Férfivélemény: A nő nőként való kezelésének romantikája

nők udvariasság figyelem egyenlőség társadalom romantika ajtó feminizmus pasivélemény nőnap esélyegyenlőség férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezért utálja mindenki a Valentin-napot című cikkünkben részletesen körbejártuk ezt a sokat vitatott ünnepnapot. Most, nőnap környékén ismét felütötte a fejét a kérdés, mit várunk a férfiaktól, mit utálunk, és mire is vágyunk pontosan. Mert amíg ezt nem tisztázzuk, a pasik a sötétben tapogatóznak. Férfivélemény következik.
Forrás: Thinkstock

"Legutóbb egy érdekes tapasztalattal lettem gazdagabb, amiből nekem az derült ki, hogy vannak nők, akik a kedves gesztusokat rendkívüli módon helytelenítik. Pár nappal ezelőtt kisebb nézeteltérésbe keveredtem egy lánnyal, akit az bosszantott fel, hogy megpróbáltam előreengedni. Egyszerűen nem akarta elfogadni, hogy tartom neki az ajtót. Miután nagy nehezen bejutottunk az épületbe, mert végül hajlandó volt előttem bemenni, megkérdeztem, mi az oka ennek az attitűdnek.

Mint utóbb kiderült, az udvariasság fentebb említett formája ütközik az ő elveivel, ugyanis ő is ki tudja nyitni az ajtót. Na, pont ez a fajta lecsapódása a feminizmusnak vagy bármilyen női egyenlősítő törekvésnek, szerintem, a jelenlegi társadalmi keretben, teljesen értelmetlen és üres."

Számomra egy ajtó kinyitása és a nők előreengedése nem több, mint egy egyszerű udvariassági gesztus, nem pedig a nők inkompetenciájának kiemelése az ajtók kinyitásának műveletében.
Forrás: Thinkstock

Egyszóval az udvariasság, a gyöngédség, a figyelmesség ilyenfajta megnyilvánulásai semmiképp nem a lekezelés megfelelői, és az esetleges sértődések ellenére is szívesen alkalmaznám őket a továbbiakban! De persze ez is csak egy férfivélemény...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.