Vibrátortörténelem: sokkoló tények és cuki nyuszik

tény szex vibrátor hisztéria történelem orgazmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 21. században a szexuális játékszerek igen népszerűek: több a szexshop, mint valaha, és az interneten is egyre több lehetőség adódik diszkréten válogatni a különböző eszközök között. De nem volt ez mindig így. Íme, néhány meglepő és szórakoztató tény a vibrátorokról, a megjelenésüktől egészen napjainkig.

Nem is olyan régen még az a tévhit élt a köztudatban, hogy csak az egyedülálló nők használnak szexuális segédeszközöket annak érdekében, hogy a csúcsra juttassák magukat. A közízlés elítélte azokat a párokat, akikről kiderült, hogy különböző játékszerekkel dobják fel a szexuális életüket. Ma már úgy tartják, minden második nőnek van legalább egy vibrátor a szekrényében, ez az eszköz ugyansi az egyik legkelendőbb szexualitással kapcsolatos termék. Ez nem is csoda, manapság már mindenféle ízű, formájú, felületű, különböző trükkökkel ellátott darab beszerezhető.

Élet a vibrátor előtt

Hippokratész annak idején úgy gondolta, hogy a női hisztéria az agy és méh közötti vérellátás problémájából adódik. Ennek következtében a 19. században az orvosilag diagnosztizált hisztériát alsó fertályi masszázzsal kezelték. Nem meglepő, hogy voltak olyan nők, akik rutinszerű hisztirohamokat kaptak, és így állandó kezelésre szorultak. A gyógyítás egyáltalán nem volt szexuális, a pácienseknek kötelezően vissza kellett térniük hétről hétre a rendelőbe, ami orvosilag igen kimerítő volt, hiszen eleinte – míg fel nem találták a vibrátorok elődjét – még kézzel kellett masszírozni a kezelésre váró nőket. Ezt kiküszöbölvén az 1880-as években egy brit doktor feltalálta az első elektromos vibrátort: egy ipari szerkezetet, ami jól helyettesítette a kézi masszázst, és a nők is meglepően jól érezték magukat tőle. Erről azóta film is készül, Hisztéria címen. Az alkotásról a Life.hu kritikáját itt olvashatod el.

Vízsugár - mint kezelési módszer

Franciaországban kezdtek el komolyabban kísérletezni ezekkel az eszközökkel. Az első találmány lényegében egy nagy tömlő volt, ami leginkább a mai zuhanyfejhez hasonlított. A kezelés abból állt, hogy egy erőteljes vízsugárral masszírozni kezdték a hüvelyt illetve a méhet. Elsőre jó ötletnek tűnt ez a módszer, ám hamar kiderült, hogy igen hosszadalmas a folyamat és felettébb költséges is. De az orvosok csakhamar erre is találtak megoldást: lerövidítették a kezelés idejét, így vették rá a nőket arra, hogy egymás után több kezelést vásároljanak – hiszen csak így tudtak eljutni a csúcsra.

Orvosi segítséggel

Az első vibrátorok rettenetesen sokba kerültek, így a háziasszonyok nem engedhették meg maguknak, hogy otthonra is beszerezzenek egyet. Ráadásul az első készülékek hatalmas darabok voltak, minimum két ember kellett a használatukhoz. Éppen ezért a nők a hisztéria elleni kezeléseiket továbbra is csak az orvosi rendelőkben kaphatták meg. Ezek a korai vibrátorok kézi hajtókarral rendelkeztek és sok időbe telt, míg kifejtették jótékony hatásukat. Ekkor vezették be a gőzhajtású darabokat – elsősorban azért, hogy megkönnyítsék a férfiak dolgát.

Kenyérpirítók és vibrátorok

Vess egy pillantást a kenyérpirítódra! Ha azt látod, hogy a márkája Hamilton Beach, akkor jó hírünk van. Van egy történelmi vibrátor az otthonodban. Ez a cég volt ugyanis, amelyik megalkotta a házilag is használható első készüléket, ami a hisztéria kezelésére volt hivatott. A sorozatgyártás beindult, és az egyedülálló nők, illetve az özvegyek tömegesen rohanták meg az üzleteket, hogy nekik is legyen saját vibrátoruk.

