Elég bátor vagy ahhoz, hogy változtass? – Október havi horoszkóp

asztrológia havi horoszkóp ezotéria október
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Október hava lehetőséget ad arra, hogy átgondold az év eddigi részét, és szelektálj a fennmaradt feladatok között. Most érdemes belekezdened valami olyasmibe, ami számodra fontos, azonban ne másoknak akarj vele bizonyítani, hanem önmagad miatt tégy fontos lépéseket.

Kifejezetten mozgalmas, jó lehetőségekkel kecsegtető, pozitív hatásokkal teli időszak köszönt be október havával. Energiából nem lesz hiány, ugyanakkor ügyelj arra, hogy ne pazarold el haszontalanságokra! A hónap közepén emberi kapcsolataid közül pár meginog, vagy épp a családi konfliktusok éleződnek ki, mégis mindegyikből tanulhatsz valamit, főleg, ha kellő toleranciával állsz a különféle ügyekhez. Október 20-a után enyhülnek a gondok. A munkában, tanulásban sikerekre számíthatsz, és segítséget is kapsz, ha kérsz. Ha lakáscserén, költözésen töröd a fejed, arra ez a hónap teljesen alkalmas!

Október első napjaiban a pénzügyek biztosan fókuszba kerülnek. Érdemes fontos döntéseket hoznod, bátornak lenned, vagy épp új pénzforrásokat felkutatnod. Sokat költhetsz régi álmaidra, megeshet, hogy kicsit túl is költekezel, ám ne legyen lelkiismeret-furdalásod, hisz nem kell elszámolnod senkivel. Ne adj kölcsön senkinek se, mert minimális az esély arra, hogy megadják valaha is. A hónap végére beköltözik végre otthonodba a nyugalom, a lelked is békében fürdőzik, és óriási öröm lesz a lazításra is időt szánni. Légy körültekintő a közlekedésben!

Érzelmi életed nem lesz minden pillanatban stabil, keresel valamit, de nem biztos, hogy megtalálod. Október hava nem lesz kíméletes veled, ugyanis néhány csalódásra, félreértésre is számíthatsz, de ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad a búbánat, vagy hogy mások mondják meg neked, mi a jó számodra. Inkább mosolyogj, és mutasd meg a világnak, neked aztán nem árthat a kritika vagy a kellemetlenkedők piszkálódása. Optimizmusodat engedd szabadon, mondd ki a titkos vágyaidat, közben légy türelmes és kitartó, akkor talán nem kerül sor jelentősebb vitára. Anyagi ügyekben is sok feszültség várható, de ha nem sietsz a különféle döntésekkel, akkor mindig a jó irányba fogsz elindulni.

Október nem lesz könnyű, jönnek az akadályok, és nem érdemes ezek előtt megtorpannod. Bizony többször is megesik, hogy nem érzed majd jól magad a bőrödben, nehezen találod a helyed, és mintha a környezeted is kissé háttérbe tolna téged. Ez a fura hatás egyértelműen Uránusz munkálkodásának eredménye, de szerencsére csak átmeneti a dolog. Sok nehéz helyzettel kell szembenézned, de te állni fogod a sarat. A csalódásokkal teli időszakot még barátaiddal, esetleges pároddal való kapcsolatodat is próbára teszi. Kisebb veszekedésekre, vitákra is lehet számítani, főleg a 12-e és 20-a közötti napokban, ám ha a toleranciát hívod segítségül, akkor szépen el tudod simítani a bonyodalmakat.

Október hava a problémák megoldásának ideje, lesz benned tűz, erő, kitartás, no meg némi kreativitás. Fontos, hogy próbáld egy kicsit más szemszögből kémlelni a világot, mert most nemcsak a saját gondjaid megoldásán kell nagy erővel dolgoznod, hanem a családodnak is lesznek olyan ügyei, amelyekben a te segítségedet és jó ötleteidet várják. Az ősz megérkezésével még olyan ügyek is nyomaszthatnak, amik máskor nem okoznának lelki problémákat. Azonban vigasztaljon a tudat, hogy célkitűzéseiddel jó úton haladsz, sikereket könyvelhetsz el.

Elkötelezett Szűzként az okozhat nehézséget, hogy az otthoni gondokat beviszed a munkahelyedre. Ügyelj erre, mert csak tovább fokozódhatnak a bonyodalmak. Válaszd szét a különféle életterületeidet, otthon a magánügyeket, a munkahelyen a karrieredet tartsd fókuszban. Érezni fogod, hogy családi életedben rendet kell tenned. A döntésekből ki kell hagynod az erőszakot és az akarnokságot egyaránt. A józan ész vezérelje lépteidet. Igyekezz olyan kompromisszumokat kötni, amelyek környezeted minden tagjának, esetleg barátaidnak is megfelelnek. Ez egy nehéz feladat, mégis sikerülhet, ha toleráns vagy, és végtelen őszinteséggel állsz a különféle feladatokhoz.

