Amit még a halál sem választhat el - Carole Lombard nagy szerelmei

a nap cikke Clark Gable párkapcsolat szerelem Hollywood tragédia sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Carole Lombard nem az a fajta nő volt, aki csak úgy egykönnyen feladná a boldogságot. Ellentétben Hollywood aranykorának legtöbb dívájával, akik féltve őrizték a magánéletüket, Carole egész életében olyan szabad volt, mint a madár.  

Tipp! Az énekesnő mindent megmutatott! Kattints a képekért!




1. William Powel - az "öreg" filmsztár

1930 izgalmas esztendő volt az ifjú színésznő számára: ebben az évben kétszer is együtt játszhatott az ünnepelt színésszel, William Powellel. Tizenhat év korkülönbség volt közöttük, és bár gyakran hangoztatták, hogy meg sem érzik a generációs szakadékot, a közeli barátok mind úgy látták: ők ketten nem illenek össze - ezt pedig később Lombard is felismerte. A mindössze két évig tartó házasságra így emlékezett vissza a színésznő: "Beleszerettem, mert kifinomult és kedves volt, ezt pedig nem sok korábbi filmbéli partneremről mondhatom el." A válás szépen, csendben zajlott - olyannyira, hogy az egykori szerelmesek közös filmben is szerepeltek a szakítás után, és igazi jó barátok maradtak.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

2. Gary Cooper - és még sokan mások

Carole Lombard "Girl Gone Wild" évei következtek: egy házassággal a háta mögött a szerelmi kapcsolatokban még mindig csak szárnyait bontogató fiatalasszony beköltözött egy fényűző villába a Hollywood Boulevard-on, és maga mellé vette kedvenc barátnőjét, Madalynne Fieldst. Amikor csak kedvük szottyant, partit rittyentettek, a meghívón pedig mindig ott szerepelt az aktuális est témája. Lombard "kórház-partiján" hemzsegtek a dögös nővérkék, "római lakoma" estjéről pedig éveken át pletykáltak világszerte. A partilady imázshoz szabados szerelmi élet dukált: a színésznő egyszerre találkozgatott kollégáival, Gary Cooperrel és George Rafttel, majd bekerült a képbe Robert Riskin forgatókönyvíró is. Lombard a boldogságot kereste, ezekben az években pedig csupán a pillanatnyi gyönyörben találta meg azt.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

3. Russ Columbo - a "majdnem" férj

A rosszlány éveknek egy tragikus szerelmi történet vetett véget: a színésznő találkozgatni kezdett Russ Columbóval, a neves énekessel. A randevúkból együtt töltött napok, azokból pedig leánykérés lett - Lombard szemébe pedig visszatért a csillogás. A házasságra azonban sosem kerülhetett sor. Columbo épp egy fotográfus barátjánál, Lansing Brownnál volt vendégségben. A férfi fegyverrajongó volt, és épp az egyik legkülönlegesebb pisztolyával játszadozott, amikor az véletlenül eldördült - Russ Columbo pedig a földre rogyott a székéről. A halott férfi testvérei elhatározták, hogy - édesanyjuk szívbetegségét figyelembe véve - megpróbálják eltitkolni a tragédiát, amedig csak lehet. Lombard azonban, ha sajgó szívvel is, továbblépett.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

4. Clark Gable - a nagy Ő

Carole Lombard legemlékezetesebb kapcsolata minden bizonnyal a Clark Gable-lel folytatott viszonya, majd házassága volt. Ők ketten jól ismerték egymást, hiszen már játszottak együtt négy évvel korábban, ám akkoriban mindketten "boldog" házasságban éltek. Most, hogy Lombard szabad volt, Gable-nek választania kellett: megpróbál beletörődni, hogy egy gazdag olajmágnás örökösnője mellett öregszik meg, vagy a szívére hallgat, és felbontja a házasságát. Mindemellett a fimstúdió is erőltette a válást: az álomgyár pénzeszsákjai még jobban megtömhették a zsebüket, ha a legújabb szuperprodukció, az Elfújta a szél sztárja a világ egyik legfelkapottabb, legünnepeltebb filmcsillagával alkot álompárt. Az érvek meggyőzőek voltak, a szerelem pedig nagy: a színész válása után az ifjú pár az Elfújta a szél forgatásának egyik szünetében kocsiba pattant, és meg sem álltak Arizonáig. Itt gyorsan lezavartak egy esküvőt, amelyen Gable sajtóügynökén kívül egyetlen vendég sem volt jelen. A városi luxust maguk mögött hagyva egy farmra költöztek, hogy boldogan éljenek, míg "ásó-kapa-nagyharang"... ám ez Clark Gable és az egész világ óriási fájdalmára sokkal hamarabb következett be, mint hitték.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Tragédia Las Vegas mellett

Lombard a második világháború idején gyakran segített adományt gyűjteni segélykoncerteken és jótékonysági eseményeken. Ő és az édesanyja éppen egy ilyen rendezvényről utaztak haza Indiana államból, ahol közel kétmillió dollárt sikerült összegyűjteniük a rászorulóknak. Mivel a katonák közül sokan épp Kaliforniába utaztak repülővel, Lombard és az édesanyja úgy döntöttek: velük tartanak. Bár féltek a repüléstől, egy feldobott pénzérmére bízták a sorsukat, és mivel az a "repülős" oldalával felfelé ért földet, az ügy el volt döntve. A gép alig huszonöt perccel felszállás után egy kétezer méter magas hegycsúcsnak csapódott Las Vegas mellett. A huszonkét utas - a fiatal katonákkal, Carole Lombarddal és az édesanyjával együtt - mind életét vesztette. Clark Gable a tragédiát követően csatlakozott az Amerikai Légierőhöz, tudván, hogy ha felesége még életben lenne, így tartaná helyesnek. Bár a színész kétszer is újranősült az évek alatt, amikor majd' két évtizeddel később maga is elbúcsúzott a földi világtól Lombard mellé temették el. A színészóriás végrendeletének megfelelően máig nem nyitották meg a közös sírhely kapuját a nyilvánosság előtt.

Tipp! Félisten az olimpián! Kattints a szexi képekért!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.