A Facebook mindent tud a szerelmi életedről

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat profil kutatás Facebook tanulmány közösségi oldal aktivitás státusz szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg az átlagembernek kellemes időtöltés, addig a 21. század tudósainak izgalmas játszótér elemezni a közösségi oldal felhasználóinak profilját, adatait és legfőképp párkapcsolati státuszát.

A Valentin-nap nem csak a szinglikből és a szerelmesekből hozta ki a romantikusabb (vagy épp kevésbé romantikusabb) énjét. Napvilágot látott egy kalkulátor, amely megmondja, mikor megyünk férjhez – erről ide kattintva olvashatsz többet. A közösségi oldalak egyik vizsgálója, bizonyos Carlos Duik pedig ez alkalomból azt vizsgálta meg, mi lesz a Facebook oldalunkkal, miután szerelembe esünk.

Forrás: Thinkstock

A tanulmány vezetője 100 napon át figyelte a profilokat egészen addig, amíg kliensei egyedülálló állapotból kapcsolatba nem kerültek. Megállapítása szerint 12 nappal a nagy váltás előtt tetőzött az aktivitás, átlagosan napi 1,67 hozzászólással. Később pedig, ahogy állapotot váltott az illető, úgy egyenes arányban csökken a posztolások száma is.

A Facebook, mint kiderült, nemcsak erre jó: egy másik kutatás szerint párkapcsolatunk végét is megjósolhatjuk vele előre. Bogdan State amerikai tudós 3 éven át vizsgálta a közösségi oldal felhasználóinak kapcsolati státuszát, amely alapján arra jutott, hogy akik minimum három hónapig együtt maradnak, azoknak szerelme még minimum négy évig fog kitartani. Mivel State csak az amerikai Facebook-felhasználók egy részét ragadta ki kutatása során, ezért sokan nem gondolják irányadónak a tanulmányát.

Nem készült el a Facebook-videód? Ez lehet az okahttp://www.life.hu/news/20140206-a-facebook-10-szuletesnapjara-nem-kapott-mindenki-kisvideot.htmlElőbb a Facebook 10. évfordulójára készült kisvideók, majd az azokat gúnyoló mémek lepték el a közösségi oldal üzenőfalát. Sokan azonban hiányolták a saját kisfilmjüket. Nos, kiderült, miért nem készült el mindenkinek az egy perce. News--Mire használjuk mi? Facebook és a Life.huhttp://www.life.hu/kult/20140203-a-tizeves-facebookot-unnepeljuk-mire-hasznaljuk-mi.htmlNaná, hogy a mi életünk részévé is vált a legnagyobb közösségi portál. Amikor csatlakoztam a Life.hu csapatához - emlékszem, egy péntek volt -, a nap végén nem tudtam volna felidézni mindenkinek a nevét. Szerencsére a lányok nagyon cukik, így estére legalább hatan ismerősnek jelöltek közülük. Így sokkal könnyebb volt megismernem Esztert, Barbit, Szabirát, Andit, Anikót, Anitát...Kult--A magyar Facebook legnagyobb kamuhíreihttp://www.life.hu/news/20140205-a-facebook-kozossegi-oldal-legnagyobb-hoaxai-aminek-mindenki-bedolt.htmlA közösségi oldallal kapcsolatban fennállása óta rengeteg álhír jelent meg - Magyarországon is -, felhasználók sokaságát átverve ezzel.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.