A céltudatos Bak, akivel nehéz tartani a lépést

Forrás: Shutterstock/Ground Picture -
Bak csillagjegy csillagjegy horoszkóp magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A december 22. és január 19. között születettek, vagyis a Bak csillagjegyűek, egyfajta küldetés tudattal élik az életüket. Belső mozgatórugójuk, hogy életüknek célja van, épp emiatt is nagyon ritka, ha egy Bak csak a mának él, és hajszolja az élvezeteket mindenféle terv és cél nélkül.

A Bak igazán jól boldogul egyedül: lassan, egyenletesen mozog, hogy feljusson a csúcsra – épp, mint a bakkecske. Számára fontos, hogy amibe belefog, az hosszú távra szóljon, és ő maga építhesse fel – legyen szó akár kapcsolatokról, akár karrierről. Kitartó jegy, tud és szeret is küzdeni az általa kitűzött célokért.

Milyen is egy Bak?

  • Az átlagnál nehezebben köteleződik el, de amennyiben ezt meglépi, úgy 110 százalékosan ott lesz a másiknak történjék bármi.
  • Egy Bak nagyon megválogatja, hogy kiket is enged igazán közel magához. Mivel folyamatosan célok mentén halad, aki akadályozná, attól hamar búcsút vesz.
  • Gyakran érheti az a vád, hogy zárkózott, túl visszafogott. A Bak valóban hajlamos arra, hogy elhanyagolja az emberi kapcsolatait, de emögött sosem az érdektelenség áll. Amennyiben egy Bak lesz a párunk, az intimitás fenntartásáért, és úgy összességében a kapcsolati dinamikáért mi leszünk az első számú felelősök, ezt fogadjuk el.
  • A Bak számára az egyik legfontosabb a dolog az idő. Mivel nehezen tud kikapcsolni, mindig csinál, tervez valamit, az egyik legnagyobb kincs, amit tőle kaphatunk, ha időt tölt velünk. A találkozókról emiatt sosem késik, ám, ha megvárakoztatják, azzal könnyen felbőszíthetik.
    Nehezen tud kikapcsolni, mindig csinál, tervez valamit Forrás: Shutterstock/Ground Picture
  • A tervezés nagymestere. Akár így is jellemezhetnénk a Bakot, hiszen csodálatos képességgel képes meglátni egy-egy helyzet összes forgatókönyvét, felkészülve a lehetetlenre is. Őt nem érhetik váratlan fordulatok, mindenre fel van készülve.
  • A Bak jegy szülötte egy általa kitűzött cél érdekében nem okoz nehézséget számára az időszakos lemondás, vagy áldozathozatal sem. Kitartó személyisége eredményeként gyakran ér el sikereket. Ám az élet apró dolgaival szemben már nem ilyen türelmes.
  • Aktív és dinamikus csillagjegy, de egyáltalán nem spontán. Ő az, aki már januárban szereti megtervezni, sőt leszervezni az egész éves programját, de a legjobban az 5-10 éves tervekben leli örömét.
  • A Bak szereti, ha becsülik, és fontos számára az anyagi elismertség is. Ám nem várja, hogy mindez az ölébe hulljon. Ha azt érzi, megéri, keményen megdolgozik érte.
  • Bár ritkán van a társaság középpontján, mégis mindenki érzi a belőle áradó megbízhatóságot, megfontoltságot és kitartást, ami igen vonzóvá és kedveltté teszi mások szemében.

Ki illik a Bakhoz?

A Bak remekül megérti magát a többi föld jeggyel, mint a Bika vagy a Szűz. Ők a Bakhoz hasonlóan látják és érzékelik a világot, de egy ilyen kapcsolat mindig nyújt némi édes versengést.

Ugyanakkor igazán szenvedélyes párkapcsolatot a Bak elsősorban a tűz jegyű Kossal vagy a levegő jegyű Mérleggel képes megélni. Ezekkel a csillagjegyekkel képes átélni azokat a kis harcokat, melyek képesek kimozdítani a komfortzónájából. Hasonlóan hat rá a Nyilas kalandvágya, vagy az Oroszlán erős személyisége is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.