Csak egy menetre kell a srác: Palira vett pasik szomorú meséi

Forrás: Thinkstock -
átverés párkapcsolat szex önértékelés válás férfi szexualitás élvezet felnőtt hazugság szakítás gyönyör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Együk a szívüket! Még mindig zavarba jönnek és megbántottnak érzik magukat a pasik, amikor utólag kiderül, hogy a nő nem akar mást tőlük - csak szexet. A Life.hu-n egy éve ez volt a kedvenc cikketek.

A pasik sokszor ámítják a tartós kapcsolat reményével a nőket, hogy aztán egy-két, vagy több érzéki ölelés után elillanjanak. Akkor igazán fájdalmas a csalódás, amikor a férfi szó nélkül lép olajra, úgy, hogy sokszor érzékelhetően fel sem méri tettének súlyát. Az utóbbi években azonban megfigyelhető az is, hogy a nők egy része veszi palira a férfiakat. Annak eldöntése nem a mi feladatunk, hogy helyesen teszik-e mindezt. Vajon tényleg mi is csak "azt" akarjuk a férfiaktól?

Forrás: Thinkstock

A női "szexvadászok" közül a legveszedelmesebb típus az, aki saját bevallása szerint nem (csak) szexet akar. Elhiteti a pasival, hogy társra vágyik, gyerekeket szeretne, és a szexuális légyott csak egyféle ajándék számára. A pasi, aki szintén ezt szeretné, ilyenkor úgy érzi, hogy végre rátalált álmai nőjére, akit bármikor szívesen bemutatna az édesanyjának - ám a végén hatalmasat csalódik.

Gábor 42, rendőr

"Amikor Anikót megismertem, úgy éreztem, végre megtaláltam a nagy Őt. Én már túl voltam a 'vadászati idényemen', olyan lányt kerestem, aki mellett megnyugodhatok, aki velem együtt vágyik már családra. Anikóval egy internetes társkeresőn találtunk egymásra, és az első pillanatban beleszeretettem. Úgy éreztem, hogy a vonzalom kölcsönös. A második randin le is feküdt velem, és a szex után összebújva terveztük a jövőnket. Aztán szexeltünk még kétszer vagy háromszor, majd Anikó váratlanul eltűnt. Kerestem, leveleket írtam neki, SMS-kel bombáztam, de semmi. Aztán egy hét után egy rövid SMS érkezett tőle: Bocs, a szex jó volt, de nem te vagy az igazi. Úgy éreztem, hogy megaláztak és kihasználtak. Lehet, hogy csak szexre kellettem?"

Néha egészen különös módon derül ki az igazság, vagyis hogy a nő hitegetése mögött csak szex utáni vágyak rejtőznek. A pasik szerint a vágyakkal nincs is semmi baj, de az már gond, amikor váratlanul lebukik a nő.

Forrás: Thinkstock

Endre 34, informatikus

"Beával egy pláza mozijában ismerkedtünk meg. Ő egy társasággal volt, én egy haverommal. Bea jegye mellém szólt, és már az előadás előtt elindult valami pezsgés. Tetszett nagyon, nem tagadom, és az is izgalmas volt, hogy ő kezdeményezett: a film alatt megfogta a kezem. Más nem történt, csak simogattuk a másik kezét, tenyerét, csuklóját. Finom bőre volt, élveztem az érintését. Mozi után persze telefonszámot cseréltünk, és randizni kezdtünk.

Szexeltünk éjjel-nappal, és beleszerettem. Aztán egy este, amikor az egyik haveromnál voltam, megmutattam a telefonomban lévő képeket Beáról. Dicsekedtem vele, hogy mennyire édes, hogy milyen jó vele lenni, és nemcsak a szex jó vele, de klasszul főz, van humora, szereti a természetet. A haverom meg csak nézett rám kukán, aztán kibökte, hogy Beával neki is viszonya van. Egy szexpartnerkeresőn jöttek össze pár napja, ráadásul a levelezésükből az is kiderült, hogy én létezem, de rólam, az "informatikus p..ről" csak annyit írt, hogy szóra sem érdemes, és hogy csak kipróbált, de nem váltam be. Szóval a csajok is tudnak nagyon aljas módon viselkedni."