Remek hangulatban köszönt rád október hava, jó ütemben haladsz a terveid megvalósításával, és sokakat le fogsz nyűgözni eredményeiddel. A hónap utolsó harmadában már több nehézségre számíthatsz, amit különféle életterületeken egyaránt megérezhetsz. A családoddal, a társaddal vagy épp közeli barátaiddal érthetitek félre egymást, ez vitákat generálhat köztetek, ám, ha okosan és logikusan állsz a nehézségekhez, jól érvelsz, akkor a bajok egyszerűen tovaszállnak. Karriereddel összefüggésben bonyodalmakra is sor kerülhet, ne dőlj be a túl kecsegtető ajánlatoknak! Minden döntést reális indokokkal alátámasztva hozz meg.

Az ősz első igazi hónapja összességében jókat ígér, kellemesnek és kecsegtetőnek tűnik, azonban egy dologra feltétlenül oda kell figyelned: a hirtelen felbukkanó, megmagyarázhatatlan ajánlatok, fura ismeretségek komoly gondokat okozhatnak, de októberben megszakadhat néhány régi vagy induló barátság is, és csalódhatsz abban, akit eddig barátnak hittél. Tudd, hogy minden bajt el tudsz kerülni, ha tudatosan figyeled az eseményeket, az embereket és az emberek reakcióit. Minden nyűgödet, gondodat megoldhatod, ha őszinteségre és kedvességre alapozod kommunikációdat.

Elképesztően sok feladat vár rád októberben, jobb, ha nem kezdesz el halogatni semmit, hanem nekifutsz a tennivalóknak. Ismerd be, hogy alkalmanként hanyag vagy épp szimplán figyelmetlen voltál, de tégy most azért, hogy mindent rendbe hozz. Igen, sok olyan nap lesz, amikor nehezedre esik majd a sok munka, vagy épp a tanulás. Fontos, hogy próbálj bölcs lenni és okos döntéseket hozni. Ne keveredj feleslegesen konfliktusba munkatársaiddal vagy iskolatársaiddal, egyszerűen csak hagyd szó nélkül a dolgokat, amiket alaptalanul vágnak a fejedhez. Ha belebonyolódsz a vitába, te húzhatod a rövidebbet. Pénzügyekben szerencsés lehetsz, főleg október utolsó napjaiban.

Október első napjaiban nem lesznek kíméletesek hozzád az égiek, nehézségek követik egymást, kellemetlen meglepetésekre kell számítanod, ezért légy jóval óvatosabb a közlekedésben, sportolás és kommunikáció terén! Könnyen megeshet, hogy többen félreérthetik, amit mondani szeretnél, vagy épp, amit csinálsz. Családon belül, barátokkal, szomszédokkal ne kezdj olyan beszélgetésekbe, levelezésekbe, ami félreértésre adhat okot, és amire nem készültél fel eléggé. Ezeket az ügyeket inkább halaszd el. Ugyanakkor a hónap vége már pozitív tendenciákat hoz, eltalálhat Ámor nyila, vagy fellendülhet kihűlőben lévő kapcsolatod!

Megérint a változás szele, ne halogass hát tovább semmit! Ami adódik, azt vállald el, merj új útra lépni. A bátortalanság, az időhúzás nagyon sokat árthat neked, fejlődésednek, növekedésednek. A munka mellett szánj időt a pihenésre is, akár a kedveseddel, akár a barátaiddal, de tölts el legalább egy kellemes hétvégét távol az otthonodtól, a számodra megfelelő közegben. Nem árt a pihenés, hisz sok feladat megoldása vár még rád ebben az esztendőben. A hónap folyamán számos új barátságra, ismeretségre tehetsz szert, melyek hosszú távon segítségedre lehetnek.

Itt az ősz, napról napra egyre hidegebb az hideg idő, és a lombhullással neked is érdemes lenne néhány rossz szokást, hibás megrögzöttséget útnak engedned. Ne gondold, hogy nem szabad letérni a járt útról. Képes vagy arra, hogy mindig megújulj, legyen így ez most is. Pénzügyekben pozitív időszak áll előtted, főleg a 12-ét követő két hétben. A környezetedből valaki meglephet valamivel, ami számodra igazán értékes lehet, de a magányosok se szomorkodjanak sokáig. Ha még pihenni is szeretnél, azt a hónap második felében tedd, az első két hétben számos tennivaló és függőben lévő ügy vár megoldásra!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.