párkapcsolat szex férfi szexualitás grafológia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kíváncsi vagy, hogy valóban összeillesz-e a pároddal, és előre tudni szeretnéd, hogy lehet-e komoly jövője a kapcsolatodnak? Vesd papírra a gondolataidat, mert a betűk soha nem hazudnak!

Önismeret az írás tükrében

A tudományos grafológia a személyiség megismerésének kiváló eszköze, amely az élet minden területén a segítségünkre lehet, akár önismereti kérdésekben, döntéshelyzetben, pályaválasztásban vagy a párkapcsolatban. A kézírás a testbeszédhez hasonlóan elárulja képességeinket, a készségeinket, tükrözi az aktuális lelki-testi állapotunkat. "Az írásminták elemzésekor mindig egy adott élethelyzetet, egy adott párkapcsolatot vizsgálunk" - mondja Sopf Emőke, grafológus. "Saját és társunk írásművészete rengeteg szexuális tartalmú információt is rejt. Léteznek tipikus női-férfi írásmódok, amelyekből következtethetünk a másik valódi identitására, ám azt nehéz pontosan megállapítani egy írásból, hogy valaki félrelépő típus-e, vagy milyen szerető. Ráadásul ez egy szubjektíven megítélhető jellemző, hisz mindannyian más-más igényekkel rendelkezünk, és a párkapcsolatok is egyre összetettebbek."

Thinkstock
Thinkstock

Semmi sem maradhat rejtve

A leírt betűk sokféle módon fejezhetik ki a szexualitásunkat, ezért érdemes mindhárom betűzónára koncentrálnunk, amelyeknek más-más a tartalma. A párkapcsolat kielégítő működéséhez az alapot az ösztönzóna (alsó zóna) szolgáltatja, mivel itt vannak a szexuális motívumok. Ezekre épül a hétköznapi életben való létezés, az együttműködés (középső zóna) és a szellemi összekapcsolódás (felső zóna). Az alsó zóna a tudattalan szintje, és megmutatja azokat a tevékenységeket, amelyek a túlélés szempontjából alapvetőek. Ide tartoznak az alsó szárú betűk, mint pl. g, j, y. A középső zóna az érzelmi késztetések síkja és a racionalitást jelképezi. Itt olyan betűk helyezkednek el, mint pl. a, c, m, u. A felső zóna a tudat és az erotika tartománya, amely a szellemi gondolkodásunkat, az álmainkat és a pszichikai képességeinket mutatja meg. A felső zónába a felső szárral rendelkező betűk tartoznak, mint pl. b, d, k, l. "Bár minden zónának más és más a jelentősége, mégis kölcsönösen hatnak egymásra, és a párkapcsolatokban is nagyon fontos a köztük lévő jó átjárhatóság. Ha mindhárom zóna tartalmas és harmonikus, akkor nyílik lehetőségünk egy optimális párkapcsolatra" - fűzi hozzá a szakértő.

Az íráspszichológiában a "g" betű a szexuális én betűje. Az ovális része az "én", ami azt szimbolizálja, hogy valaki mennyire tartja önmagát vonzónak. Ebből kiindulva a "gy" az a betű, melyből a párkapcsolatra, és ezzel együtt a szexualitásra is következtethetünk, mégpedig oly módon, hogy a grafológiában a "g" mindig önmagunkat jelenít meg, az "y" pedig a társunkat szimbolizálja. A g betű fejében jelenik meg a szexhez való viszonyulásunk, míg az alsó hurok a szexuális ösztönök mutatója. A testi-lelki összhangról egy méretében és leírásában azonos minőségű és jól olvasható "g" és "y" árulkodik, amely megszakítás nélküli kötővonallal egységet alkot. Ilyen esetekben szinte biztosak lehetünk a párunk hűségében, míg az összekötött "gy" betű egy valós érzelmeken alapuló kapcsolatot feltételez. Amikor az egyén dominál a kapcsolatban, a "g" betű jobban kiírt vagy nagyobb méretű, és ha a partner szerepe erősebb, akkor az "y" nagyobb és határozottabb. Akik között már eltűnt az intimitás varázsa, és csökken a szexuális együttlétek gyakorisága, ott a "g" és az "y" távolra kerülhetnek egymástól. Ha jól működő és kiegyensúlyozott párkapcsolatban élünk, a "gy"-nk mindkét zónában jól olvasható, a betűk vonalvezetése párhuzamos, és viszonylag szabályosan illeszkednek egymáshoz.

