10 pikáns szexlecke, amit a jókislányok az Alkonyatból tanulnak meg

párkapcsolat férfi szexualitás szerelem Alkonyat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem számít, hogy Edward- vagy Jacob-rajongó vagy-e, a Twilightból hasznos dolgokat tanulhatsz a szenvedélyről és a szerelemről is. Íme 10 tanulságos lecke az Alkonyat című filmből, amelyek megfogadásával vagy épp elkerülésével jobbá teheted a párkapcsolatodat.

1. Válassz pozitív gondolkodású pasit

Ha valakinek alkalmanként rossz kedve van, az természetesen megbocsátható, de inkább olyasvalakit válassz partnerednek, aki az élet napos oldalán jár, és lehetőleg örök optimista. A túlzott mélabú nem egészséges. A hirtelen ok nélküli hangulatváltozások pedig akár későbbi erőszakos tetteket is szülhetnek.

A kutatások szerint a legelégedettebb párok azok, akiknek mindkét tagja pozitív gondolkodású. Ahhoz, hogy el tudd dönteni, az aktuális rosszkedvnek van-e igazi oka, vagy ez csupán része a választott pasi személyiségének, kérdezd meg a partnered, hogy hogyan kezeld a hangulatingadozásait. Az is jó megoldás lehet, ha egyszerűen magára hagyod fél órára.

Forrás: AFP/Photo12

2. Ne értékeld túl a másikat

Bella Edward iránti szerelme már-már beteges imádat. Amikor szeretünk valakit, akkor magunkat is becsüljük annyira, hogy nem követjük el azt a hibát, hogy a kelleténél jóval túlértékeljük a másikat. Ne feledd: akkor működik jól egy kapcsolat, ha mindkét fél tisztában van a saját értékeivel, és nem isteníti a másikat túlságosan. Ha valamelyikőtök megszállottja a másiknak, akkor ideje átgondolnod a kapcsolatotokat.

3. Alkalmazkodj, de légy körültekintő

A vámpíroknak különös életvezetésük van: vért isznak, nem mehetnek a napra, éjjel ébren vannak. Bella úgy dönt, hogy maximálisan alkalmazkodik a Cullen család életéhez, de ez nem jelenti azt, hogy a párkapcsolatodban neked is minden körülmény között feltétel nélkül így kell tenned.

Egy egészséges férfi-nő viszonyban jó, ha tisztázzátok, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket el tudsz viselni a pasidtól, és melyek azok, amelyeket nem. Ne fojtsd el magadban, ami bánt, hanem a megfelelő alkalommal beszéld meg a másikkal. Tölts minél több időt a partnereddel, hogy megismerd a jó és rossz tulajdonságait is.

Forrás: Pro Video

4. Ébreszd szerelmesen

Edward nagyon szerelmes Bellába. Gyakran tűnik fel a lány ablakpárkányánál, hogy nézze, miközben alszik. Ez nagyon kedves tőle, de a pasid valószínűleg többre vágyik annál, hogy lovagiasan imádhasson és csodálhasson. Váltsd valóra az álmait!

Ébreszd orális szexszel, ugyanis egy friss kutatás szerint a férfiak leginkább ezzel szeretik kezdeni a napot, mert a tesztoszteronszintjük reggel 7 és 8 óra között a legmagasabb. Ha igazán le akarod venni a lábáról a férfit, akkor szex után készíts neki villásreggelit, és vidd az ágyba!

Ne hagyd ki a reggeli szexet! Öt érv szól mellette:

A reggeli szex hatásosabb és élvezetesebb, mint egy ölelés, egy forró zuhany, vagy egy isteni habos kávé együtt. Miért? A Life.hu korábban összegyűjtötte az öt legjobb érvet a reggeli szeretkezés mellett.

5. Kell egy kis versenyszellem

Hányszor harcolt Edward és Jacob Bella szerelméért? Meg sem tudjuk számolni. A féltékenység könnyen romboló erővé válhat egy párkapcsolatban, ám kis mértékben egészséges. Természetesen senki sem vágyik olyan jelenetekre, amely tönkreteszi és megmérgezi a viszonyát, de az kifejezetten jót tesz, ha a másik fél úgy érzi, rajta kívül még másoknak is kellenél, és nem csak ő van versenyben. Ez állandó készenlétre ösztönzi a pasit - persze csak addig, amíg a flörtölésed csak egy ártatlan játékot takar.

