generáció párkapcsolat szerelem harminc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elmúltál már 30, túl vagy sok mindenen, szeretnéd végre megtalálni az Igazit, ám úgy érzed, a biológiai órád vészesen jelez? Ha foggal-körömmel ragaszkodsz egy kapcsolathoz, negatív energiákat sugárzol, amelyet mások is észrevesznek, és hanyatt-homlok menekülnek tőled!

Te felnőttél már?

J. M. Barrie skót író felnőni nem akaró mesehőse után Pán Péter-szindrómának nevezte el a pszichológia azt a pszicho-szociális fejlődészavart, amikor az elhúzódó serdülőkori krízisben élő fél a felnőtt élet kihívásaitól nem gondol a jövőre, vagy világmegváltó ábrándokat kerget, ám megvalósításukért semmit sem tesz - mondja szakértőnk, Gazdag Enikő pszichológus.

Istockphoto
Istockphoto



A szindrómában szenvedő annak ellenére, hogy kifejezetten igényli, szereti a társaságot, baráti és intim kapcsolatai felszínesek, nem képes elköteleződni tisztán körvonalozott értékrendek mellett, és nem tudja megfelelően elhelyezni magát a világban. Az elhúzódó serdülőkor fő jellemzője a kamaszkorban megoldatlan identitás keresése, amely a 30-as éveiben járó személynél újra előtérbe kerülhet. A Twit (Teenage Woman in her Thirties) nők egy csoportja megmarad "örök gyereknek", másik csoportjában azonban megszületik a fejlődés igénye, és folyamatosan keresi a válaszokat arra, hogy ki is ő valójában.

Kik a szinglik? - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=vfQ4Seu0LwqXSoA0


Barbi (35)

"Nyolc évig éltem együtt a párommal, ám ha szóba került a házasság, csak hitegetett. Végül szakítottunk, majd hamarosan feleségül vett egy huszonévest. Regisztráltam egy internetes társkeresőn, és szomorúan tapasztaltam, hogy a pasik első kérdése ez volt: "Ugye, te már akarsz gyereket?" Úgy érzem, a normális pasik már elkeltek, nekem pedig semmi kedvem azokhoz, akik csak kalandot keresnek. Egy ismerősöm szerint a vágyott cipő a harmadikon van, ám oda fel kell evickélnem a földszintről és teljesítenem a szükséges távot ahhoz, hogy megtaláljam, akit keresek. Feltéve, ha a kudarcok miatt addig nem adom fel..."

Szeresd a magányt!

A magányosság nem csupán negatív élmény lehet. Ha megpróbálod legyőzni, fejlődhet az identitásod, amennyiben az befelé fordulást és önismereti célokat is szolgál - mondja szakértőnk. A magánnyal való együttélés azt jelenti, hogy igyekszel megszokni az egyedüllétet, ügyelve, nehogy túlzott mértékben eluralkodjon rajtad. A magányosság ellen aknázd ki jobban a kommunikációs lehetőségeket azokkal, akiket régóta ismersz, vagy igyekezz új ismeretségeket kötni hozzád hasonló személyekkel. Ha megtalálod önmagad kulcsát, képessé válsz önmagadban harmóniát és békét teremteni, így nem a másiktól fogod elvárni, hogy "szórakoztasson" vagy boldoggá tegyen.

Te tudod élvezni a magányt?




Istockphoto
Istockphoto

Vállald fel önmagad!

Nincs tuti recept arra, hogy és hol keressen párt egy 30 feletti nő - mondja Gazdag Enikő. Első lépésként azt kell eldöntened, milyen társra van szükséged, illetve ki az, aki téged szervesen kiegészíthet. Ha erős, domináns partnert szeretnél, fontos, hogy kibontakoztasd saját nőiességedet, ám kellő fokú önismeret nélkül nehéz dolog a társkeresés. Természetesen a legtöbb pasi olyan nő mellett érzi igazi férfinek magát, aki rendelkezik érzékenységgel, lágysággal vagy megértéssel, és aki képes bizonyos fokig megélni a gyengeséget ahhoz, hogy a férfi úgy érezhesse: a nőnek rá van szüksége. A pasik jellemezően tartanak az erős, határozott nőktől, akik azt sugallják a külvilág felé, hogy képesek mindent egyedül megoldani, és inkább maszkulin tulajdonságokat hordoznak (határozottság, keménység, makacsság stb.). Ezek a nőtípusok rendszerint olyan partnert "vonzanak be", akik lágyabb, feminimebb attitűdökkel rendelkeznek.

Istockphoto
Istockphoto

Ne légy türelmetlen!

A harminc feletti nők görcsösen akarnak kapcsolatot, ám ettől a pasik megrémülnek, mert érzik a sürgető kényszert. Mielőtt viszonyba bonyolódnál valakivel, tegyél magadban rendet, hogy képessé válj a tartós elköteleződésre, és ne a biológiai óra határozza meg a párkeresésedet.

Rita (33)

"Már több elvált, negyvenes pasival randizgattam - meséli Rita -, akik gyorsan leszögezték, hogy nem terveznek újabb gyereket. A fiatalabbak ugyanakkor roppant lelkesek, sőt, kimondottan vonzza őket az érett korom, de azt hiszem, felesleges belebonyolódnom egy ilyen kapcsolatba, mert nincs rá szükségem, hogy pár éve múlva lecseréljenek. Tagadjam le, hogy én igenis családra vágyom, mert lassan kifutok az időből?"


A gyerekvállalás nem teljesítendő feladat, még akkor sem, ha úgy érzed, vészesen fogy az időd, hanem egy adomány, amely a kapcsolat későbbi gyümölcse lehet. A görcsös keresés helyett törekedj az élet más területeinek kibontakoztatására, és foglalkozz többet a saját lelkeddel. Minél inkább akarod, annál kevésbé lesz sikered, és türelmetlenséged garantáltan elijeszti majd a vállalkozó kedvűeket!

Franco Marco tollából

Ha tehát nő vagy és túl vagy, mármint a harmincon, ráadásul tök egyedül lézengsz a világban, következő a dolgod.

- Szeresd meg a magányt, ami elől évek óta menekülsz. Ez nem lesz nehéz. Ha megszeretted, csókold is szájon. Csak arra vigyázz, nehogy túlszeresd. Mármint a magányt. Mert akkor végleg együtt maradtok. Viszonylagos viszony.

- Legyél önmagad. Persze csak abban az esetben, ha eddig esetleg más voltál. Emellett, kérlek, válj lággyá és érzékennyé iziben. Ha véletlenül nem sikerülne, nem lesz pasid soha, s akkor marad megint a magány. Mondjuk azt legalább már megszeretted.

- Ne türelmetlenkedj, ne görcsölj. Főleg ha férfit akarsz. Nyugodtan várj, ha az első este után a kiválasztott napokig nem hív, nem keres. Ne idegeskedj akkor sem, ha szokás szerint nem akar se családot, se gyereket, csak egy kis hancúrozásra vágyik érett személyiségeddel. Ne parázz. Ha más nem, marad a rózsa, ami terem. Annak legalább van illata. Lehet szagolgatni egyedül is.

Ha egy témában már hosszú ideje tanácstalan vagy, kérdezd Franco Marcót, aki kendőzetlen véleményével téged is felhomályosít.
Marcótól itt kérdezhetsz!
Marcóról még többet megtudhatsz itt!
Barátkozz Marcóval a Facebookon is!
Légy Marco ismerőse az Iwiwen is!
Szakértőnktől itt kérdezhetsz!

Tippünk: Randizz az interneten!

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.