Elélvezhetsz attól, hogy egy széken ülsz?

tudomány tény szex tanulmány Egyesült Államok LifeNight felfedezés orgazmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
William Masters és Virginia Johnson neve mára összeforr az ötvenes-hatvanas évek szexforradalmával. Kutatásaiknak köszönhetően teljesen megváltozott a gondolkodás a szexualitásról és a nők orgazmusáról is. Dr. Eden Fromberg és Naomi Wolf legújabb szextényei hallatán azonban valószínűleg még az ő hajuk is égnek állna. A Life.hu összegyűjtötte a legérdekesebbeket a szerzőpáros új könyvéből.

Bár eddig csak pozitív véleményeket lehetett hallani, ha szóba került a szex és a tűsarok, a Fromberg-Wolf páros rámutatott arra, miszerint a magas sarkú cipő viselése negatív irányban befolyásolhatja a nők orgazmusát. Ha túl gyakran tipegünk benne, nagy az esély rá, hogy összeszűkül a medencefenék. Ez azért problémás, mert hiába van orgazmusod, a medencefenék nem lesz képes tovább szűkülni - így az élmény sem lesz teljes.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Ha pedig valaki biztosra akar menni a csúcsra jutásért, íme még néhány újabb felfedezés: a jól hidratált szervezet könnyebben eléri az orgazmust, mint az, amelyik a kelleténél kevesebb folyadékhoz jut. Továbbá érdemes jól megválasztani, milyen székre ülünk. Bizonyos fajtájúak ugyanis szexuális izgalmakat okozhatnak a nőknél, elég, ha csak a szeméremtest megfelelő idegszálait ingerli az ülőalkalmatosság. Ugyanakkor érdemes vigyázni velük: a túl sok ülés miatt megfeszülhetnek ezek az idegszálak, ez pedig nem könnyíti meg a csúcsra jutást.
A fogamzásgátló tabletták azonban visszafoghatják a nők libidóját. A bogyók ugyanis a hormonjainkra hatnak, amelyek nagy szerepet játszanak abban, hogy biokémiailag is vonzónak érezzük a másikat. Érdemes körültekintőnek lenni a védekezés során: dr. Fromberg és Wols szerint az aktus után 5-8 nappal is teherbe lehet esni. Tanulmányok kimutatták, hogy néhány spermium ilyen hosszú ideig is képes életben maradni a méhnyákban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.