gyilkosság szokás párkapcsolat szerelem ciki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokszor elképzelésük sincs a pároknak arról, hogy miért megy tönkre a szexuális életük. Gyanakodnak: talán a rutinszerűvé kopott szex, a megszokás a bűnös, és eszükbe se jut, hogy az elutasítás mögött nem az unalom áll, hanem  még ennél is prózaibb okok húzódhatnak a háttérben. 

Összegyűjtöttük, hogy mi lohasztja le a vágyat az ágyban. Íme a leggyakoribb és legkínosabb szokások.

1. Segítség! Horkol a pasim!

Jellemzően a férfiak horkolnak a legvadabbul, de a nők között is akadnak olyanok, akik a jellegzetes hanggal teszik tönkre kedvesük éjszakáját. Akinek napi szinten kell elviselni partnere éjszakai horkolását, az előbb-utóbb menekülni kezd, és másik szobába költözik. A szexuális vágy valójában nem a kellemetlen tényező miatt csökken minimálisra, csupán az együttalvás, az összebújás válik nehézkessé. Az együttlét - külön hálószoba esetén - szervezést, egyeztetést igényel, és ez kifejezetten fárasztó lehet, míg a spontán hajnali, közös paplan alatti, titkos erotikus percek elmaradnak. Gyakoribbá válik az önkielégítés, a netes erotikus csetelés idegenekkel (a nők is), és a párok megszokják a szex egymástól távolabb is űzhető, kényelmes válfaját.
Lehetne persze másként is szervezni a dolgot, tudatosan építeni a másik távollétére, és izgalmas, szexi randevúkat szervezni egyik vagy másik fél hálószobájában, de a tapasztalat az, hogy a legtöbb pár nem aknázza ki a helyzetet.

Thinkstock
Thinkstock

Bianka, jogi asszisztens (34):

"Az első évben szinte észre sem vettem, hogy horkol a párom. Nem is minden éjjelt töltöttünk együtt, az együttalvások meg sokkal inkább szóltak a szexről, mint arról, hogy reggelre kipihenten ébredjek. Atán összeköltöztünk, és én néhány hét alatt kikészültem. Gábor mellett nem lehet aludni. Vettem füldugót, kipróbáltam, de én gyűlölöm, ha el vagyok szigetelve a külvilágtól, szorongok, hogy nem hallom meg a reggeli ébresztő hangját, félek, hogy elkésem a munkahelyemről. Próbáltam segítő szándékkal kideríteni, mi a baj, miért horkol ennyire. Gábor azonban nem akarja kivizsgáltatni magát, és meglehetősen feszültté válik, ha ebbe az irányba viszem a beszélgetést.
Három hónapja kiköltöztem a nappaliba. Ott tudok aludni, csak éppen hiányzik a párom testének melege, és ezért dühös vagyok. Ahogy látom, éppolyan ingerült a helyzet miatt, mint én, olyannyira, hogy a három hónap alatt körülbelül ötször szexeltünk. Azt mondja, ha akarok valamit, menjek vissza a közös ágyba, ő nem kullog utánam."

2. Hagyj békén, álmos vagyok!

Közös háló, közös ágy esetén is lehet egészen messze kerülni a másiktól. Elég hozzá az eltérő bioritmus: amikor éjjel az egyik fél már ájult álomba zuhant, míg a másik éjfélig kukorékol, televíziót néz, olvas vagy - sajnos egyre gyakrabban előfordul - szexcsetel másokkal. Reggel viszont fordított a helyzet: a korán fekvő már rég a reggeli kávét kortyolja, mikor párja az igazak álmát alussza, és csak az utolsó másodpercben hajlandó kidugni a lábát a takaró alól. Ennek ellenére persze lehetne játszani az idővel: időzíteni a szexet olyan alkalmakra, amikor mindkét fél ébren van, és egyszerre kívánják a szexet. Ezek az alkalmak azonban az évek múlásával egyre inkább csökkennek.

Erika, grafikus (40):

"Nálunk én vagyok az éjjeli bagoly. Minden éjjel dolgozom, vagy csak úgy a magam örömére rajzolgatok, annyi energia van bennem, én nem tudok korán ágyba bújni. Iván kiszámítható módon él (könyvvizsgáló), és hamarabb el is pilled, néha már kilenckor szuszog, én meg ott repdesek körülötte. Öt éve élünk együtt, és nekem és neki is egyre nehezebb megszervezni az erotikus perceket. Reggel ő rohan, és nem is bírja a spontán akciókat. Hiába próbálom időnként ágyban tartani még egy negyed óráig, vagy lepem meg a fürdőszobában, ő nem ér rá velem szexelni, este meg kinyúlik, mint egy ócska pizsama. Pár hónapja regisztráltam egy szexpartnerkereső honlapon. Nem csaltam meg ugyan a páromat (a valóságban), de virtuális segítséggel azért volt már néhány Ivánon kívül megesett orgazmusom."

3. Egy ágyban egy gerezd fokhagymával

Nem biztos, hogy csak a pasik élnek-halnak a fokhagymás fogásokért, a nők egy része is imádja a fokhagyma (és a vöröhagyma) fűszeres zamatát. Egy-egy alkalommal persze eltekint a partner a fokhagymaszagú csókoktól, de egy idő után azonban méltatlan menekülésbe kezd. Valamit segíthet a dolgon, ha mindketten ugyanabban a cipőben járnak, de ha csak az egyik fél kényezteti partnerét a hagyma kipárolgásával, nos, az előbb-utóbb még akár szakításhoz is vezethet. Tévedés ne essék, nem jobb a helyzet akkor sem, ha a pár egyik fele rendszeresen fogyaszt (estéről estére) alkoholt, vagy dohányzik is. Ha a másik fél nem füstöl és nem iszik, akkor nincs az a fogkrém, szájvíz és dezodor, amely képes lenne hosszú távon, valóban segíteni. Ráadásul a dohányzó fél haja, ruhája, bőre is magába szívja a füstöt, és amikor múlóban a szerelem, és már nem megy csak úgy lendületből a szex, meglehetősen taszítóvá válhat, elnyomhatja a vágyakat a mámoros lehelet vagy a nikotin füstje.

Thinkstock
Thinkstock

Sára, orvostanhallgató (28):

"Az egészségügyben nem szokatlanok a nehéz, furcsa, kellemetlen szagok. A gyógyítással együtt jár, hogy ezt el kell viselni, valójában, ha valaki érzékeny a betegség szagára (teljesen mindegy, milyen), az nem marad meg ezen a pályán. Bírni kell és kész. Magánemberként viszont egyre nehezebben viselem a párom mániáját. Roppant egészségcentrikus a párom és kedveli a természetes gyógymódokat. Ősztől tavaszig minden nap, nem viccelek, minden nap elfogyaszt három gerezd zúzott fokhagymát, kevés mézben elkeverve. Eleinte jobban bírtam, de így két év után már nagyon elegem van: már nem is tudom, milyen a természetes lehelete. Néha émelygek a mentolos fogkrémmel vegyített hagymaszagtól. Ez van, és ne mondja nekem senki, hogy valójában más bajom van vele. Nem igaz, én szeretem a páromat, de a fokhagymás pusziktól a falnak megyek."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.