Heti horoszkóp (február 1-7.) – Használd ki a Hold jótékony erejét!

2016.01.31. 16:13

Annak ellenére, hogy a Hold fogyóban lesz egész héten, inkább táplálni fog, mint elvenni - ezt pedig érdemes a javadra fordítanod! Örülj a lehetőségeknek, mert most bőven adódik belőlük.

Már hétfőn februárt mutat a naptár, ez sok szempontból jót jelent neked, örülj a tél enyhülésének! Talán az időjárás nem javul annyit, mint szeretnéd, a hangulatod viszont lassan, de biztosan felfelé ível, minden egyes nap akad örömre és mosolygásra ok. Igazából ezen a héten semmi nem adhat okot aggodalomra vagy panaszra, ugyanis az égiek pozitív bolygóállásokkal kedveznek neked, főleg anyagi és üzleti téren. Bármit tégy, akármilyen döntést is hozz, annak gyors eredményét látod viszont. Használd ki azt, amihez értesz, és ami eleve a birtokodban van: tüzesség, tenni vágyás, ötletgazdagság, kreativitás – kombináld a képességeidet, és hozd ki magadból a legtöbbet.

A hét folyamán eleinte néhány csendesebb nap követi egymást, utána fokozódik a helyzet. Összességében jók a lehetőségeid, egész könnyen születnek új ötletek, nyitott leszel mindenféle újdonságra, ez pedig – sok cselekvéssel és merészséggel társítva - meglehetősen gyors eredményeket fog hozni. A hirtelenkedést, a meggondolatlanságot kerüld el, a figyelmetlenség nem kifizetődő. Azért, hogy minden helyzetből a legtöbbet tudd kihozni, sokkal jobban oda kell figyelned a mindennapi teendőidre, megszokott rutinfeladataidra. Szánj az eddiginél több időt környezetedre, próbálj meg örülni mások sikerének, az a te arcodra is mosolyt csalhat, és általánosságban elégedett lehetsz.

A heti égi segítség megérkezik időben, kiváló lehetőségeket biztosít Vénusz és Jupiter ahhoz, hogy fejlődj, növekedj, gyarapodj anyagilag, szélesebb perspektívában szemléld a nagyvilágot és a benne történő eseményeket. Bármikor képes leszel feltöltődni, újra és újra pozitív energiák ölelnek körbe, a sikerért nem kell vég nélkül harcolnod, és pihenés nélkül is remekül teljesítesz. Minden könnyedén fog menni, nem leszel fáradt vagy nyűgös. A gondokat nem bajoknak, hanem egyszerű feladatoknak fogod tekinteni. Ez a pozitív életérzés még arra is ösztökél, hogy segíts másokon, különösen olyan embereken, akik tényleg bajban vannak.

Ez a hét leterhelő lesz, de nem eredménytelen. A különféle munkák és az egyéb tennivalók elvégzése mellett kifejezetten kedveznek ezek a napok a családi ügyek rendezéséhez, új baráti vagy üzleti kapcsolatok építéséhez. Foglalkozz eleget önmagaddal, lelkeddel, testeddel, mert erre is szükség van. Péntekig irtó sok dolgod lesz, mégis élvezni fogod, hogy lesz eredménye a munkádnak. Szorgosnak kell lenned, még akkor is, ha alkalmanként néhány dolgot félbehagynál. Tarts ki, semmit ne adj fel idő előtt! Ez a hét több próbatétel elé is odaállít, de most se feledd, hogy semmi nem történik véletlenül, mindenből okulhatsz.

A hét első felében sok energia gyűlik fel benned, épp ezért ne csodálkozz azon, ha folyamatosan a maximumra akarsz törekedni. Csütörtökön és pénteken a fáradtság jeleit észleled magadon, nem találod a helyed, gondolataid látványosan csaponganak, és még az is megeshet, hogy több érdekes lehetőséget is hagysz elmenni, mert nehezen tudod megkülönböztetni a lényegest a lényegtelentől. Ugyanakkor a sors kegyes lesz hozzád, és Merkúr szombatra teljesen megszünteti a kellemetlen hatásokat, s te magad leszel kezdeményezője különféle változtatásoknak.

Meglepő sikerekre, szellemi felemelkedésre, örömteli pillanatokra van kilátás a következő napokban, legyen benned annyi bátorság, hogy állsz elébe a kihívásoknak, akkor is, ha sosem volt dolgod hasonló helyzetekkel. Ha megérkeznek az érdekes hírek, ha rád találnak a különleges pillanatok, akkor örülj annak, hogy veled történik a jó, nem pedig kívülről kell szemlélned az eseményeket. Csütörtökig hatalmas lesz benned a lendület, dolgozz dupla sebességgel, hogy a hét második felében már a béke és a nyugalom öleljen körbe. Ezen a héten nem kell aggódnod semmiért, minden megérkezik a maga idejében. Nincs más dolgod nincs, mint kinyitni a szemed, hegyezni a füled.

