Így éld túl a Valentin-napot, ha szingli vagy - Tippek csajoknak!

Forrás: Thinkstock -
szingliség programok szingli magány Valentin-nap ünnep Valentin-nap 2015 szeretet szórakozás valentin 2015 egyedüllét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha idén (is) egyedül töltöd a Valentin-napot, eljött az idő, hogy az önsajnálatban való dagonyázás helyett mérlegeld eddigi életedet és átértékeld a kapcsolataidat.

Vedd észre a valódi értékeket

Szent Valentin története eredetileg a szeretetről és az odafigyelésről szól, ám mára az ünnep ügyes marketingfogássá nőtte ki magát. Az üzleteket elárasztó piros rózsák, szív alakú csecsebecsék és a tévében futó romantikus filmek illuzorikus jellege azt sugallja, hogy szinte kötelező szerelmesnek lenni, és ez a társadalmi nyomás pszichésen nem kis kihívást jelent az egyedülállóknak.

Forrás: Thinkstock

A rózsaszín cukormázzal bevont és túlidealizált szerelmes napot legegyszerűbben úgy tudod túlélni, ha figyelmen kívül hagyod, hogy ennek bármilyen jelentősége van. Ehhez persze el kell szakadnod a kliséktől, és egyszerűen élvezned, amit teszel, mindenféle bűntudat, önmarcangolás és drága ajándékok nélkül. Szingliként sincs miért szégyenkezned, hisz úgy is teljes életet élhetsz, ha történetesen nem vagy szerelmes.

Ezért utálja mindenki a Valentin-napot:

Mielőtt azonban tovább olvasnál, kattints ide, és lesd meg, miért is utálja a legtöbb ember a Valentint, és miért tiltakozik minden porcikájuk ezen ünnep megélése ellen. Garantáltan érdekes válaszokat fogsz találni fel nem tett kérdéseidre!

Szabadítsd fel a boldogsághormonokat!

Ha frusztrál a Valentin-nap, a testmozgás a legjobb módja annak, hogy elengedd a negatív stresszt. Szentelj egy napot az egészségednek, és találj ki olyan rekreációs tevékenységeket, amelyekkel tökéletesen elmerülhetsz a mentális és fizikai jólétben! Túrázz a hegyekben, sétálj egyet a közeli parkban vagy szánkózz a barátaiddal. Megjutalmazhatod magad egy wellness nappal is: fizess be egy relaxáló-frissítő masszázsra, ülj be szaunázni, vagy kényeztesd a bőrödet egy anti-aging kezeléssel. A maximális ellazulás érdekében igyekezz olyan helyszíneket választani, ahol nem ér utol a Valentin-napi őrület. A lényeg, hogy legyél magadhoz nagylelkű, és az ominózus napon ne törődj semmivel, csak éld meg a pillanatot.

Wellness-kisokos: Téli újjászületéshez, relaxációhoz

A téli időszakban nincs is jobb egy néhány napos wellnesshétvégénél. Ilyenkor mindenki előszeretettel veti alá magát a különböző testkezeléseknek, és próbálja ki a jobbnál jobb szaunákat, kabinokat, kamrákat. Ám jó, ha tudod, mi mire jó, és mi történik a testeddel ilyen alkalmakkor. A Life.hu korábban összeállította, melyik élménybarlang milyen célt is szolgál.
Forrás: Thinkstock

Emocionális fitnesz

Felejtsd el az egyedüllét miatti szomorkodást, inkább tervezd meg előre, hogy mit fogsz tenni ezen a napon, és igyekezz a szokásostól eltérő programot választani magadnak! A Valentin-nap jó alkalom elgondolkodni azon is, hogy miért nincs párkapcsolatod, és miként válhatsz azzá a személlyé, akibe álmaid pasija beleszeret.

A szingliség előnye, hogy felkészülhetsz lélekben egy egészséges és tartós kapcsolatra, pl. regisztrálhatsz egy társkereső oldalra, vagy listát írhatsz arról, hogy mit kellene tenned személyiséged fejlődéséhez. Tedd meg az első lépéseket, higgy önmagadban, és legyen konkrét elképzelésed arról, hogy miért és hogyan akarsz élni! Vedd számba őszintén a saját problémáidat, az előző kapcsolataidat, és gondold végig, hogy ezek miért nem működtek!

Tegyél valamit másokért!

