Valentin-napi útmutató pasiknak: Ezek a leggyakoribb hibák, amiket férfiként elkövethetsz

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat ajándék figyelem Valentin-nap kedvesség ünnep romantika szerelem valentin 2015 pasi kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a kedvesed nem felejtette el a szerelem ünnepét, már szerencsés vagy, de azon túl is létezik pár szarvashiba, amelyet életünk párja elvéthet ezen a jeles februári napon. Tavaly Valentin-nap előtt ez volt a legolvasottabb cikketek.

I.

Amikor a sarki kisboltból választ egy képeslapot...

Tanács: Mi nők imádjuk különlegesnek érezni magunkat. Ha te is azt a képeslapot veszed, amelyet férfitársaid többsége, akkor kedvesed joggal érezheti, hogy ő csak egy a sok közül. Mi azt szeretnénk, ha a figyelmesség csakis nekünk szólna, ez pedig nem megy egy tucatlappal.

Forrás: Thinkstock

Megoldás:

A kedvesed jó képet fog vágni akkor is, ha egy ilyen lappal leped meg, mert jól tudja: a szándékot értékelni kell. De vésd jól az eszedbe: a nők 75%-a a saját bevallása szerint nem vágyik másra, csak egy nagy piros papírszívre, amelyet a szerelmétől kapott. Egy szív alakú csokinál személyre szólóbb egy kis üzenet, valamilyen kreatív felirattal.

II.

Amikor plüssmackót vásárol...

Tanács: A maci a kisgyerekeké és a tiniké, ebben megegyezhetünk. Ha a plüssmaci kezében ott díszeleg a Szeretlek tábla, az persze édes, de már nem az általános iskolában vagytok, és nem is a gimiben. Nagy valószínűséggel a nők egy része minden idők legcikibb ajándékának a plüssmacit jelölné meg. Ez a játékszer továbbá ékes bizonyítéka annak is, hogy nem veszed elég komolyan a szerelmedet és a kapcsolatotokat.

Megoldás:

Ne rohanj a legközelebbi ékszerüzletbe, hiszen február 14. nem a pénzről szól! Természetesen az is számít, hogy a kapcsolatotok éppen melyik fázisban van. Egy éppen csak bimbódzó románcnál a különleges csoki jobb ajándék, mint egy szuperdögös alsónemű. A kapcsolat elején az is fontos, hogy ne vásároljunk túl drága ajándékot, hiszen a magas ár nem feltétlenül jár együtt valós és mély érzelmekkel. Ha épp csak néhány randevún vagytok túl, remek ajándék lehet például a kedves imádott írója legújabb művét megszerezni. Ez azt sugallja, hogy valóban figyelsz rá, és tudod, mit szeret!

III.

Amikor hangoztatja, hogy a Valentin-nap csak kereskedelmi ünnep...

Tanács: A Valentin-napon igenis a szerelmet ünnepeljük. Persze értetlenkedhetsz, hogy miért csak ezen a napon szeressük a párunkat, ugyanakkor azt a kérdést is felteheted: miért is ne ünnepeljük éppen ma?

Forrás: Thinkstock

Megoldás:

Ha meggyőzhetetlen vagy a Valentin-nappal kapcsolatban, azt is megértjük. Ez esetben ünnepeljétek egy másik napon a szerelmeteket! Ruccanjatok ki egy hangulatos kis étterembe vacsorázni, de a lényeg, hogy beszélgessetek! Ne a munkáról, ne a gyerekekről, hanem magatokról. Sőt, ezt be is iktathatjátok a mindennapjaitokba. Legyen mindig tíz perc, amikor csak magatokról beszéltek a kedveseddel.

IV.

Amikor telefonról üzen valamit...

Tanács: Felmérések szerint ötből egy férfi a Valentin-napi szerelmes üzenetet SMS-ben küldi el, tízből egy pedig e-mailben, vagy éppen a Facebookon vall szerelmet. Hiába lehet már akár hosszú mondatokat is bepötyögni, a nők sokkal jobban értékelik a kézzel írott sorokat, vagy inkább a kimondott szavakat.

Megoldás:

Valentin-napon szakadj el az elektronikus bizgentyűktől! Ragadj papírt, és írd le, amit érzel! Ilyenkor lehet. Keresd elő egy közös képeteket, és firkants a hátuljára néhány kedves sort, vagy készíts szerelmednek egy dalválogatást a kedvenc nótáitokból! Ezt sokkal többre fogja értékelni.

V.

Amikor a barátnőre hárítja az este megszervezését...

Tanács: Egy amerikai női magazin felmérése szerint a férfiak 64%-a egyáltalán nem tervezi meg, hova menjenek Valentin-napon. A nők egyharmada azonban elvárja élete párjától, hogy férfiasan kezébe vegye az irányítást a szerelem ünnepén. Ennek pedig így könnyen csalódás lehet a vége. Mi nők azt szeretjük, ha szerelmünk fektet némi energiát abba, hogy jól érezzük magunkat. Ezért nincs mese, készíts tervet február 14-re!

Forrás: Thinkstock

Megoldás:

Megértjük, ha csömöröd van attól, hogy az éttermekben már nincs szabad hely, és azt is tudjuk, hogy anyagilag is megterhelő egy nívósabb vacsora. De a szerelmed nem ezt várja, hanem azt, hogy gondolj rá. Készítsd el te a vacsorát: vegyél egy üveg bort, szerezz be néhány gyertyát, dobj össze egy spagettit! Lepd meg egy romantikus együttléttel! Ez többet ér, mint a legpuccosabb étterem, ebben biztos lehetsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.