Szexetikett egy friss kapcsolatban - Így viselkedj az új pasi ágyában

a nap cikke párkapcsolat szex férfi szexualitás szerelem orgazmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy új kapcsolat elején minden rózsaszín, néhány dologra azonban figyelned kell! Ha nem akarsz kellemetlenségeket szeretkezés előtt, alatt vagy utána, tartsd be a szexetikettet. 

1. Jó modor az ágyban

Mindenki másképp csinálja. Egy új partner mindig izgalmas, hiszen más az ízlésetek, mások a tapasztalataitok a szexuális élet terén. Ha minden pasi egyforma lenne, valószínűleg a szeretkezés is elvesztené a varázsát. Épp a különbségek miatt meg kell tanulnod "kezelned" az új párodat, és neked is könnyebben kezelhetővé kell válnod a számára. Ne utasíts el semmit, ami furcsa vagy szokatlan számodra az első pillanatban, hanem tegyél egy próbát: valószínűleg élvezni fogod az új tapasztalatot. Azonban húzd meg a határt, ha az új pasid olyat vár tőled, ami számodra kimondottan kellemetlen - ilyenkor ne menj bele a játékba!

A Life.hu tippje:

Mindenkinek vannak titkai és "perverziói", de mégsem javasoljuk, hogy már az első együttlétek egyikén felöltsd a lakkszerkódat, kézbe vedd az ostort, jelmezbe bújj, vagy sztriptízt lejts a pasidnak. Először a bizalom, az összhang kiépítésén dolgozzatok, és ha ez mind megvan, lehet színesíteni a szexet!

Thinkstock
Thinkstock


2. Védekezzetek!

Örök kérdés, hogy a férfi vagy a nő dolga a védekezés. Természetesen a nemi betegségek és a nem kívánt terhesség elkerülése a közös ügyetek, de felnőtt vagy, ne várd a párodtól a megoldást, hanem te gondoskodj a megfelelő védelemről. Ha a pasid is hasonlóképpen felvilágosultan gondolkodik, bizonyára ő is beszerez majd gumióvszert, de ha mégsem, te tegyél meg mindent a biztonságos szex érdekében. Amikor a kapcsolatotok komolyabbá válik, és más védekezési technika mellett döntötök, menjetek el közösen egy AIDS-tesztre. Még akkor is, ha nem hangzik túl romantikusan, hogy orvosi igazolást kértek egymástól az együttlét előtt. Ne feledd: az egészség sokkal fontosabb!

3. Szex az első randin?

Kényes kérdés, hogy illik-e az első randit búcsúcsók helyett szeretkezéssel befejezni. Az etikett szubjektív dolog, így nem könnyű állást foglalni a témában. Ha mindketten valóban a hálószobában akarjátok folytatni az estét, senkinek sem lehet kifogása ellene. Ha bizonytalan vagy magadban vagy a pasiban, akkor se érezd rosszul magad: búcsúzz csókkal a következő találkozás reményében, vagy kézfogással, ha a férfi nem nyerte el a tetszésedet.

Az sem mindegy, hogy az első szeretkezés hogyan sül el, hiszen a kapcsolatotokra is rányomja a bélyegét. Ha tetszel a pasinak, akkor meg fogja várni, amíg úgy érzed, hogy készen állsz a szexre. Talán régimódi és túl romantikus, de felejthetetlen az első együttlét gyertyafényes, halk zenés és hideg pezsgős díszletek között.

A Life.hu tippje:

Egy online társkereső felmérést készített a regisztrált tagok között, hogy mi a véleményük arról, ha egy nő az első randin lefekszik a kiszemelt férfival. Kiderült, hogy a pasik zöme egyáltalán nem díjazza ezt, közel 48%-uk pedig könnyűvérűnek tartja a nőt, 21%-uk pedig nem akar további kapcsolatot.


