félénkség gátlás párkapcsolat szex visszahúzódó férfi LifeNight szerelem gátlástalanság gyönyör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha úgy érzed, hogy nem vagy elég merész az ágyban, és szeretnél mindörökre leszámolni a gátlásaiddal, a Life.hu tippjeinek segítségével hamarosan buja szexistennő is válhat belőled. Két éve ez volt az egyik kedvenc írásotok!

1. Fókuszálj a flörtölésre

Kacérkodj, és finoman jelezd a pasidnak, hogy milyen kényeztetésre vágysz az ágyban. A szeretkezést nem kell mindig a klasszikus formában űzni, vagy a rutinmenetet estére időzíteni. A szokásos forgatókönyv helyett miért ne kezdhetnéd a reggelt egy gyengéd előjátékkal, amikor a pasid már elindult a munkába? Olykor sokkal könnyebbé és izgalmasabbá teheti az érzelmi ráhangolódást, ha nem szemtől szemben fejezed ki érzéseidet, hanem egy kis cetlire veted forró gondolataidat. Flörtölj vele megállás nélkül, küldj neki erről pajzán jegyzeteket vagy erotikus hangvételű e-maileket, és mire a párod hazaér, hidd el, hogy teljesen be fogja indítani a fantáziáját az egész napos incselkedés.

Thinkstock
Thinkstock

Ági, asszisztens (25)

"Én is félénk vagyok, és nagyon nehezen nyílok meg mások előtt. Sok barátom van, de bulizni ritkán járok, ezért az ismerkedés sem olyan egyszerű. Szerencsére nemrég összejöttem egy helyes sráccal, de hetekig azon járt az agyam, hogy mi lesz akkor, ha le kell vetkőznöm előtte. Folyamatosan kaptam tőle pozitív visszajelzéseket, ami segített leküzdeni a félelmeimet, és amikor megtörtént a dolog, kiderült, hogy feleslegesen aggódtam, mert szerinte nagyon szép a testem."

2. Vesd be magad! Varázsolj erotikus hangulatot

Ha a pasid kimerülten és nyűgösen érkezik haza egy kemény nap után, sokkal nehezebben találjátok meg a közös hangot, különösen akkor, ha a szexről van szó. Varázsolj különleges atmoszférát, ami mindkettőtöket jobb hangulatra derít! Talán elcsépeltnek tűnik, de a lakásban elhelyezett gyertyák és a kellemes illatú füstölők bensőséges hangulatot teremtenek és oldják a feszültséget. Legyen a hálószoba egy romantikus menedék, ami kifejezi a gondolataidat, a vágyaidat, így semmit sem kell mondanod, és a párod ezekből a jelekből garantáltan érezni fogja, hogy mit szeretnél. Egy andalító CD-vel és egy palack finom borral tökéletesen átalakíthatod a hálót egy szexi helyszínné, és minél szuggesztívebb a hangulat, annál könnyebben egymásra hangolódhattok, így nyugodtan élvezhetitek az együttlétet.

3. Nyűgözd le a látvánnyal

Kedvet kaptál egy kis hancúrozáshoz, de nincs túl nagy rutinod, és fogalmad sincs, hogy milyen ruhában tüzelhetnéd fel igazán a pasid libidóját? Itt az ideje, hogy kissé felforrósítsd a szexuális életedet, és a kényelmes pamut melltartó és bugyi helyett most kivételesen olyan fehérneműbe bújj, amivel esztétikailag valamivel többet mutathatsz magadból. Lehet, hogy már hónapok óta együtt vagytok, de ez nem jelenti azt, hogy néha nem kell bevetned egy kis női praktikát, hisz egy jól működő párkapcsolat alapeleme a változatosság. Keltsd fel napközben párod figyelmét egy hatásos fotóval, és pajkos stílusban írd meg neki, hogy mi jár a fejedben, amikor távol vagytok egymástól! Szégyenlősségeden szavak nélkül is túlléphetsz, lepd meg estére egy észbontóan dögös ruhával és pár csillogó ékszerrel, ami abban is segíthet, hogy némiképp oldódjanak a gátlásaid, és vonzónak érezd magad.

