Minden idők legfurcsább párkapcsolati és szextanácsai

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat szex tanács férfi hűtlenség szexualitás szerelem sötét fodrász tipp kapcsolat testalkat szexpóz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nőket nagyon régóta foglalkoztatja az a kérdés, hogyan találhatják meg a tökéletes férfit, miként válhat fantasztikussá a szexuális életük, vagy miből lehet sejteni, hogy egy kapcsolat hosszú távú lesz. Eláruljuk a régmúlt legabszurdabb szerelmi tanácsait! A Life.hu-n egy éve ez volt a kedvenc cikketek!

A nőket sokáig a foglalkozásuk alapján tartották kívánatosnak, vagy kevésbé vonzónak. Az 1963-ban megjelent A házastársak is emberek című könyv szerzője azt írja, hogy ha egy tanárnő nem megy férjhez fiatalon, később már semmi esélye sincs a házasságra, és egészen biztos, hogy vénlány marad. Az ügyvédnőket sem biztatta sok jóval, hisz ezek az asszonyok a férfiak szemében túl józanok és racionálisak. Ezzel szemben a fodrásznők mindig csinosak, ápoltak és a könyv szerint legtöbbjük már 22 éves korára egy szerető férjet tudhat maga mellett.

Müller Péter: Ezért kívánja a férfi a nőt Forrás: AFP

A legtöbb nő nem valamilyen férfit keres, hanem olyat, aki számára a legmegfelelőbb, ám ez régen is meglehetősen komplikált feladatnak tűnt. Egy 1910-es könyvből azt is megtanulhatták a nők, hogy kik azok a férfiak, akik nem felelnek meg az alapvető követelményeknek: a tuberkolózisban szenvedők, a szifiliszes betegek és a vér szerinti rokonok. A könyvet 1959-ben kiegészítették egy melléklettel, így tiltólistára kerültek a szerencsejátékosok, a részegesek, a homoszexuálisak és a szoknyapecérek. A füzet arra is felhívta a hölgyek figyelmét, hogy komoly veszélyei lehetnek annak, ha egy húsevő nő vegetáriánus férfival köt házasságot. Ezek az iránymutatások egyértelmű kritériumokat adtak a megfelelő partner kiválasztására, de az is döntő tényezőnek számított, ahogyan egy férfi rendkívüli élethelyzetekben viselkedett, illetve az, miként bánt a gyermekekkel, az állatokkal és az idősebb emberekkel.

A tökéletes házasság című könyvből (1926) világosan kiderült, hogy a szex csak akkor lehet jó, ha szent házasság keretein belül gyakorolják. A szerző a tapasztalatlanabb férfiak számára azt a tanácsot adta, hogy a szeretkezés nem csupán szebb, de sokkal egyszerűbb úgy, ha közben a nő szinte elfeledkezik önmagáról, és teljesen a másikra koncentrál. A könyv gyakorlati fortélyokkal is szolgált, így pl. a nő összezárt combjai arról árulkodnak, hogy nem kívánja a szexet, ám ha széttárja a lábait, bizonyára kedvet érez a hancúrozáshoz. Ezzel szemben Ruth Smythers 1894-ben megjelent Szextippek férjeknek és feleségeknek című könyvében arról ír, hogy a szex az egyik legfájóbb dolog, amit el kell viselni egy nőnek, és az aktus csak teljes sötétségben történhet, miközben a feleség halottnak tetteti magát.

Vibrátortörténelem: sokkoló tények és cuki nyuszik Forrás: Thinkstock

Akkor forradalmi volt, ma már inkább viccesnek tűnik a gondolat, amit egy 1969-ban megjelent szexuális felvilágosító füzet ír le. A hagyományos misszionárius póz a túlsúlyosabb és idősebb férfiaknak komoly nehézségeket okoz, emiatt szex közben gyorsan kifáradnak, ha pedig egy férfi törökülésben szeretkezik, könnyen aranyere lehet. A szerző szerint a házastársak számára legmegfelelőbb a kanálpóz, különösen a rövid lábú hölgyeknek. Egy párkapcsolati kézikönyv 1966-ból rávilágít arra, hogy a magas vérnyomású férfiaknak az intim együttlétek közben nem szabad megerőltető mozdulatokat végezni. Ilyen esetekben - írja a szerző - a nő üljön inkább az ágy szélére, a partner térdeljen előtte, így elkerülhetővé válnak az esetleges izomhúzódások, sérülések.

A férfiak szexuális viselkedése című kézikönyv 1955-ben egy szerencsétlen körülményre hívja fel a nők figyelmét, nevezetesen arra, hogy a házasságban élő férfiak előbb vagy utóbb más nőkkel is létesítenek testi kapcsolatot. Ennek oka XII. Piusz pápa szerint, hogy a legtöbb regény hemzseg a hűtlenségtől, a bűntudattól, a tiltott és féktelen szenvedélytől, és aki rendszeresen olvas ilyen jellegű könyveket, a valóságot gyakran összekeveri a fantáziával, ám a szív és a képzelet keltette hamis vágyak gyakran tévútra vezetnek.

"Anyám azt tanította" - Kit keres a férfi a nőben? Forrás: AFP

Ruth Smythers ugyancsak meglepő gondolata, hogy a bölcs asszony hetente csupán két rövid aktust engedélyez a férjének, és egy idő után folyamatosan csökkenti a szeretkezések gyakoriságát. A szexkerülés kiváló technikája a színlelt fáradtság, vagy fejfájás, és szerepel a könyvben egy másik sarkalatos szabály is, ami így szól: "Adj keveset, csináld ritkán, és mindenekelőtt vonakodva." Ellenkező esetben egy tisztességes házasságot könnyedén tönkretehet a féktelen szexorgia, ami senkinek sem válna hasznára. Ez még nem minden, mert a szerző arra is felhívja a figyelmet, hogy szeretkezés során egy okos nő soha nem láttatja a meztelen testét, ezért mindig vastag pizsamát visel.

Az '50-es évek fő mottója, hogy a nők legyenek mindig csinosak és elegánsak. 1955-ben a brit Jó háziasszony című magazin arra biztatta olvasóit, hogy a tökéletes megjelenés érdekében szánjanak magukra napi tizenöt percet, és várják munkából hazatérő férjeiket mindig frissen, kipihenten. "Sminkeld ki magad szolidan, köss szalagot a hajadba, és gyermekeidet, az ő kicsi kincsüket is mosdasd meg alaposan előtte, majd öltöztesd fel őket szép ruhákba." A cikk szerint a jó feleség legfőbb feladata a békés, meleg otthon megteremtése, ahol a férj testileg-lelkileg felfrissülhet. "Üdvözöld őt meleg mosollyal, mutasd ki, hogy őszintén szereted, és legyél boldog attól, ha viszontláthatod."

A nő, akitől minden férfi menekül (18+) Forrás: Thinkstock

Az 1959-ben megjelent Tökéletes házasság című könyv jól illusztrálta, hogy a férfi a patriarchális társadalomban a család feje, és a nők az alábbi hasznos tippet leshették el: "Mindig és minden körülmények között hallgasd meg, amit a férjed mond! Lehet, hogy egy tucat fontos dolog kavarog a fejedben, de hazaérkezése nem a legalkalmasabb pillanat arra, hogy ezekről beszéljen! Soha ne vesd a férjed szemére, hogy túl sokáig dolgozik, és akkor se szólj, ha egész éjszakára kimarad! Fogd fel mindezt semmiségnek ahhoz képest, amin ő egész nap keresztülment."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.