Ha az elmúlt hetekben azt érezted, hogy korlátok közé voltál szorítva, akkor most eljött a te időd, február fordulatot hoz. Új kapuk nyílnak meg előtted, gördülékenyebben kommunikálsz, és biztos, hogy előbb megvalósíthatod a céljaidat, mint tervezted. A határok megszűnnek, a siker garantált, s bármit is tegyél, nem fogsz hibázni. Kreatív ötleteidet akadályok nélkül tudod megosztani másokkal, aztán pedig meg is valósítani azokat, úgy, hogy könnyedén találsz támogatókat is. Tanulmányi vagy szakmai téren nagyot léphetsz előre, komoly esély van arra, hogy környezeted végre elismerje szorgalmadat, s valamilyen formában meg is jutalmazzanak.

Ha egy picit nyűgösnek és kimerültnek érzed magad szerdáig, az a fogyó Hold hatása, de ne aggódj, mert csütörtökre az előbbiek ellenére is pörögni és forogni fogsz, rengeteg feladat megvalósítását tűzheted ki célul, mert a megvalósítás garantált. Nem baj, ha szerdáig nem sietsz sehová, ezzel pedig eleve lecsökkented a hibalehetőségek számát. Aztán napról napra érezni fogod, hogy jobban alakulnak a dolgok, a hangulatod sokat javul, s már egyre kevésbé fog zavarni, hogy leterhelő feladatok sokaságát pakolják a válladra. Kevés akadály állja utadat, s ha mégis, azokat is gond nélkül megoldod. Csütörtökön és pénteken Jupiter hátszelet ad a szerencsés helyzetekhez.

Nyugodt, kellemes, békés napok jellemzik ezt a hetet, panaszra nem lehet okod. Eleinte el sem akarod hinni, hogy nem kell küzdened a sikerért emberekkel, helyzetekkel, csak egyszerűen megy minden a maga útján, különösebb erőlködés nélkül. Éld meg a mindennapok szépségét és egyszerűségét, örülj a kicsinek, adj hálát azért, hogy most nem lesznek bonyolult vagy épp zűrös pillanatok. Még önmagad is úgy ítéled meg a hétvégén, hogy nagyon pozitív és eredményes időszakot zársz, s folytatódhat egy igazán energikus februári hónap. Gond csak akkor adódhat, ha tudatosan keresed a lehetőséget arra, miként tudod kibillenteni a mérleg egyensúlyban lévő nyelvét.

Picivel többet fogsz aggodalmaskodni a kelleténél, pedig nem érdemes ilyesmire pazarolnod az energiáidat. Ha ördögöt festesz a falra, akkor magad vonzod be a bajt! Szerencsére, oktalanul félsz mindenféle negatív hatástól, a változásoktól, bár igaz, hogy az új lehetőségek kissé riasztanak. Vajon van erre valódi okod? Igyekezz reálisan látni a saját helyzetedet, utána pedig elhitetni önmagaddal, hogy minden rendben van, vagy ha nincs is, akkor meg tudod oldani a problémákat. Ezen a héten sok nehéz dolgot el tudsz ereszteni, fájdalommal járó témáknak tudsz pontot tenni a végére. Reális gondolkodású Bakként minden feladatot meg tudsz oldani, még ha egy kicsit lassabban is, mint azt önmagadtól megszoktad.

Az elmúlt hetek alkalmanként felbukkanó nehézségei most tovatűnnek, a nehéz súlyok leesnek a válladról, és könnyedén tudsz megoldani mindent, amire csak időt és energiát szánsz. Rajtad múlik, mit vállalsz be és mit nem. Lehet, hogy bizonyos feladatok nem tűnnek el egy csapásra, de összességében kimondható, hogy különféle magán- és hivatalos ügyeid jó irányokba fordulnak, igazán nem lehet okod a panaszra. Légy kitartó és szorgalmas, tegyél meg minden tőled telhetőt azért, hogy elismerjék hozzáértésedet, munkádat, tehetségedet. Tudatosítsd magadban azt, hogy bármire képes vagy, s biztasson a tudat, hogy hosszú távon a mostani cselekedeteid meg fogják hozni a kiemelkedő eredményeket.

Új és érdekes emberi kapcsolatok kialakítására ad lehetőséget a következő pár nap. Lehet szó szakmai és tanulmányi lehetőségekről, de egy szerelem vagy új barátság is útra kelhet. Ebben sokat segít neked a Hold és a Merkúr. Használd ki, hogy rengeteg új kapu nyílik meg előtted. Bárki keressen meg, légy nyitott, befogadó és figyelmes, mert sok inspiráló és érdekes dolgot fogsz hallani és látni. Rengeteg hasznos információ birtokába juthatsz, csak rajtad múlik, hogy kitárod-e az ajtódat a lehetőségek előtt. Összeismerkedhetsz valakivel, akivel kölcsönösen és gyorsan mély benyomást tesztek egymásra, s akár hosszú távú barátság, üzleti kapcsolat is születhet találkozásotokból.

ezotériaasztrológiaheti horoszkóp