asztrológia december havi horoszkóp ezotéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Szaturnusz jegyváltása sok jegy életét befolyásolja ebben a hónapban, a Kosokra és a Bikákra pozitív hatással lesz, de a Nyilasok sem fognak panaszkodni. A Skorpiók számára ez a hónap pénzügyi változásokat hozhat, a Bakok pedig olyan emberekkel ismerkedhetnek meg, akik szerencsét és változást hozhatnak. Nézd meg, számodra mit tartogatnak a csillagok!

Kos

A különféle bolygóállások egész decemberben jelentős szerepet játszanak mindennapjaid során. Legjelentősebb a Szaturnusz jegyváltása lesz, mely egy kellemesebb időszakot ígér számodra. Az égiek összességében arra sarkallhatnak, hogy csak az ünnepi előkészületek helyett koncentrálj a munkádra az év végén, így amellett, hogy szerencsésen alakulnak a dolgok, még anyagilag is jól járhatsz. Családi életedben a hónap elején némi feszültségre lehet számítani, talán épp amiatt, hogy sokat dolgozol, s keveset vagy a szeretteiddel. Próbáld megtalálni az egyensúlyt, vagy legalábbis erre törekedni az év végén, mert kedvesed, vagy családtagjaid úgy érezhetik, keveset foglalkozol velük. Ha még keresed az igazit, a hónap végén betoppanhat az igazi.

Bika

December eleje annyira gyorsan tovatűnik, hogy máris a karácsonyi előkészületekben találod magadat. December 17-én számodra is fontos pillanat érkezik el, a Szaturnusz jegyváltása, a földies Bak jegybe lépése arra fog ösztönözni, hogy vállalj nagyobb felelősséget önmagadért, tetteidért. A hónap közepe nem lesz zökkenőmentes, váratlan nehézséggel kell szembenézned, alaptalan pletykák indulhatnak útnak, melyek nagyon elkeseríthetnek. Könnyen megtörténhet, hogy környezetedben akadnak olyanok, akik fura dolgokat suttoghatnak a hátad mögött. Igyekezz türelmes és toleráns maradni, s jusson eszedbe, hogy jól tudsz kommunikálni, hát használd ezt ki, hogy helyrehozd a dolgaidat, így a mások által létrehozott kellemetlenséget kivédheted.

Ikrek

Igen felfokozott, néha kicsit heves, néha kicsit szélsőséges, alkalmanként érzelmi viharokkal teli december vár rád. Készülj fel minden eshetőségre, bármi megtörténhet, és nem mindig lesz beleszólásod a dolgok menetébe. Új szerelemre vagy barátokra lelhetsz az év utolsó havában, hisz a külvilág számára nagyon vonzó leszel, ám akadhat olyasvalaki, aki nem a legtisztességesebb szándékkal közeledik feléd. Fontos, hogy figyeld a jeleket, megnyilvánulásokat, így ki tudod szűrni, kivel jó együtt lenni, s kivel nem. Anyagi ügyeket illetően készülj fel a vártnál jóval nagyobb kiadásokra, ugyanis vállalkozással vagy otthonoddal összefüggésben felbukkanhatnak bonyodalmak. Nehézkes napok várnak rád, csak magadra számíthatsz, ám biztasson a tudat, hogy mindent megoldasz.

Rák

Elérkezett az év vége, mely – értelemszerűen – a legkülönfélébb okokból fogja megcsapolni energiatartalékaidat, sőt akár az egészséged is meginoghat átmenetileg. Az év utolsó havában hajlamossá válhatsz arra, hogy sokkal jobban túlköltekezz a megszokottnál, ami persze ráfogható a karácsonyra is, de nem kizárólagosan. Ha nem akarsz lehetetlen helyzetbe kerülni, készíts listát a várható kiadásokról, s legyél fokozottan körültekintő! A karácsony nem kell, hogy költségek felhalmozódásával járjon együtt. Amennyiben van gyermeked, ő is inkább többletkiadás hírét hozza neked, ám végül megtalálod az alagút végén a fényt, s ki tud egyenlítődni a mérleg nyelve. Érzelmileg számíthatsz családod támogatására, ha őszinte leszel velük, s elmondod, mire van szükséged.

Oroszlán

Az adventi készülődés teljes mértékben kimozdít a komfortzónádból, s talán kissé szétzúzza az elmúlt hónapok nyugalmát, - de ezt ne bánd, jó az, ha egy kicsit aktívabbá válsz. Összességében elmondható, hogy a mindennapi teendők, a munka, a család jobban lekötik a figyelmedet decemberben, mint az elmúlt időszakban. Kollégáidra, beosztottjaidra vagy épp feletteseidre több figyelmet kell most szánnod, olyan ügyekben is kikérhetik a véleményedet, amelyek eddig nem voltak jellemző témák köztetek. Legyél körültekintő a közlekedésben, mert fokozott balesetveszély áll fenn, különösen a Szaturnusz jegyváltását megelőző és követő napokban. Szorgalmad, munkád nem hiábavaló, anyagilag kedvező hónapra számíthatsz.

Szűz

Szűzként mindig fontos a béke jelenléte számodra, decemberben kiemelkedően igaz lesz ez. Szeretteid, otthonod, családi életed játsszák a központi szerepet az év utolsó havában, és csak olyan dolgokat tégy, melyeket őszintén és örömmel tudsz megtenni, alkotni, létrehozni. Igenis fontosak a vágyaid, és nem helyes, ha magadat sorolod be utolsóként, amikor kívánságokat teljesítesz. Emellett a munkát és az anyagiakat is rendezgetned kell, amennyiben valamilyen befektetést tervezel, azt ne siesd el, ráér jövőre is. A hónap közepén úgy érezheted, hogy viharfelhők csapnak össze a fejed felett, mivel rengeteg teher nyomja a válladat és nehéz helytállnod a zsúfolt, sokszor stresszes mindennapokban. Lazításra lenne most szükséged, teremtsd meg ehhez a megfelelő körülményeket.