4. Higiénia és szőr mentén

Ahogy te is elvárod a pasitól, hogy ápolt legyen, úgy ő is jogosan kérheti tőled ugyanezt. A szeretkezés azonban mindkét fél számára izzasztó, és a verejtéknek kellemetlen szaga lehet, ahogy a reggeli lehelet sem mindig friss és üde. Emiatt azonban ne legyenek se neked, se a párodnak gátlásai, hiszen egy korty üdítő, egy rágó, vagy egy közös zuhanyzás azonnal orvosolhatja a problémát. Ha viszont téged vagy a párodat zavarják ezek az "illatok", érdemes megbeszélni a témát. Ahogy ne feledd azt sem, hogy a sima és szőrtelen láb, hónalj és a "gondozott" bikinivonal alapvető elvárás. A legtöbb pasi is megszabadul ma már a csúf "szőrcsimbókoktól". Az intim testrészek szőrtelensége vagy éppen szőrössége a későbbiekben a párod ízlésén is múlhat, hiszen van, akinek a kopasz "barack" tetszik, és van, akinek tetszik, ha a dombjaidat egy kis csík vagy valamilyen minta ékesíti.

Thinkstock
Thinkstock

5. Szex menstruáció alatt?

Egy évek óta harmonikusan működő kapcsolatban könnyebb a kérdésben állást foglalni, hiszen akkor már "belefér" az, hogy a menstruáció alatt szexelj a pasiddal. Ahogy azonban a nők egy részét, úgy a pasik másik felét is taszíthatja, ha az együttlét szóba kerül a menzesz idején. Beszéljétek meg a dolgot a pasiddal: ha nem szeretne ezeken a napokon együtt lenni veled, akkor fogadd el, és tartsd tiszteletben a döntését. Ha benne van a szexben, akkor ne fogjátok vissza magatokat. Manapság a menzesz alatti örömszerzés egyáltalán nem számít tabutémának, és némi előkészület után fergetegeset szeretkezhettek a "nehéz" napokon is.

6. Rendetlenség a hálószobában

Ha sokat dolgoztok, a takarítás valószínűleg nem a legfontosabb dolog az életetekben. Különösen egy kapcsolat elején izgalmasabb a szeretkezés a porszívózásnál. Egy "felrobbantott" hálószoba azonban kimondottan illúzióromboló lehet, ha szanaszét hever a szennyes, az újságok és a könyvek nem a helyükön vannak, összegyűrt papír zsebkendők állnak halomban. Ahogy téged is megdöbbentene, ha a pasid így fogadna, nyilván te sem szeretnél morzsák vagy koszos ruhák között szeretkezni. Ha nem akarod, hogy a nagy Ő a hálószobai csatatér láttán kiábránduljon belőled, tegyél rendet "last minute": mosd ki a szennyes ruhákat, pakold el az edényeket, dobd ki a szemetet, rakd a helyükre a magazinokat, és ne felejts el patyolattiszta ágyneműt húzni.

7. Ideális hálóruha?

Amíg szingli voltál, a plüssmackóidat valószínűleg nem zavarta, ha lyukas bugyiban, kinyúlt pólóban bújtál melléjük. Ha azonban már megtaláltad a párodat, nem engedheted meg magadnak ezt a "luxust". Válassz szép, sőt szexi pamutpizsit, ami nemcsak kényelmes, de az alakodat is kiemeli, vagy egy helyes hálóinget. Nem kell attól tartanod, hogy a pasid kiábrándul belőled. Ha pedig a fázós, hideg lábadat eddig egy vastag, meleg zoknival melegítetted, a lábtyű helyett bújj inkább a partneredhez és kérd meg, hogy melegítsen fel...

8. Ne színleld az orgazmust!

Egy új kapcsolat hajnalán nem szerencsés kritizálni a kedvest. Ahogy az élet többi területén, úgy a szexben is idő kell ahhoz, hogy két ember összeszokjon. Ha már rögtön az elején a pasi szemére veted, hogy nem tudott kielégíteni, azzal nem segíted elő a közeledés folyamatát. Valószínűleg ő is érezte, ha gyengén "muzsikált" az együttlét alatt. Türelemmel és sok-sok gyakorlással a szeretkezés is élvezetesebb lehet. Ha mégsem alakulnak megfelelő ütemben az események, higgadtan beszéljétek meg a problémát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.