A pasik sokszor azzal a helyzettel képtelenek megbirkózni, amikor a nő nem árulja eligazi célját. Amikor szerelmet hazudik, de nincsenek igazi érzelmek a cselekedetei mögött. Még súlyosabb a helyzet, amikor egy párkapcsolatban élő nő indul érzéki élménygyűjtésre.

Vilmos 39, lakberendező

"Tudtam, hogy Vera férjnél van, de már az első találkozásnál azzal biztatott, hogy ez nem tartós állapot. Utálja a férjét, azt a pénzeszsákot, de okosan akar válni, legyek türelmes. Én nem vagyok gazdag, de stabil embernek tartom magam, vannak értékeim, és nem hagynám azt se, hogy a párom nélkülözzön mellettem.

Tervezgettem a jövőt Verával. Aztán úgy a tizedik találkozás után éreztem, hogy kezd kihátrálni a kapcsolatból. Amikor hívtam, nem vette fel, hidegen hagyták az SMS-eim, és amikor végre utolértem, azt mondta, hogy kész, vége van a kapcsolatunknak: Ne haragudj - mondta - te jó szerető vagy, isteni veled a szex, de nem szeretnék veled élni egy nyomorúságos albérletben. Nagyon fáj, de Verának csak szexre kellettem."
Forrás: Thinkstock

A nők közül sokan azzal érvelnek, hogy csak egy-két randi után derül ki, hogy mégsem olyan erős a tűz, és addigra ismerik meg a pasi hátterét is. Párkapcsolat szempontjából sok nőnél például kizáró tényező az albérlet, a válás után fizetendő nagy összegű gyerektartás, és a magas hiteltartozás is, amelyek rontják a pasik esélyeit. Lehet akármilyen vonzó a férfi szexuálisan, szinte biztos, hogy nem lesz más a dologból, csak szex, mert a nők nem szeretnének fölösleges bonyodalmat az életükbe.

Ági 29, marketingasszisztens

"Tudom, hogy sokan elítélnek érte, mert én a baráti körömben nyíltan fel is vállalom, hogy akinek nincs pénze, autója és lakása, az legfeljebb egy szexre számíthat tőlem. Mert azért sokszor még a szexet is inkább olyan pasival szeretem, akivel előtte el tudok költeni egy klassz vacsorát, vagy van esély egy lazulós, szexszel pezsdített hétvégére valamelyik wellness központban. Persze én is belefutottam már olyan pasiba, akinek már a látványától bugyit kellett cserélnem, de az elveimet nem adom fel. Ugyanakkor az anyagilag instabil férfiakat sem akarom megbántani, így soha nem érvelek ezzel, vagyis ha lelécelek tőlük, akkor keresek valami könnyen emészthető kifogást."

Gazdag Enikő pszichológus véleménye:

"A cikkben leírt női viselkedés hátterében többféle ok állhat. Egyrészt a nők bizonyos csoportjánál - ugyanúgy, mint a férfiaknál - előfordulhatnak elköteleződési problémák, még nem készek egy komoly kapcsolatra, például nem heverték még ki az előző kapcsolatukat, stb. Másrészt önértékelési problémák is indokolhatják az ilyen viselkedést. Sokszori megerősítésre van szükségük ahhoz, hogy magukat értékesnek, kívánatosnak lássák, és ezt a szexuális aktussal szerzik meg. Úgy gondolják, hogy csak a férfiak visszajelzése a bizonyíték arra, hogy ők értékesek. Szerepelhetnek az okok között negatív előítéletek is a másik nemmel kapcsolatban, pl. a randi során kiderül, hogy a férfinak gyereke van, vagy egyéb olyan tényezők, amelyek elriasztják a hölgyeket.

A férfiaknak is érdemes jobban figyelni az előjelekre, hogy esetleg az elején jobban megismerjék a másikat, mielőtt sor kerül az aktusra, és így kevesebb csalódás érheti őket."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.