Mozgalmas és izgalmakkal teli hónap vár rád – Ezt ígéri a decemberi horoszkópod

Forrás: Thinkstock -
asztrológia december havi horoszkóp ezotéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elérkeztünk az év utolsó hónapjához, ám a béke és a harmónia helyett sokkal inkább feladatok tömkelege és nyűg lesz jellemző erre az időszakra. Ne keseredj el, mert a végén megtalálod a belső nyugalmadat – és a végén pontosan ez fog csak számítani.

December eleje gyorsan elszalad, te pedig kapkodhatod a fejed, annyi feladatot kell megoldanod. A hónap közepén váratlan nehézséggel kell szembenézned, ez lehet egy bonyolult kihívás, vagy akár egy kellemetlen pletyka is, amely igencsak elkeseríthet. Megtörténhet, hogy környezetedben néhány személy olyasmiket suttoghat a hátad mögött, amik nem lesznek ínyedre, ám tartsd szem előtt, hogy tudsz okosan kommunikálni, hát használd ezt ki, hozd helyre a dolgaidat, így a mások által létrehozott kellemetlenséget kivédheted. Szívügyek terén december második hetétől várhatsz pozitív változást, új ismeretségeket köthetsz, vagy egy régi kedves bukkanhat fel újra az életedben.

A decemberi konstellációk fontos szerepet játszanak mindennapjaid során, ugyanis erőteljesek lesznek, jól irányítanak, közben felhívják a figyelmedet arra, ami épp lényeges lehet számodra. Arra ösztökélnek, hogy koncentrálj munkádra az év végén, így szerencsésen alakulnak a dolgok, és anyagilag is jól járhatsz – neked pedig pontosan erre van most szükséged. Családi téren a hónap elején feszültségek okozhatnak nézeteltéréseket, talán épp amiatt, hogy túl sokat dolgozol. Próbáld megtalálni az egyensúlyt, vagy legalábbis erre törekedni, mert kedvesed, avagy családtagjaid úgy érezhetik, keveset törődsz velük. Ha még keresed az igazit, a hónap végére rálelhetsz valakire, aki elrabolja a szíved.

Elérkezett az év vége, ezzel együtt pedig sok dologgal kell elszámolnod. A téged körülölelő helyzet, a tennivalók sokasága megcsapolja energiatartalékaidat. Az év utolsó havában hajlamossá válhatsz arra, hogy sokkal jobban túlköltekezz, és olyasmire is rábólints, amire nincs is szükséged. Anyagi ügyekben legyél fokozottan körültekintő, és fogadd el a jó tanácsokat, mert segíthetik döntéseidet! A karácsony nem kell, hogy azt jelentse: „költségekbe verem magam"! Sok kiadás várható gyermekeddel, vállalkozásoddal vagy egy régi vágyad beteljesítésével kapcsolatban. Szerencsére munkád révén jelentős bevételekre is számíthatsz, így ki tud egyenlítődni a mérleg nyelve.

Meglehetősen felfokozott, izgalmakkal, mozgalmassággal és érzelmekkel teli évvége vár rád. Új szerelemre vagy barátokra találhatsz, munkahelyet válthatsz, vagy akár költözhetsz is az év utolsó havában. A külvilág számára érdekes személyiség leszel, a kedvesség és jó szándék, amit kisugárzol, hozzád vonzza azokat az embereket, akiket magad mellett szeretnél tudni. Anyagi ügyeket illetően azonban készülj fel a vártnál nagyobb kiadásokra: nyilván a karácsony hoz magával túlköltekezést. Nehézkes napok várnak rád, csak magadra számíthatsz a pénzügyek megoldásában, ezért számolj el tízig, mielőtt feleslegesen költekeznél!

Szeretteid, otthonod, családi életed fókuszba kerül, és fontos, hogy foglalkozz a függőben lévő ügyekkel, semmit ne söpörj szőnyeg alá csak azért, mert karácsony van, és sok okból kifolyólag sürget az idő. Szeresd azokat, akiket kell, adj magadból és szeretetből bőven azoknak, akik erre vágynak. Ha most töröd a fejed valamilyen izgalmasnak tűnő befektetésen, azt ne siesd el, ráér jövőre is. A hónap közepén úgy érezheted, hogy viharfelhők csapnak össze a fejed felett, mivel rengeteg teher nyomja a válladat és nehéz helytállnod a leterhelő mindennapokban. Lazításra lenne most szükséged, teremts meg hát ehhez minden lehetőséget!

Az adventi készülődés alapjaiban változtatja meg mindennapjaidat, és garantáltan új dolgokat, embereket vagy épp szerelmet hoz az életedbe. Emellett a munka, a család és a hétköznapi teendők is jobban lekötik a figyelmedet decemberben. Kollégáidra, beosztottaidra vagy épp feletteseidre több időt kell szentelned, és a tolerancia alappillére lesz a kommunikációdnak. Legyél körültekintő a közlekedésben, mert fokozott balesetveszély áll fenn, különösen a 16-a és 20-a között, ekkor fő az óvatosság. Sok munkád nem hiábavaló, anyagilag kedvező hónapra számíthatsz, de ez ne adjon automatikusan alapot ahhoz, hogy túlzott költekezésbe kezdj.

