Felegyenesedés és figyelem: Ezért vonzódnak a férfiak a női mellekhez

Forrás: Thinkstock -
mell evolúció párkapcsolat szex férfi szerelem kebel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A heteroszexuális férfiak női mellek iránt érzett vonzalmának okára kereste a választ (még 2012-ben) Larry Young, az Emory Egyetem pszichiáter professzora, aki szerint a jelenség az emberi evolúcióval magyarázható.

Young az anya-gyermek kapcsolatra vezet vissza mindent, hiszen a mell elsődleges funkciója a szoptatás, amelynek az anya-gyermek kötődés kialakulásában van fontos szerepe, és később ugyanígy a párok közti összetartozás érzését erősítheti. Szoptatás közben a mellbimbókat inger éri, amelynek hatására oxitocin termelődik az agyban, ami segít az anyának, hogy minden figyelmével a gyermekére koncentráljon.

Forrás: Thinkstock

Ugyanakkor a mellbimbó ingerlésének a szexualitásban is szerepe lehet, a nők nagy részénél ugyanis pont olyan örömérzést okoz, mint a vagina, vagy a csikló ingerlése. Ha a férfipartner a mellbimbókat simogatja, a nőkben ugyanúgy felszabadul az oxitocin, mint szoptatás közben, ám ilyenkor abban segíti a nőt, hogy partnerére összpontosítsa figyelmét, illetve erősítse az iránta érzett vágyat.

Lényegében tehát arról van szó, hogy a férfi a mellek iránt érzett vonzalmával azt akarja elérni, hogy a nő rá figyeljen és őt kívánja meg. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy az állatvilágban miért nem alakult ki ugyanez a szexuális funkciója az emlőknek. A válasz egyrészt abban rejlik, hogy az emberekkel szemben az állatfajok 97 százaléka nem monogám kapcsolatban él, másrészt abban, hogy az embereknél a felegyenesedés következtében több lehetőség nyílt arra, hogy a mellbimbót is inger érje szex közben.

Forrás: Thinkstock

Young fenti teóriája, valamint egyéb, az emberi szexualitással kapcsolatos gondolatai részletesebben új, Brian Alexanderrel közösen írt, "The Chemistry Between Us" (A köztünk levő kémia) című könyvében olvasható.

Foggal-körömmel? Kebelkényeztető kisokos kezdőknek

A férfiak imádják a női mellet, és ahogy régen kamaszkori álmaikban tették, szívesen markolásszák a szexi idomokat, még akkor is, ha partnerük a gyömöszölésnél finomabb, meghittebb érintésre vágyna. Íme a Life.hu kebelkényeztető kisokosa pasiknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.