Bástyaként szeretkezik a rózsaszín inges pasi: A szex és színek összefüggései

öltözék párkapcsolat szex érzelem őszinteség szexualitás pszichológia élvezet szín orgazmus gyönyör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre gyakrabban halljuk, hogy a színek hatással vannak az életünkre. Tudtad, hogy a szexhez fűződő viszonyunkat, szexuális magatartásunkat is leleplezhetik a különböző árnyalatok? A Life.hu-n másfél éve ez volt a kedvenc cikketek.

Elég egy pillantást vetni a kiszemelt pasi öltözékére, máris tudhatod, hogy szenvedélyes vagy visszafogott ölelésre számíthatsz-e az éjszaka folyamán. Ahogy a színek alapján feltérképezheted a konkurens nő szexuális fegyvertárát is. Vajon tényleg ilyen könnyen felmérhető a színek segítségével a másik erotikus energiája?

Kékes Réka színpszichológus szerint hiba lenne általános tanulságokat levonni az aktuális öltözék, vagy a környezet színeiből, de tény, hogy a színválasztásunk jelzi a környezetünk felé szervezetünk állapotát és a szexuális energiánk minőségét is. Fontos figyelembe venni azt is, hogy bár a színek üzenetet hordoznak, de azok életünk pillanatnyi, vagy hosszabb ideig tartó szakaszaira vonatkoznak. A színek abban is segíthetnek, hogy átérezzük társunk, partnerünk mögöttes motivációit és készségeit, és így talán sokkal megértőbbé és elfogadóbbá váljunk a kapcsolatainkban.

Forrás: Thinkstock

Lássuk, kedvenc színeink hogyan árulkodnak szexualitásunkról!

A vörös színt kedvelő személy szenvedélyes, ösztönösen cselekvő, tüzes, aki rögtön magának szeretne megszerezni téged. De igaz lehet ennek az ellentéte is: erőtlen, ha energiahiányban szenved, vagy potenciazavarokkal küzd. Teljes biztonságban tudhatod magad mellette, de birtoklóvá és agresszívvé is válhat. "Szerelme" és szeretete - ami sokszor a testedre irányul - felébreszti szexuális energiáidat, de ha a személyisége nem kiegyensúlyozott, lehet, hogy közeledését erőszakosnak éled meg.

Az ilyen színt szerető ember együttműködő és érzékeny a szexben. Kitárulkozó, érintése kifinomult és művészi. Szeretkezésetek olyan lesz, mint egy finom, testeden átvonuló hullám. Az ilyen partner nagyon erotikus, viszont ha megbántod - amit nem nehéz -, akkor kiszámíthatatlanná válik. Néha elválaszthatatlannak érzi magát tőled, néha pedig keménnyé és végtelenül távolságtartóvá válik, hogy ne lásd a sebezhetőségét és kiszolgáltatottságát. Érzelmi függőségben szenvedhet, úgy érezheti, életképtelenné válik nélküled.

A grandiózus szerető, a hódító Casanova, az érzéki és erotikus csábító, aki tudatosan felcsigázza az érzékeidet, és játszik azokkal. Olykor szexfüggővé és szertelenné válhat a legkisebb felelősségérzet nélkül. Számára a test csak egy eszköz élvezetei átéléséhez. Ő az előjáték nagymestere, és számára az orgazmusig vezető út is kielégülés. A narancs színt viselő ember vonzó személyiség, akinek a bűvköréből nehéz szabadulni.

Ha valaki nagy hatással van valakire, az ő. Király vagy királynő, aki tisztában van az adottságaival. Figyelmes, nagyvonalú az ágyban is, de ha csorbul a tekintélye, kíméletlenné válik. Szexuális életetek véget nem érő hatalmi harccá alakul, az örömszerzés pedig csak önzően zsarnoki és egyoldalú lesz, ha nem kap kellő dicséretet.

Szeretkezés közben játékos és vidám. Könnyed, kacagó és csalfa, hiszen még hírből sem hallott a félelemről. Máskor viszont mérhetetlenül okoskodóvá válik, görcsössé, aki képtelen átélni a gyönyört. Végtelenül felszínes lehet, mintha sosem lettek volna mélyebb érzései.

A mindenét odaadó szerelmes, aki számára a testi élvezetek nem annyira lényegesek, viszont annál fontosabbak az érzelmek. A testiséget is az érzelmeire alapozza. Végtelenül nyitott szerető, teljes szívből ad, de ha egyszer csalódik benned, és elveszíti a bizalmát, akkor vége a hosszantartó szerelmi együttléteknek - türelmetlenné és sietőssé válik, nem beszélve a féltékenységi jelenetekről és az örökös számonkérésekről.

Forrás: Thinkstock

Az őszinte érzelmek híve, a kifinomult művészi hódítás jellemző rá. Ő az "örökkön-örökké"-t és az "igazit" keresi, és rendületlenül kitart duálpárja keresése mellett. Persze a kiábrándító igazság miatt néha csalódik, és akkor menekülőre fogja. Hűvös távolságtartás, gyakori félrelépések és hazugságok kísérhetik útját.

Ő az, akivel egy komoly beszélgetés után hatalmasat szeretkeztek. Szabadság és egység a jelmondata, akinek nincsenek elvárásai az ágyban veled szemben. Könnyen elköteleződik lelkileg, de hajlamos arra, hogy szépen, csendben, a sok felelősségvállalás és megfelelni vágyás közepette elhidegüljön tőled úgy, hogy észre sem veszed.

Az igazi szerelem elkötelezettje. Istenként vagy istennőként néz fel rád, csodálattal tölti el a szex. Számára az orgazmus bódító megrészegülés. De vigyázz! Erős ragaszkodásával teljesen tönkreteheti a kapcsolatot.

Szereti önmagát, a testét, és gondoskodik is róla, hogy ebben a törődésben és szeretetben te se szenvedj hiányt. Az ágyban is olyan, mint egy puha vattacukor - lágy és megengedő. A tápláló szeretet nélkül viszont sértődékennyé és önmarcangolóvá válik. Ő az, aki kezdetben feláldozza magát a szerelmetek oltárán, majd egy elutasító és bevehetetlen bástya lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.