Sok ügyet elrendeztél mostanság, de még így is maradt pár dolog a szőnyeg alatt, amit jó lenne az évzárás előtt helyre tenni. Tény, hogy sokkal egyszerűbbnek tűnhet homokba dugni a fejed, ám az égiek mégis arra sarkallnak, hogy szánj időt régi ügyeid lezárására. Amennyiben bármilyen jellegű tartozásod van, készülj fel arra, hogy ezt ki kell egyenlítened - jobb lesz most, mint 2016-ban. A pénzügyek egész december folyamán figyelmed középpontjában lesznek. Ne feledkezz el családodról, akiktől akár segítségre is számíthatsz. A váratlanul kínálkozó munkalehetőségeket használd ki, túlórák vagy egy tartós váltás lehetősége is adott.

A decemberi hónap első hetét jellemző égi konstellációk különösen érzelmeidre lesznek erős hatással, ezért legyél megfontolt, és a lépéseidet építsd fel logikusan. Ha ezt megteszed, nem ér bántódás, s összességében jó hónapot zársz. Ha hagyod magad sodortatni az árral, akkor adódhatnak bonyodalmak. A karácsony most nem igazán dob fel, sokat törődsz önmagaddal, akár annak az árán is, hogy baráti és rokoni kapcsolataidat háttérbe szorítod. Pénzügyeket illetően viszont szerencsés vagy, sokat tüsténkedsz, s ez nem is marad eredménytelenül. Ám, néha érdemes lenne határvonalat húzni a munka és a magánélet között.

A december eleji bolygóállások sok erőt és energiát adnak neked, ezekkel bárhová eljuthatsz, bármit megvalósíthatsz. Használd ki, hogy sok külső segítséget kaphatsz a fizikai és a szellemi fejlődéshez, sőt, akár az anyagi gyarapodáshoz is. A most következő időszakban barátaid és támogatóid játszanak főszerepet az életedben, mert senki nem hátráltat, inkább tolnak előre. Rengeteg új emberrel ismerkedhetsz meg, akik szerencsét és változást hozhatnak életedbe. Amennyiben vállalkozó vagy, anyagi gondjaid lehetnek, ha nem bánsz megfelelően a pénzzel, vagy bizonytalan ügyletbe fektetsz 7-14-e között. Nem javasolt semmilyen hitelfelvétel és kölcsön se adj senkinek.

Az elmúlt hetek és hónapok látszólagos nyugalma után december kifejezetten mozgalmas, és alkalmanként bizony feszült lehet, egészen 20-ig, ekkor lenyugodnak a kedélyek, békére lelsz, jó lesz a társaságodban lenni, visszatalálsz a helyes útra, újra megnyugvás és harmónia költözik életedbe. Az év utolsó napjaiban nagyon vidám, kiegyensúlyozott leszel, így a problémák, melyek válladat nyomják, valamint a családi terhek mellett a munkahelyi feszültségek is szépen megszűnnek. Feltétlenül mozdulj ki otthonról, a megszokásokból és ismerkedj, mert akár a szerelem is beköszönthet életedbe, ha eddig magányos voltál.

Jegyedhez illeszkedve decemberben is változtatáson töröd a fejed, újítani akarsz, változtatnál a megszokott dolgokon. Legyél nagyon körültekintő, mert könnyen elhamarkodottan dönthetsz, ha nem nézed meg alaposan az összes részletet. Mázlid lesz, mert Jupiter segítségedre siet, és egy elhamarkodott döntés esetén is kihúz a bajból. Változtatás iránti igényed jogos, de ez közvetlen környezeteddel vitákra adhat okot, hisz ők másképp szeretnék ugyanazt a dolgot megvalósítani. Közlekedésben legyél fokozottan körültekintő, főleg utazások során, illetve munkahelyi ügyek intézésénél törekedj a békés megoldásokra.

A hónap eleje zűrösen, sok plusz munkával indul, s eleinte garantáltan hihetetlennek fog tűnni, hogy a zárzavarból van kiút. Aztán látni fogod magad is, hogy egy kifejezetten szerencsés és kiegyensúlyozott időszak köszönt be életedbe, ugyanakkor készülj fel arra, hogy ezért nagyon sokat kell tenned. Ezek inkább munkahelyi és otthoni konfliktusokból adódnak. Ezek eredménye akár költözés vagy munkahelyváltás is lehet, de ezektől ne riadj meg, mert a módosulások jót hoznak neked. Rokonaiddal kisebb viták, veszekedések adódhatnak, de ezek pont arra jók, hogy tisztázzatok mindent, s új lappal folytathassátok a mindennapokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.