Forrás: AFP/Photo12

6. Csábíts a szemeiddel!

Edward briliánsan kommunikál a szemével, már egy pillantása is azt sugallja: "akarlak téged". Nem árt, ha te is begyakorlod ezt a nézést, amiből azonnal tudja a partnered, hogy mennyire kívánod őt.

Az MRI-vizsgálatok ugyanis bebizonyították, hogy a szemkontaktus stimulálja az agyban az érzelmi központot. A kutatásokból az is kiderült, hogy nem romantikus szituációban átlagosan 1,8 másodpercre hunyjuk le a szemünket, míg romantikus helyzetben 2-3 másodpercig is csukva van a szemünk. Ha legközelebb flörtbe bonyolódsz, néhány másodpercig tartsd zárva a szemed, majd nyisd ki, és néhány perc múlva újra nézz rá a kiszemelt pasira. Az esetek 99 százalékában a másik is téged fog bámulni, és ha működik köztetek a kémia, akkor a következő pillanatban már az is lehet, hogy kedélyesen fogtok beszélgetni.

Forrás: AFP/Photo12

7. Kerülj közelebb a családjához!

Bella barátkozik Edward családjával, és végül együtt mentik majd meg őket. Felejtsd el a gonosz anyós sztereotípiát, és te is kerülj közelebb a pasid édesanyjához, édesapjához! Fontos, hogy megismerd a szűk környezetét, mert akkor róla is többet tudhatsz meg.

A család az elsődleges szocializációs közeg, ahol megtanuljuk, hogyan viselkedjünk az intim kapcsolatainkban. Ha megkedvelnek, akkor rájuk is számíthatsz, ha gondod van. Az is előfordulhat, hogy egy vita esetén az anyja a te oldaladon áll majd. Ha félsz a találkozástól, akkor tedd meg te az első lépéseket, hívd meg őket! Ajánld fel, hogy főzöl a szüleinek egy finom vacsorát, vagy hívd el a testvérét ebédre a kedvenc éttermedbe!

Forrás: Pro Video

8. Maradj titokzatos!

Edward olvas az emberek gondolataiban, de valami miatt Bella fejében nem tud, ettől a lány még érdekesebb számára. Te se légy nyitott könyv a partnered előtt. A titokzatosság érdekessé varázsolja a nőt, a titkok erősítik a romantikus érzelmeket, a kíváncsiság pedig emeli a dopaminszintet az agyban. Azt ugye mondani se kell, hogy a volt kapcsolataidról tilos beszélned, kivéve akkor, ha már jó ideje együtt vagytok, és a másik kifejezetten kíváncsi rájuk.

Forrás: Pro Video

9. Engedd, hogy segítsen!

Amikor Bellát megharapja egy vámpír, Edward gondolkodás nélkül kiszívja a mérgezett vért belőle. Mindenki szeretné, ha a pasija gyors reflexekkel és odaadással lenne megáldva. Nem arról van szó, hogy 100 százalékosan felejtsd el a feminista oldalad, de még a tökéletesen független nők is támaszkodhatnak néha a férfiakra.

A pasik egyébként is nagyon szeretik fontosnak érezni magukat. Biztos vannak olyan dolgok, amelyekben ő jobb és ügyesebb, mint te, azokat bátran bízd rá. Az biztos, hogy mindketten tanulhattok valamit a másiktól. Különben is, ha időről időre engeded, hogy valaki vigyázzon rád, az nagyon szexi tud lenni.

10. Vonzanak a rosszfiúk? 9 ok, hogy inkább egy jófiúhoz menj hozzá


Amikor párt keres, minden lány olyan férfira vágyik, aki tudja, hogyan kell bánni a nőkkel, és nemcsak szeretni, de tisztelni is tudja őket. Erről pedig igen sokat elárul az, hogy az illető férfinak milyen kapcsolata volt, illetve van a saját édesanyjával. Noha fiatalon sok nő esik abba a csapdádba, hogy enged egy rosszfiú csábításának, hiszen mellette nem lesz híján a kalandnak és szenvedélynek, ám amikor már esküvőről van szó, a legtöbbeknél inkább a biztonság számít. Hogy miért válaszd inkább anyuci kicsi fiát, arról itt írtunk korábban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.