Eláruljuk, mi a jó szex titka

2010.12.14. 1:05

Ausztrál kutatók rájöttek, hogy mi a hosszú, tartós szex titka. Kiderült, hogy a nemi vágy csak másodlagos, mert a meghatározó szerep az érrendszerünké. 

Sok férfi úgy gondolja, hogy a merevedés egy egyszerű folyamat, amit a szexuális vágy vált ki, pedig nem így van. Ahhoz, hogy létrejöjjön, szükséges, hogy megfelelő mennyiségű vér áramoljon a hímvesszőbe, és ott kellő ideig is maradjon. 

iStockPhoto

Dr. Carolyn Allan szerint a merevedési zavarok 75%-ának fizikai elváltozás az oka, legfőképpen az artériáké. Ez leggyakrabban a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a dohányzás következtében alakul ki. Természetesen más tényezők is állhatnak a háttérben, mint például a gerincvelő vagy az idegek sérülése, esetleg a hormonháztartás zavara. Viszont az esetek többségében a merevedési zavarral küszködő férfiaknál emelkedett vérnyomásértékeket és magas koleszterinszintet lehet mérni, így a szexuális zavar rávilágít egy másik, súlyos következményekkel járó állapotra: a szív- és érrendszeri elváltozásokra. 

Tekintettel arra, hogy a 20-as, 30-as éveikben járó, túlsúlyos férfiakat is érintheti ez a probléma, rendkívül fontos a helyes táplálkozás és a gyakori testmozgás, mivel ez mindkét esetben javulást eredményezhet. Ezáltal hosszú, szexuális örömökben gazdag öregkort érhetünk meg.

Medipress

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!13 szenvedélyes szexpraktika az ünnepekighttp://www.life.hu/szeress/szex/20101210-24-szenvedelyes-szexpraktika-az-unnepekig.html 6 pimaszul egyszerű szextipphttp://www.life.hu/szeress/szex/20101210-6-pimaszul-egyszeru-szextipp.html Tao szex: a tartós orgazmus művészetehttp://www.life.hu/szeress/szex/20101207-fejleszd-orgazmus-keszseged-taoszexszel.html


 

szexnemi vágyartéria