Szerinted mi számít megcsalásnak? - pasik vallomásai

2012.07.17. 20:03

Még csak ártalmatlan flört, vagy már kapcsolatot veszélyeztető bűntett? A megcsalás határát sokan sokféleképpen húzzák meg, de egy kapcsolatban létfontosságú a közös álláspont. Férfiak véleményét kérdeztük a témáról.

Tipp! A világ legszebb pici cicijei! Kattints a galériáért! (18+)


1. Virtuális félrelépés

Tamás, mérnök (36)
"Sokáig azt vallottam, hogy az a megcsalás, amikor már fizikailag is történik valami a párom és egy másik férfi között. Aztán rájöttem, hogy ez pont fordítva van. Egyik nap az otthoni számítógépünkön való kutakodás közben felfedeztem, hogy a barátnőm már jó ideje fenntart virtuális viszonyt egy másik pasival. e-mailek, chatelések, képküldések, és igen, még szexchat is. Soha nem találkoztak, ez kiderült egyértelműen az olvasottakból. Mégis úgy éreztem, hogy sokkal kevésbé viselt volna meg, ha egy egyéjszakás kalandot elkövet valami idegennel, mint ez a cinkos viszony. Szakítás is lett a vége a dolognak."

Thinkstock


2. Egy csók, és más semmi?

Roland, diák (19)
"Szerintem a megcsalás onnan kezdődik, ha a csaj már csókolózik egy másik pasival. Ha csak kavarnak, meg szemeznek, meg táncolnak, meg SMS-ezgetnek, az még csak veszélyes, de onnan még van visszaút. Ha már smároltak, akkor vége, ha akarod, se tudod visszaszerezni. Vagy ha tudnád, akkor se érdemes, az akkor már menjen a másik pasihoz, legyen boldog vele. Vagy amit akar."

3. Az számít, mit jelent

Dávid, reklámszakember (32)
"Nem lehet ezt így megmondani. Nincsenek mindenhol működő szabályok. Minden egyes kapcsolat más, ahogyan benne a két ember viszonya is, sőt, még egy kapcsolaton belül is változik ez, ahogy halad az idő. Szerintem ott van a határ, ahol a két ember megállapodik benne. Ha mégis kell valamit mondani, ami alapján én szoktam ezt kezelni, akkor nekem az az elvem, hogy nem az számít, mit tesz a másik, hanem hogy az mit jelent. Ha azt jelenti, hogy átver engem, hogy már nem szeret, hogy más jobban érdekli, akkor egy nézés is megcsalás. Ha azt jelenti, hogy neki ez csak játék, miközben minden porcikájával és érzésével az enyém közben, akkor akár a szex mással sem megcsalás."


4. Nulla tolerancia

Róbert, banki ügyintéző (24)
"Ebben a kérdésben nekem eléggé radikális a véleményem. Sokak számára nem is szokott szimpatikus lenni, de nem tudok mit csinálni, én ilyen vagyok. A lényeg, hogy szélsőségesen féltékeny vagyok, ha szeretek valakit. Szóval szerintem igazából már a flört, meg a szemezés is megcsalás. Akkor legyen velem, ha szerelmes belém, ha pedig szerelmes belém, akkor legyek neki én az egyetlen férfi, akit észrevesz, akit megkíván. Főleg, hogy én is ezt tudom nyújtani számára teljesen őszintén."

Thinkstock


5. Boldog tudatlanság

Gábor, jogi asszisztens (29)
"Én azt az ősi és elcsépelt mondást tartom igaznak ez ügyben, amely szerint 'amit nem tudok, az nem fáj'. A barátnőimnek is azt szoktam mondani, hogy tőlem aztán megcsalhatnak, csak vigyázzanak, hogy ne derüljön ki, mert akkor repülnek. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne örülnék jobban annak, ha hűséges lenne a párom, de hát sose lehet tudni... Viszont ezzel remélem, legalább azt bebiztosítom, hogy megalázó helyzetekbe ne kerülhessek."

Tipp! Előkerültek Madonna meztelen képei. Kattints a galériáért! (18+)"Tíz éve szerető vagyok!" - A megcsalás pszichológiájahttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20120706-tiz-eve-szereto-vagyok-a-hazassagtoresmegcsalas-pszichologiaja.html Érzéki masszázs: kíváncsiság vagy megcsalás? (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120605-hutlen-nok-a-masszazsasztalon-18.html Undor vagy megbocsátás? Szex megcsalás után (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120420-szex-szerelem-parkapcsolat-megcsaltal-ne-merj-hozzam-erni.html Hűség vagy megcsalás? - Ezért lépünk félrehttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20120223-szerelem-parkapcsolat-miert-csaljuk-meg-azt-akit-igazan-szeretunk.html A leszbikus csók is megcsaláshttp://www.life.hu/szeress/szex/20101202-a-leszbikus-csok-is-megcsalas.html
párkapcsolatmegcsalásférfia nap cikkeszexszerelem