Az egészségre is jótékony hatással van

A régi korok vibrátorainak nem csak a formájukon, a méretükön fogsz nagyokat mosolyogni – az egykori hirdetéseiken is. Ezeken ugyanis egyfajta csodaszerként ábrázolták őket, amik rózsássá teszik az arcbőrt, elsimítják a szarkalábakat, enyhítik a stresszt, javítják a nők általános egészségi állapotát. A hirdetéseken való ábrázolás pedig ezeknek megfelelően történt: a vibrátorok nem egyszer a nők arcán, nyakán, mellkasán kaptak helyet – és mindez már rég túlmutatott az eredeti hisztéria kezelésén.

Vibrátortilalom

1880 és 1920 között a vibrátorokat kizárólag egészségügyi kezelésekhez alkalmazták. Ösztönözték a nőket arra, hogy vigyázzanak a vibrátoraikra, hiszen ha bármi bajuk történik, vissza kell térniük az orvosi rendelőkben történő kezelésekhez. A felnőtt szórakoztatóipar azonban elkezdte felfedezni azt, hogy valójában nincs is szükség orvosi utasításokra – ekkor pedig, az alkohollal együtt, illegálissá váltak a termékek, amik lekerültek az üzletek polcairól.

Álcázott masszázs

Miután betiltották a vibrátorok nyilvános árusítását, alternatív megoldásokban gondolkoztak a fejlesztők. Előálltak például egy székkel, aminek az ülőfelületén egyetlen gombnyomásra különböző méretű golyók kezdtek el rezegni – a székre ülve pedig a nők ismét eljuthattak a csúcsra. Ez a technológia nem igényelt be- vagy felhelyezést, inkább csak külsőleg orvosolta a problémát. Mivel a vibrátorokat egy ideig csak a feketepiacon lehetett beszerezni, gyorsan népszerűvé váltak ezek a székek is. Legközelebb az 1950-es, ’60-as években jelentek meg ismét a fallosz méretű és formájú eszközök, de ezeket ezúttal nyak- és vállmasszírozó eszközökként árulták.

Cuki nyulak - az üregben

Talán emlékszel még a Szex és New Yorkból Charlotte vibrátorára, ami leginkább egy cuki nyuszihoz hasonlított. Mivel Japánban tilos a fallikus alakú vibrátorok gyártása és forgalmazása, hogy megkerüljék a törvényt, számos helyes állatformájú segédeszköz látott napvilágot.

A vibrátorok énekelni tanítanak

Ha hiszed, ha nem, a legmegdöbbentőbb dolog, ami a vibrátorokkal történik, az olyan messze áll a szextől és az orgazmustól, mint Makó Jeruzsálemtől. David Ley egyetemi professzor ugyanis a vibrátorokkal diákjai énektechnikáján javít. Ley professzor megfigyelte, hogy a kézi vibrátorok frekvenciája hasonló az emberi hanghoz, ezért azt éneklés közben tanítványai nyakához érinti. Az eredmény elképesztő: már több mint 150 embernek segített a hangtechnikáját fejleszteni ezzel a módszerrel.

A hét szexpóza: fordított misszionáriushttp://www.life.hu/intim/20140312-a-het-szexpoza-forditott-misszionarius.htmlIsmerjük már a klasszikusat, felemeltük már az egyik lábunkat, de olyan is volt, hogy mindkettőt a magasba lendítettük. A Life.hu két szexszakértője, Kati és Vili most a jól bejáratott misszionárius továbbfejlesztésén munkálkodott. Így sikerült.IntimFotó: Hámori Zsófia/Life.huHidraulikus merevedés és gépi orgazmus a közeljövőbenhttp://www.life.hu/intim/20140219-2050-ben-robotokkal-szexelunk-majd-akik-3d-nyomtatoval-szaporodnak-majd.htmlAz, hogy 2050-ben robotokkal szexelünk majd, egyáltalán nem hat az újdonság erejével. Régóta foglalkozunk ezzel, 2013-ban pedig el is árverezték már az első szexrobot szüzességét. Vagyis nem vagyunk akkora távolságra a robotszextől, mint amekkorának az elsőre tűnik. A Life.hu utánajárt, hová is jutottunk el a témában 2014-re.Intim--Mozdulatlanul feküdtem és tajtékos orgazmust éltem át (18+)http://www.life.hu/intim/20130711-szex-szerelem-parkapcsolat-hipnozis-a-gyonyorert.htmlÚgy tűnik, igaz, hogy minden agyban dől el. Az is, hogyan, mikor és milyen körülmények között érkezik az eget rengető gyönyör. Orgazmus hipnózisban? Létezik. A Life.hu-n egy éve ez volt a kedvenc cikketek.Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.