párkapcsolat férfi összeköltözés anya szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor olyan pasiba botlunk, aki még harmincon túl is az anyukájától függ, általában elkedvetlenedünk. Biztosak vagyunk benne, hogy az ilyen típusú férfi képtelen a változásra, és hiába nagy a szerelem, sosem lesz leválasztható az anyuci szoknyájáról. Pedig akad azért néhány trükk, amivel igenis háziasíthatóak.

Tipp! Nézd meg a nyár legújabb fürdőruháit! Katt ide!




Thinkstock
Thinkstock

Hogy a választott pasi is ebbe a kategóriába tartozik, arra első körben akkor szoktunk gyanakodni, amikor az ismerkedős szakaszban egynél többször hangzik el a "nem tudunk találkozni, mert megígértem, hogy vásárolni viszem anyukámat" jellegű mondat. Sokunk legnagyobb meglepetésére a helyzet az összeköltözés után sem változik meg: a kedves kikéri magának a házimunkát, elvárja a meleg ebéd-vacsora kombót, csapot-papot és persze bennünket is otthagy, ha az anyukája hívja, és otthon ebédel minden egyes vasárnap. Kíváncsi vagy, hogyan szoktathatóak le a férfiak az anyukafüggésről?

Íme, a recept 4 legfontosabb összetevője!

1. Végy egy jó nőt

A férfiak gyakran látják bele a partnerükbe az anyafigurát, és játsszák vele évtizedeken át a már jól begyakorolt szerepeket. Ha azt szeretnéd, hogy nőként és ne pótmamaként nézzen rád, oda kell figyelned a hozzáállásodra.

Thinkstock
Thinkstock

Ami a külsőségeket illeti: próbálj meg hosszú távon is vonzó és csábító maradni, azaz felejtős az ápolatlanság, az otthonka és a slampos, lyukas játszós ruhák is. A viselkedés szintjén: oké, hogy önálló és talpraesett vagy, mégis légy picit nőiesebb, kérd gyakrabban a segítségét, hagyd, hogy előre engedjen az ajtóban, és hogy ő vigye a bevásárlószatyrokat.

Tipp! Elképesztő látvány, megmozdulnak a fotók! Nézd meg képgalériánkat!


2. Tisztázd a szabályokat





Thinkstock
Thinkstock



3. Tanítsd meg kommunikálni!

Egy túl hosszúra nyúlt szülő-gyerek kapcsolat után megeshet, hogy a partnered nehezen "vált" a felnőtt-felnőtt sablonra. Ez persze kommunikációs szinten is érződhet. Ha azt tapasztalod, hogy a hétköznapi dialógusaitok és a vitáitok is inkább hasonlítanak egy anya-fia beszélgetéshez, mint férfi-nő kommunikációhoz, akkor cselekedned kell. Bármennyire is játssza a kiszolgálandó, elesett kisfiút, ne menj bele a játszmába: ne gügyögj neki, ne alázkodj meg, ne rivallj rá és ne is kérd számon. Ha mondani szeretnél valamit, maradj az érett stílusnál: higgadtan, nyugodtan, racionális érvekre támaszkodva oszd meg vele a véleményedet. Idővel megszokja, és ő is stílust vált majd.

4. Közös programok

Minden apró-cseprő dolog miatt hazamegy? Állandóan az anyukájával telefonál? Hétvégenként otthon ebédel, pedig te vágynál már egy közös vasárnapra? Ne szomorkodj, inkább beszéld meg vele a dolgot: mondd el, hogy fontos neked a társasága, hogy úgy érzed, háttérbe szorulsz a családja mellett, és mintha ő nem érezné a fontosságát a közös hétvégi programnak. Kérd meg, hogy nyolc után már kapcsolja ki a mobilját, hogy az előre eltervezett programokat mostantól ne szakítsa meg a "haza kell ugranom" kifogásokkal, vagy hogy a vasárnapi/szombati ebéd mostantól legyen kettőtöké. Segítségedre lehet, ha élménydús közös programokat is szervezel: menjetek gyakrabban színházba, moziba vagy sétálni, hétvégén pedig kirándulni, piknikezni vagy étterembe.

Tipp! Botrányos és szexis divatfotók képgalériánkban! Katt ide!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.