Rossz lehelet, pacsuli és szellentés - Szagok, amik a legtöbb pasinál kiverik a biztosítékot

párkapcsolat szex férfi szaglás szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a férfiak szaglásérzékenysége kisebb, mint a nőké, számukra is legalább annyira fontos, hogy partnerük mindig ápolt, finom illatú legyen, és ne egy nejlonharisnyából kibújt láb szaga legyen az első, ami hazaérve már az előszobában megcsapja őket. A kellemetlen illatok a legnagyobb libidógyilkosok, és ha szeretnénk újdonsült kedvesünk szívét elnyerni, előbb az orrát kell meghódítanunk!

Ne becsüljük alá a szaglás hatalmát

Az illatok az egyik legjobb jelzői annak, hogy kik is vagyunk valójában. Az állatokhoz hasonlóan az ember is képes egyes testszagok alapján bizonyos biológiailag releváns információk gyűjtésére, és a természetes feromonok kulcsfontosságú szerepet játszanak a szexuális kapcsolatokban. Egy nő az illat alapján evolúciós szempontból olyan potenciális párt választ, akinek DNS-állománya a lehető legnagyobb mértékben eltér a sajátjától, így minél inkább érvényre juttathatja a szaporodási sikert. A férfiaknál az ellenkező nem külsődleges tulajdonságai mutatják a termékenységet, és néhány tanulmány kimutatta, hogy akkor találják a másik természetes testszagát leginkább kellemesnek, amikor a nőnek peteérése van. Ha egy férfinak nem tetszik a női test saját illata, könnyen előfordulhat, hogy az adott szag tudattalanul is negatív érzelmeket vált ki belőle, vagy emlékezteti valakire, akivel rosszul végződött a kapcsolata. Egy jó illathoz ugyanakkor boldog érzések társulhatnak, és az intim pillanatokban a legfontosabb érzékszerv meglepő módon nem az ajak vagy a szem, hanem az orr.

Thinkstock
Thinkstock

Gábor, reklámszakember (37)

"Undorító, ha valaki cigiszagú, mert olyan vele csókolózni, mintha egy hamutálat nyalnék körbe. Régebben jártam egy láncdohányos csajjal, aki szerelmes volt belém, és megfogadta, hogy leteszi a bagót, de persze csak ígéret volt, mert még az ágyban is pöfékelt. Ha feljött hozzám egy buliból, csak úgy bűzlött mindene a nikotintól, és inkább kerültem a csókját, ha szeretkeztünk, mert konkrétan a hányinger kerülgetett. Akkor megfogadtam, hogy soha többé nem járok dohányossal, bármennyire szép, aranyos vagy kedves. Ha akar tőlem valamit a nő, előbb szokjon le, aztán beszélhetünk."


Vajon ki szippantana belőlük egyet? - Bűzölgő hírességek

A legszebb nők a világon, akikről titkon talán férfiak milliói álmodoznak, ám közvetlen környezetük nem csak a filmvászonról ismeri őket. A Jóbarátok című sorozatból ismert Courteney Coxnak sem a legkedvesebb barátja a dezodor, akinek exférje, David Arquette pár évvel ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy felesége hónaljának olyan szaga van, mint egy teherautósofőrnek, mégis imádja őt. Cameron Diaz már többször jelent meg a nyilvánosság előtt izzadságfoltos felsőben, amivel kapcsolatban nemrégiben publikálta érdekes filozófiáját, miszerint egy ruhát általában négy napig hord, de utána soha többé nem veszi fel. A szőke bombázó, Jessica Simpson is beismerte, hogy néha lusta esténként fogat mosni, és csak szájvizet használ, ám a legmegdöbbentőbb vallomás a Transformers filmekkel híressé vált gyönyörű Megan Foxtól származik, aki elárulta, hogy gyakran elfelejti maga után lehúzni a vécét. Julia Roberts egyik testőre pedig kifecsegte, hogy a színésznő ökomániája bizony istentelen szagokat eredményez. "Julia egy igazi hippi. Napok telnek úgy el, hogy nem zuhanyozik, mert szeret spórolni a vízzel, hajat sem mos túl gyakran, és csak szappanozza a hónalját, amitől borzasztóan dohos az illata."