Egyedülállóként a Valentin-napot értelmes módon is töltheted, hisz mások segítése nemes gesztus, amitől elégedettnek és boldognak érezheted magad. Gyűjtsd össze a fölösleges élelmiszert, vagy ruhákat, és adományozd a rászorulóknak! Használd ki ezt az alkalmat, és látogass el egy közeli gyermekotthonba, akiknek mindig szüksége van a törődésre és a szeretetre! Virágot is vihetsz a helyi idősek otthonába, esetleg érdeklődhetsz a baráti körödben, hogy kinek lenne szüksége bármilyen segítségre. Ha pedig eddig vártál a véradással, most azt is bepótolhatod!

Miért csak akkor adsz magadból, amikor már késő?

Sokan a vérvételek negatív tapasztalatai alapján nem akarnak/mernek vért adni, pedig fontos lenne, hogy megfelelő mennyiségű vér álljon a kórházak és a rászorulók rendelkezésére. Cikkünket a véradás fontosságáról és a megrendítő hazai vérhelyzetről itt érheted el.

Építsd társas kapcsolataidat!

Ez is csak egy nap, nem több, nem kevesebb, ezért nem kell különösképpen tudomást venned a létezéséről. Lépj ki a komfortzónádból, és használd ki a szabadidődet a tényleges cselekvésre: szocializálódj a közösségi oldalakon, regisztrálj internetes klubokba, iratkozz fel hírlevelekre, vagy legyél jelen online fórumokon! Foglalkozz azokkal a dolgokkal, amik igazán érdekelnek, ásd bele magad a témába, vagy csatlakozz olyan workshopokhoz és szemináriumokhoz, ahol hasonló érdeklődésű emberekkel kerülhetsz kapcsolatba. A szinglilét nem csupán arról szól, hogy egyedül vagy, hisz azt is jelentheti, hogy épp pasira vadászol, és az ismerkedésben hatékony segítséget nyújthat a kapcsolati hálód erősítése.

Forrás: Thinkstock

Szervezz anti-Valentin összejövetelt

A barátokkal való közös program mindig remek lehetőséget nyújt a kellemes lazulásra és a kikapcsolódásra. Vásárolj néhány színes lufit és lampiont, amivel dekorálhatod a lakást, és kérd meg a vendégeidet, hogy az estére öltözzenek valamilyen mókás maskarába. A buli batyubál jellegű is lehet, ami azt jelenti, hogy mindenki magának hozza a kedvenc ételét és italát.

Ha inkább kimozdulnál otthonról és egy könnyed flörtre vágysz, nézz körül az aktuális programok között, és engedj meg magadnak egy féktelen szórakozást. Hódolhatsz a kulináris élvezeteknek is, az anti-Valentin nap kitűnő alkalom az új ízek felfedezésére egy hangulatos étteremben.

Ünnepelj a szeretteiddel

Ahelyett, hogy önsajnálatba esel, összpontosíts saját magadra, és gondolj arra, hogy még mindig jobb egyedül, mint egy érzelmileg sivár kapcsolatban. Ugyanakkor érthető, hogy lehangolt vagy, hisz Valentin-napon még a csapból is a szerelem folyik, de ne engedd, hogy a romantikus illúzió a hatalmába kerítsen. Ne értékeld alul önmagad csak azért, mert nem élsz párkapcsolatban, inkább fogalmazd át újra az ünnepet: tölts minőségi időt a családoddal, és fogd fel úgy a napot, hogy a számodra legkülönlegesebb embereknek szenteled! Lepd meg őket valamivel, de ne gondolj drága ajándékokra, hisz bármi, ami szívből jön, az érezhető és megbecsült igazán.

Gazdag Enikő pszichológus véleménye:

"Mindannyian másképp éljük meg a Valentin-napot, függetlenül attól, hogy párkapcsolatban élünk-e, vagy sem. Szingliként érdemes az ünnep közeledtével ráhangolódni arra, hogy valamilyen örömteli és élvezetes tevékenységet fogunk végezni. Ne rágódj a múlton, helyette fókuszálj a pozitív gondolatokra, és engedd el azt a negatív gondolatot, hogy milyen rossz egyedülállónak lenni! Tanuld meg szeretni és elfogadni önmagadat, hisz az önbizalom, az önbecsülés rendkívül vonzó tulajdonság egy másik ember szemében! Értékeld a függetlenségedet, a szabadságodat és azokat a dolgokat, amelyek valódi boldogsággal töltenek el!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.