Thinkstock
Thinkstock

Hajnal, területi képviselő (36)

"Nagyon szemérmes vagyok a szexet illetően, amiért hihetetlenül utálom magam. Soha nem merek kipróbálni új dolgokat, és például nem merek felhúzni egy erotikus fehérneműt vagy egy magas sarkú cipőt. Persze tudom, hogy ha egy kicsit ellazulnék, és levetkőzném a gátlásaimat, a páromnak nagyon tetszene a változatosság, de mégsem megy. Attól is félek, hogy egy idő után így unalmassá válik a szex, és a pasim előbb-utóbb keres majd valakit, aki nem ilyen kis szende szűz az ágyban."

4. Erotikus segédeszközök? Igen!

Az egyik legfantasztikusabb dolog a szexben, hogy felszabadítja a hormonokat, és az erotikus stimuláció által kiváltott lelki és testi örömérzet segít elengedni a feszültséget, illetve javítja a hangulatot és csökkenti a szorongást. Amennyiben nem érzed magad szexfenoménnak, vagy szeretnél új lendületet adni a párkapcsolatodnak, a szexuális játékok kellően széles repertoárját is segítségül hívhatod. Ha kicsit félénk vagy, és emiatt nem szívesen néznél be egy szexshopba, ma már otthon is kényelmesen böngészhetsz az online áruházak kínálatából. Ezekkel a pikáns játékszerekkel igazán érzéki élményben lehet részed, és a partnered is élvezni fogja a látványt, miközben egy vibrátorral játszadozol előtte.

5. Legyen a te szuperhősöd

Mindegy, hogy kicsit bátortalan vagy a kezdeményezésben, esetleg van valami, amit konkrétan szeretnél, a szexben az a legfontosabb, hogy hogyan mutatod ki a vágyaidat és az érzéseidet. Ne aggódj amiatt, hogy félénkebb típus vagy, és nehezen nyílsz meg a partnered előtt, egyszerűen összpontosíts a pozitív gondolatokra. Mondd el a kedvesednek, hogy számodra ő a legfontosabb a világon, és csodálatos szeretőnek tartod! Ilyenkor a férfi valóságos lepedőakrobatának érzi magát, és tudja, hogy bármit is tesz az ágyban, az a te kielégülésedet szolgálja. Ha az előjáték során a fülébe súgod, hogy mennyire kívánod, növelheted a szexuális magabiztosságát, és egy idő után azt fogod tapasztalni, hogy egyre gyakrabban tesz majd olyan dolgokat, amelyekkel örömet okozhat neked.

Thinkstock
Thinkstock

Kitti, idegenvezető (32)

"Az én helyzetem azért bonyolult, mert eszméletlenül szégyenlős vagyok, viszont imádom a szexet. A mostani párom iszonyúan jóképű, én viszont tök átlagosnak tartom magam, bár vannak olyan barátaim, akik azt mondják, hogy szép vagyok. Fogalmam sincs, hogyan tudnám leküzdeni a szégyenérzetem, és mivel szerezhetnék több önbizalmat, de általában vaksötétben szeretkezünk, mert nem szívesen mutatkoznék előtte meztelenül egy világos szobában."

Győri Szilvia szexuálpszichológus véleménye:

"A félénkség egy általános, ám összetett jelenség, melynek okai lehetnek többek közt a szülőktől hozott minták, a nem megfelelő szexuális neveltetés vagy a társas környezet megítéléseiből származó önértékelési zavarok. A gátlások oldásában lényeges szerepet játszik a másik iránti bizalom megléte és az intimitás megteremtése. Fontos az is, hogy szeretkezés közben a felek figyeljenek egymásra, illetve tudjanak őszintén kommunikálni a vágyaikról és az elképzeléseikről. Egy gátlásos nő érzelmi megnyílásához legfőképp szeretet és elfogadás szükséges, ami segíthet feldolgozni a félelem és zárkózottság lelki okait " - állítja Győri Szilvia a Life.hu szakértője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.