Mérleg

December első napjaiban megfigyelhető, hogy vegyesek az égi hatások, leszel lent és fent, s ez az ingadozó állapot igen erőteljes hatással lesz érzelmeidre. Talán az fog zavarni leginkább, hogy úgy tűnhet, mintha kicsit magadra maradnál, több időt töltenél egyedül december folyamán, mint máskor. A kérdés az, vajon ezt jól vagy rosszul éled-e meg. A karácsony most kevésbé dob fel, de tudod, mit? Ez nem baj! Törődj bátran önmagaddal, akár azon az áron is, hogy baráti és rokoni kapcsolataidat picit háttérbe tolod. Pénzügyeket illetően viszont kifejezetten jók a kilátások, sokat dolgozol, s ennek egyértelmű és pozitív eredményei lesznek. Ám, néha érdemes lenne határvonalat húzni a munka és a magánélet között.

Skorpió

December beköszöntével magad sem tudod, mi lehet a jó taktika arra, hogy mindent elvégezz, helyt állj a karácsonyi rohamban, teljesítsd a kívánságokat, és magadat se told háttérbe. Nos, talán első nekifutásra kifejezetten könnyűnek tűnhet homokba dugni a fejedet, ám szerencsére az égi hatások eldöntik helyetted a kérdést. Szánj időt régi ügyeid lezárására, a meglazult kapcsolatok ápolására. Amennyiben bármilyen jellegű tartozásod van, akkor készülj fel arra, hogy ezt ki kell egyenlítened, és tedd is meg. A pénzügyek egész december folyamán figyelmed középpontjában lesznek, ami nemcsak kiadással, hanem akár váratlan bevétellel is együtt járhatnak. Egy váratlanul kínálkozó utazást vagy álláslehetőségeket feltétlenül használj ki, megéri, ha bevállalsz egy kis többletmunkát.

Nyilas

Az elmúlt hónapok vegyesek voltak, és a saját jegyedben járó Szaturnusz bizony sokszor okozott neked bonyodalmat, ugyanakkor mindaz, ami eddig döcögve haladt, most megváltozhat, hisz a Szaturnusz jegyet vált, előtted pedig új lehetőségek nyílnak meg. Sok feszült, morgós pillanat nehezíti majd életedet, egészen december 20-ig, ekkortól egy picit könnyebben jutsz levegőhöz, lenyugodnak a kedélyek, visszatalálsz a helyes útra, és a harmónia is visszaköltözik tartósan az életedbe. Az év utolsó napjaiban nagyon vidám, felszabadult és kiegyensúlyozott leszel, így a problémák, melyek válladat nyomják - ugyan picit lassan, de szépen -, megszűnnek. Amennyiben lesz módodban, akkor érdemes kikapcsolódni, külföldi vagy belföldi utazást szervezni.

Bak

A december elejét meghatározó bolygóállások sok erőt és energiát adnak neked, cselekvésre szánod el magadat még olyan ügyekkel kapcsolatban is, amelyeket rég a szőnyeg alá söpörtél. Használd ki, hogy meglepően sok külső segítséget kaphatsz a fizikai és a szellemi fejlődéshez, sokan fognak neked utat mutatni, s érdemes ezeket az ösvényeket bejárni. A most következő időszakban barátaid és támogatóid játszanak főszerepet az életedben, hát légy hálás nekik, mert megérdemlik. Számos emberrel ismerkedhetsz meg, akik szerencsét és változást hozhatnak mindennapjaidba. Amennyiben vállalkozó vagy, anyagi gondjaid támadhatnak, ha nem nézel alaposan körbe, vagy olyanba fekteted a pénzedet, ami túl sok kockázattal jár együtt.

Vízöntő

A leterhelő őszi időszakot követően talán hihetetlennek tűnik, ám egy egészen szerencsés és egyben kiegyensúlyozott időszakot élsz meg az év utolsó hónapjában, hát tekints mindenre lehetőségként vagy épp jutalomként. Ugyanakkor készülj fel arra, hogy december 7-e és 11-e között tartogatnak kellemetlen eseményeket is az égiek, ráadásul Szaturnusz jegyet vált, s számodra is végre egy picit nyugodtabb, békésebb időszak köszönt be. Problémák inkább munkahelyi és hivatalos jellegű konfliktusokból adódhatnak. Ezek eredménye akár költözés vagy munkahelyváltás is lehet. Rokonaiddal kisebb nézeteltérések adódhatnak, de nem most kellene eldönteni, kinek van igaza, inkább köss békét mihamarabb mindenkivel, így garantált a békés karácsonyi közeg.

Halak

Jegyedhez illeszkedve a változás elkerülhetetlen, szinte keresed azokat a körülményeket, ahol fordulópontok várhatók. December minden egyes napján változtatáson töröd a fejedet, ami jó, de azért túlzásba ne ess. Legyél nagyon körültekintő, mert könnyen dönthetsz elhamarkodottan egy igazán lényeges ügyben. Összességében a Jupiter megsegít, a jegyet váltó Szaturnusz pedig megkímél a hibás választásoktól, egy esetleges elsietett döntés esetén is gyorsan kínál más alternatívát. A változtatás iránti igényed jogos, ugyanakkor közvetlen környezeteddel a vágyad miatt vitákba bonyolódhatsz, melyet nehéz lesz helyre hozni, persze nem lehetetlen, amennyiben hajlasz a kompromisszumokra. Közlekedésben legyél fokozottan körültekintő, főleg utazások során, illetve munkahelyi ügyek intézésénél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.