne valamiről, de te hiszel önmagadban, akkor a sikered is garantált. Ne hagyd, hogy bárki elvegye a kedved a cselekvéstől, a változástól, remek terveid megvalósításától. Ha kitűztél egy célt, ahhoz tartsd magad, és a fogadat összeszorítva minden nap juss közelebb hozzá!

Hétfőn és kedden alaposan le leszel terhelve, viszont mégsem fog zavarni ez az állapot, mert tudod, hogy fontos tennivalókat kell elvégezned, melyek közelebb visznek a végső, nagy célodhoz. A kedden felbukkanó akadályok nem tántoríthatnak el semmitől, nézz szembe velük, még akár hasznodra is lehetnek. Ne ess kétségbe a miatt, ha nehezen találod a helyed, kibillensz a harmónia állapotából, mert teljesen biztos, hogy képes leszel tartani magad, s ha össze is akarsz rogyni a terhek alatt, mégis túlélsz, és bejutsz a célba. Szerdán nagyot fordul a kocka, a különféle folyamatok felgyorsulnak, te is eredményesebb leszel, csütörtöktől a nyugalom is megérkezik az életedbe, minden újra visszatér a békés, normális kerékvágásba, többen fognak rád visszamosolyogni, mint ahányan nem.

Keresed a helyed, újdonságra vágysz, változtatnál különféle berögzöttségeiden? A lehető legjobb időt választod ehhez, ugyanis a Hold még mindig fogyóban van, tehát minden körülmény adott ahhoz, hogy lerombolj régi dolgokat és elkezdj építeni valami újat! A megszokott dolgokon túl jó lenne, ha bevezetnél új szokásokat, egészséged, szellemed, emberi kapcsolataid érdekében. Ne félj az átmeneti nehézségektől, megpróbáltatásoktól, esetleges zsákutcáktól, ha meg sem próbálod, miből tudnád, hogy sikerrel járnál-e? Ne hagyd, hogy a félelem erősebb legyen a bátorságnál! Ha nem módosítasz soha semmin, akkor nem fognak változni a dolgok. Rajtad múlik a saját sikered!

Energiából nem lesz hiány ezen a héten, és szerencsére a jókedv sem kerül el. Remek hangulatban és kipihenten kezdesz neki a tennivalóidnak, adj bele mindent, és törj magasra. Hétfőn és kedden alaposan le leszel terhelve, de a sikerek sem maradnak el. Szerdán sok lehetőséged adódik arra, hogy új utakat fedezz fel, úgyhogy ragadd meg az alkalmat arra, hogy a maximumra törekszel, és mindenfélét elvállalsz, ami csak adódik. A cselekvés, a határozott döntések nagyon fontosak most, minél bátrabban futsz neki egy-egy ismeretlen útnak, annál több új lehetőséged adódik. Hab a tortán, hogy megnyílik végre előtted egy olyan kapu, amin már régóta dörömböltél, de nem akart kitárulni, ám most végre fordul a kocka.

Egy kósza gondolat kering a fejedben? Jónak tűnik, de mégis túlmutat a lehetőségeiden? Nem mersz belevágni? Ne félj semmitől, mert bár a hét első felében inkább a biztos dolgok mellett teszed le a voksod, csütörtökön mégis lesz bátorságod pontos tervet szőni az adott téma köré és meg is valósíthatod azt, csak tedd meg az első lépést. Régi, titkon dédelgetett ötletedhez Jupiter ad hátszelet, amit meg kell lovagolnod. Helyezd a saját akaratodat, céljaidat fókuszba, hisz most nagyon könnyen megy az alkotás, jó dolgok létrehozása. A semmiből tudsz várat építeni, könnyen és gyorsan fogsz tudni célba érni, babérokat learatni, az elismeréseket bezsebelni. Hát kellhet ennél több?

Engedj el mindent, amire nincs szükséged, ami visszatart a haladásban, fejlődésben, növekedésben. Mivel ezen a héten jellemzően vegyes égi hatások ölelnek körbe, a hangulatod ingadozik, leszel fenn, aztán meg lenn, mégis az a legfontosabb, hogy meglásd, mi hátráltat. Többször azt fogod érezni, hogy láthatatlan erők visszahúznak, gátolnak a kockázatvállalásban, vagy épp elhomályosítanak előtted fontos tényeket. Semmi sem történik véletlenül, és tulajdonképpen a külső erők leginkább csak meg akarnak óvni a veszélyektől. Gondold ezt végig, s dönts észérvek alapján, ne érzelmek vagy más emberek befolyása által. Akadnak pillanatok, amikor adakozol, erődön felül adsz másoknak. Meg kell találnod az arany középutat, ami neked is hasznos, s mások sem érzik, hogy hanyagolod őket.

Nagyszerű égi hatások segítik utadat ezen a héten, bár alkalmanként lehet, hogy úgy érzed, valami visszatart a nagy dolgok létrehozásától, ám, ez sem lesz véletlen! Vízöntő jegyedhez méltóan szárnyalhatsz kedvedre, belevághatsz bátran ismeretlen dolgokba, felvállalhatsz merész tetteket, keresheted a kockázatos lehetőségeket. Kedvező időszak áll előtted, bármibe fogsz most, azt gond nélkül befejezheted, meglepően gyors leszel, eredményeket produkálsz, - a siker garantált. Vedd észre azt is, hogy javul a kommunikációd, és szinte szavak nélkül is tudod, mit akarnak mások, - márpedig ez óriási előnyt jelent bizonyos helyzetekben. Intuícióid erősek, érdemes ezeket a napokat nagy döntéseknek szentelni.

Kiváló lelki és testi állapotban vagy, befogadó vagy mindenre, még olyasmi is érdekelni fog, amit régen biztosan visszautasítottál volna, vagy épp legyintettél rá. A szellemiséged szárnyal, jók a megérzéseid, remek tanácsokat osztogatsz, sokan figyelnek majd rád a héten. A harmónia körülölel, hát kell ennél több? Fel vagy töltődve, és konkrét céljaiddal kapcsolatban most biztos, hogy mindent meg tudsz tenni, eljuthatsz függő ügyeid végére. Erő és ambíció jellemzi a hétköznapokat, temperamentumod hozzásegít tennivalóid megvalósításához, a sikerek eléréséhez. Most a csapatmunkában is kiválóan részt tudsz venni, bátran keresd ennek a lehetőségét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.