2017 legfontosabb napjai: ekkor bármi sikerülhet!

Forrás: Thinkstock -
2017 ezotéria tízmilliószoros nap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tízmilliószoros napoknak nevezik azokat a napokat, amelyek különleges energiákat és lehetőségeket rejtenek. Ilyenkor bármit teszel, mondasz, vagy épp gondolsz, tízmilliószoros erővel tér majd vissza hozzád, és csak rajtad múlik, hogy pozitív, vagy épp negatív lesz-e ezek végkicsengése. Most megmutatjuk, melyek lesznek 2017 legenergikusabb napjai.

A tibeti hagyományok szerint évente négy kiemelkedően energikus nap van, mindegyik a legjelentősebb buddhista vallási ünnepnapokhoz kötődik. Ezeket az úgynevezett tibeti nagy Buddha-napokat hívják tízmilliószoros napoknak. Ekkor a pozitív cselekedetre és gondolatokra való törekvés gyakorlása sokszorosan hat.

A spirituális gyakorlatok végzése ezeken a napokon erősen ajánlott Forrás: Thinkstock

Minden évben négy ünnepség során emlékeznek meg Sákjamuni Buddha életének legfontosabb állomásairól. Hitük szerint ezeken a napokon a pozitív és negatív cselekedetek hatása tízmilliószorosára hatványozódik, és egyenesen köszönnek vissza a cselekedetek.

A jó jót, a rossz rosszat vonz.

A spirituális gyakorlatok végzése ezeken a napokon erősen ajánlott.

Tudtad?

Az öröm, a szenvedély, az adakozási vágy megnő ezeken a napokon, de a balesetek, a bűnözés, a műtéti komplikációk, koraszülések is nagyobb számban fordulhatnak elő.

A négy ünnep:

Csotrul Dücsen (vajmécsesek ünnepsége) – Sákjamuni Buddha csodatévő cselekedeteket mutatott be követőinek, hogy erősítse a hitüket.

Szaka Dava Dücsen – A tibeti naptár negyedik holdhónapjának teliholdjakor aktuális. Sákjamuni Buddha megvilágosodását és a parinirvánát (a tökéletes kialvás, a lélekben való megállapodás, Buddha végső megvilágosodása) ünnepli.

Sákjamuni Buddha csodatévő cselekedeteket mutatott be követőinek, hogy erősítse a hitüket Forrás: Thinkstock

Csokhor Dücsen (csokhor – imakerék) – A tibeti naptár hatodik holdhónapjának negyedik napja. Sákjamuni Buddha először forgatja meg a dharma kerekét, ekkor hangzik el Buddha első szentbeszéde, a négy nemes igazság tanítása.

Lhabab Dücsen – A tibeti naptár kilencedik holdhavának 22. napja. 41 évesen Buddha a mennybe ment, hogy az isteneket tanítsa, valamint édesanyjának meghálálja, hogy hozzásegítette őt a szamszárából való szabaduláshoz.

Tízmilliószoros napok 2017-ben

Március 12., vasárnap

Június 9., péntek

Július 27., csütörtök

November 10., péntek

Mit érdemes tenni?

Nagy terheid, hibáid, botlásaid, vétkeid feloldását ezekre a napra időzítsd. Bátran kérj örömöt, elégedettséget, szépséget, jóságot, boldogságot magadnak, környezetednek, sőt, még az ellenlábasaidnak is. Küldj bőséget, fényt, szeretetet, tiszteletet, odaadást a világnak. Kérj egészséget mindenkinek: a természetnek és az embereknek is. Fontos, hogy ne magadat helyezd középpontba, ne csak magadnak kérj örömöt, hisz ez valójában már az önzőség megjelenését mutatja, ami semmiképpen sem lehet jó irány.

Bátran kérj örömöt, elégedettséget, szépséget, jóságot, boldogságot magadnak, környezetednek Forrás: Thinkstock

Ne csak pár percet foglalkozz ezzel a témával, szenteld az egész napodat ezeknek a cselekedeteknek. Kezdd a reggelt úgy, hogy kinyilvánítod az univerzum felé örömödet a léttel és az egészséggel kapcsolatban. Gondolataid, tetteid csakis jók legyenek, árassz magadból pozitivitást. Teremts lelkedben és környezetedben is harmóniát, békét, szeretetet. Ha ezt képes vagy megtenni, akkor érzékelheted, ahogy mások is átszellemülnek.