Szólj bele! Házasság előtt a szex...?



Thinkstock
Thinkstock

A méret is számít

A betűk leírásának stílusa és nagysága megmutatja, hogy a kapcsolaton belül milyennek és "mekkorának" látjuk önmagunkat, illetve a társunkat. Az alsó hurok a biológiai élmények iránti igényünket mutatja. Amikor a "g" betű hurka szűkké válik, kézírásunk a szexuális élmények átélésében való fegyelmezettségről árulkodik. A sovány hurok szexuális gátlásosságra utal, amelynek oka általában a neveltetésben vagy a múltbeli tapasztalatokban kereshető. Amikor "eltűnik" a "g" betű hurka, azt jelzi, hogy inkább konkrét feladatokra koncentrálunk, és a szeretkezés nem annyira fontos az életünkben. A szöges alsó hurok az ösztönök elfojtását tükrözi, mely szélsőséges esetben akaratosságot, akár erőszakosságot is jelenthet. Az ilyen ember a szexben is rugalmatlan, és távol állnak tőle a romantikus érzelmek. Ha a "g" alsó szakasza hiányos vagy sovány, utalhat arra is, hogy elfojtjuk a szexuális- és ösztönkésztetéseinket, emiatt könnyen feszültté válhatunk, s így nehezen lelünk párra.

Hűséges vagy csapodár?

Egyetlen olyan kisbetűnk van, ami függőleges irányban a tér minden szegmensét bejárja. Az érzelem betűjének is nevezett "f" alsó részén megjelenő hurok az érzelmi beállítódás, míg a nagy felső hurok az értelmi képességek jele. Az "f" betű férfiaknál a saját férfi szerephez viszonyulás, nőknél az ellenkező nemtől elvárt minta mutatója, és a szexuális energiákat is jelképezi. A "j" betűvé váló "f" arra enged következtetni, hogy az illető nem tudja kibeszélni a problémáit, és nem képes letenni a lelki terheit. Ugyanakkor más betűk is tükrözik a párkapcsolatról való gondolatainkat. A "k" betűből kirajzolódhat a bigottság vagy a hiúság kérdése, és tetten érhető benne a fészekrakó vagy a párkeresési szándék. Ha házasságban élünk, a kampós "k" betű jelölheti egy másik partner iránti vágyunkat is. Az "ly" a legérzékibbnek tartott betűink egyike, vonalvezetése az írástér mindhárom területét bejárja, és összeköti napi feladatainkat a szellemiségünkkel és a legmélyebb ösztöneinkkel. Ha nagyobb alsó hurkot írunk, nyitottak vagyunk a romantikára és az érzéki fantáziálására, míg kisebb alsó hurok esetén csak gondolati síkon vágyunk az új élményekre.

Tipp! A Life.hu exkluzív képei az Éden Hotel szereplőiről, nézd meg őket közelebbről! Kattints a galériáért!


Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Szex nélkül a házasságig? (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120306-szerelem-parkapcsolat-szex-nelkul-a-hazassagig.htmlSzerelem-elixír recept nélkül: a fiatalság vonzerejehttp://www.life.hu/szeress/szex/20120302-szex-szerelem-parkapcsolat-szexelixir-a-fiatalsag-vonzereje.htmlGyönyörhozó szexjátékszerek tavaszra (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120302-szex-szexualitas-parkapcsolat-a-legjobb-szexualis-jatekszerek-tavaszra.htmlSzex a főnökkel? - Erről árulkodnak szexuális álmaink (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120302-szex-szerelem-parkapcsolat-mirol-arulkodnak-szexualis-almaid.htmlHangold újra az érzékeidet! - Szex, ahogy még sosem csináltad (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120229-fedezd-fel-az-erzekeket-szex-teljesen-sotetben.htmlOrális szex? Fuj! - Így kezeld a konfliktust (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120224-szex-szerelem-parkapcsolat-a-pasim-nem-akar-oralisan-kielegiteni.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.