Szólj bele: Elviselhetetlen szagélményeket osztunk meg egymással :)



Eau de Sex - A szag az élet sója

Egy illatokra vonatkozó online felmérésnek több szempontból is meglepő eredménye volt. A megkérdezett férfiak többsége azokhoz a nőkhöz vonzódik leginkább, akiknek kellemes az illata, és csak másodlagos szempont, hogy az illető hogyan néz ki valójában, vagy milyen a személyisége. A válaszadók 80%-ánál a cigarettaszag az első számú dolog, ami a leginkább taszítja őket egy nőben. Második helyen a rossz lehelet áll - beleértve az alkoholgőzt -, ezt követi az áporodott testszag, de sokan voksoltak a sárga fogakra, a lerágott körmökre, a bozótos szeméremszőrzetre és a túl édes parfümökre. A pasik nagy része kiábrándítónak tartja a böfögést és a szellentést, még akkor is, ha a párkapcsolat már nem a kezdeti stádiumban van. A felmérésben szereplő férfiak a frissen mosott ruha és haj illatát szinte kivétel nélkül izgatónak találták, de az már kevésbé érdekelte őket, hogy a nő milyen öltözetet visel. 30%-uk imádja a naptej illatát, mert a vakációra emlékezteti őket, és sokuknak hihetetlenül felélénkül a libidója, ha levendulát, pézsmát, vaníliát vagy fahéjat érez a levegőben.

Vince, egyetemista (24)

"Nyáron túrázni voltunk a barátaimmal, majd estefelé felállítottuk a sátrakat, és hatalmas bulit csaptunk. Hajnali négy fele a többiek elmentek aludni, én meg kinn maradtam még iszogatni az egyik lánnyal. Panaszkodott, hogy nagyon fáj a lába, én meg felismerve a kihagyhatatlan helyzetet megkérdeztem tőle, hogy megmasszírozhatom-e. Közben belelendültünk teljesen a dologba, és épp elkezdtem volna szopogatni a lábujjait, amikor megcsapta az orromat egy savanyú szag. Mielőtt öklendezni kezdtem volna, gyorsan abbahagytam a játszadozást, helyette inkább elkaptam hátulról és szexeltünk egyet."

Thinkstock
Thinkstock

Édesem, büdös vagy ott alul!

A higiénia az egészséges szexuális kapcsolat alapvető része, és a férfiak orra nagyon érzékenyen reagál az intim testtájak illatára. A vagina az egyik legkényesebb testrész, s bár íze, illata egyénenként más és más, egy egészséges hüvelynek nem lehet kellemetlen szaga, sőt, annak tiszta és természetes aromája bódító hatással lehet az ellenkező nem tagjaira. A hüvely egészségének megóvása érdekében elengedhetetlen a megfelelő intim tisztálkodás, és helyes táplálkozással, trimmelt (vagy gyantázott) szeméremszőrzettel, illetve kényelmes, pamut alsóneműk viselésével is kiküszöbölhetők az aktus közbeni kellemetlenségek. A nők a nyugati világban ugyanakkor túlzottan összpontosítanak a higiéniára, és mesterséges parfümök tömkelegével igyekeznek elnyomni veleszületett szexuális vonzalmuk erejét, holott a szervezet által termelt feromonok idézik elő a vonzódást két ember között, és ezek növelik leginkább a férfiak szexuális étvágyát.

Győri Szilvia szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus véleménye:

"A rossz személyi higiénia nagyon zavaró mindennemű társas érintkezésben, de különösen az intim együttlét során. Mivel a téma rendkívül kényes, ha ilyesmit tapasztalunk a partnerünknél, mindenképpen jeleznünk kell, de semmi esetre sem bántó módon. Mielőtt nemi aktusra kerülne sor, zuhanyozzunk le együtt, és amikor már mindketten felfrissültünk, tudassuk vele, hogy mennyire vonzónak találjuk az üde illatát. Ugyanez a helyzet a kellemetlen lehelettel is: vegyünk egy mentolos szájvizet, és biztassuk párunkat, hogy ő is próbálja ki, majd mutassuk meg, hogy mennyire szeretünk vele csókolózni. Ha minden óvintézkedés ellenére sem találjuk a másik természetes testszagát vonzónak, és korábban nem volt ezzel gondunk, akkor a probléma forrása jó eséllyel másutt (pl. eltávolodás, vágymúlás) keresendő."




Tippünk: A témában még több pasivéleményt olvashatsz este 22.00 után a LifeNight különkiadásban!



7 kínos szexbaki, amit nő elkövethet - pasik vallomásai (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120511-7-kinos-szexbaki-amit-no-elkovethet-pasik-vallomasai.htmlAmikor kinyílik a titkos ajtó - Pisilés szex közben (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120905-szex-szerelem-parkapcsolat-amikor-kinyilik-egy-titkos-ajto-pisiles.htmlA méret a lényeg? - pasik vallomásai a női mellrőlhttp://www.life.hu/szeress/szex/20120905-szex-szerelem-parkapcsolat-a-meret-a-lenyeg-pasik-vallomasai.htmlAnális szex - tabuk nélkülhttp://www.life.hu/szeress/szex/20101020-analis-szex-tabuk-nelkul.htmlA szoknyabolond és az ex - Te kivel nem szexelnél soha?http://www.life.hu/szeress/szex/20120921-szex-szerelem-parkapcsolat-a-szoknyabolond-es-az-ex-te.htmlMiért járnak prostihoz a férfiak? (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20101111-miert-jarnak-prostihoz-a-ferfiak.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.