Csakis arra gondolj, amit teremteni szeretnél, de csakis úgy, hogy azzal másoknak ne árts.

Nem baj, ha jön néhány kellemetlen, negatív tartalmú gondolat, ezeket küldd el, és próbáld átfordítani jóra.

Tényleg működik?

A válasz: igen!

A 10 milliószoros napokon bármire gondolsz, bármit tervezel, akármit cselekszel, az gyorsabban, erősebben, hatásosabban képes létrejönni, befejeződni, épp ezért fontos, hogy a rosszat iktasd ki a gondolataidból.

Havi szerelmi horoszkóp: ezt hozza neked a januárhttp://www.life.hu/horoszkop/20161209-januar-havi-szerelmi-horoszkop.htmlÚj év, új szerelem, románc és szenvedély – ezeket keresed? Ha teret adsz a lehetőségeknek, benne van a pakliban, hogy mindez a tiéd legyen. Mozdulj ki a komfortzónádból, és a siker garantált lesz. Január hava a régmúlt szerelmeinek is kedvez: az is lehet, hogy múltbéli kedvesed tér vissza hozzád. Horoszkóp--Új év, új lehetőségek: januári pénzhoroszkóphttp://www.life.hu/horoszkop/20161214-januari-siker-es-penzhoroszkop.htmlSzaturnusz alkalmanként gátolja terveid megvalósítását, ugyanakkor megfontolt lépésekre késztet. A kapkodás bajt hozhat, ne siess, inkább kérj külső segítséget! Ha alaposan körbejárod az anyagiakkal összefüggő témákat, biztosan rendben lesz minden. HoroszkópThinkstockKínai horoszkóp: 2017 a Kakas éve leszhttp://www.life.hu/horoszkop/20161202-a-life-hu-kinai-horoszkopja-a-2017-es-evre-ami-a-kakas-eve-lesz.htmlJanuár 28-án beköszönt a kínai újév, jön a Kakas éve. Már a Majom évében is megfigyelhető volt egy jól körülírható, javuló tendencia, ami folytatódni fog: javul a kedélyállapotunk, még a vegyes hatások ellenére sem hagyjuk magunkat leigázni. A legfontosabb, hogy minden élethelyzetben keressük a jót, a tanulnivalót, és törekedjünk az egyensúly létrehozására. Megéri a befektetett energiát. Horoszkóp--Havi horoszkóp: mit hoz a január?http://www.life.hu/horoszkop/20161206-januar-havi-altalanos-horoszkop.htmlMár az új esztendő első hónapja alaposan felbolygathatja a csillagjegyek mindennapjait, és szinte kivétel nélkül mindegyikük érezni fogja a változás szelét. Az Ikrek most ne féljenek, ha improvizálásra kerül sor, a Szüzeknek most szükségük lesz minden rejtett képességükre, a Skorpióknál pedig felülvizsgálatra kerülhet néhány emberi kapcsolat. Nézd meg, neked mit tartogat január hava! HoroszkópThinkstock2017 elhozza neked a boldogságot? Nagy éves szerelmi horoszkóphttp://www.life.hu/horoszkop/20161201-a-life-hu-2017-es-nagy-eves-szerelmi-horoszkopja.htmlAz új esztendő elmélyíti a már meglévő kapcsolatokat, irányt mutat a párkeresőknek, és lángra lobbantja a szenvedélyt. 2017 minden csillagjegy szerelmi életében elhozhatja a változást – legyen az jó vagy éppen rossz. Azt azonban ne felejtsd el: bárhogy is alakul, minden azért játszik össze, hogy a végén boldog legyél. Horoszkóp--2017, a tiszta lapok évehttp://www.life.hu/horoszkop/20161121-mi-var-rad-a-2017-es-evben-a-szammisztikai-elorejelzes-szerint.htmlAmit 2017-ben megteszel, az további nyolc évig terem neked gyümölcsöt. De mit fogsz tenni? Lazsálsz vagy belevágsz? Keveset vagy sokat áldozol fel a siker érdekében? A döntés a te kezedben van. A különféle számmisztikai rendszerek közül több irányvonal szerint is kilencéves ciklusokból tevődik össze életünk. 2017 az első a sorban. Hozhat megújulást? HoroszkópThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.