Elton John is összeházasodik barátjával

Forrás: AFP/Frederic J. Brown -
házasság David Furnish Elton John Nagy-Britannia homoszexualitás engedélyezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miután Nagy-Britanniában is egybekelhetnek a melegek, a világhírű énekes bejelentette, hogy a házasság szintjére emeli kapcsolatát férfi élettársával.

Elton John és David Furnish húsz éve társa egymásnak. Több mint nyolc éve élnek bejegyzett élettársi kapcsolatban, és két, béranyától született fiúgyermeket nevelnek. A 67 éves énekes azt mondta: noha jogilag nem látják szükségét a házasságkötésnek, híres párként kötelességüknek érzik, hogy felhívják a figyelmet "olyasmire, amiről sok meleg férfi soha még csak nem is álmodhatott ebben az országban."

Elton John és David Furnish Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Angliában és Walesben március 29-től van lehetőség az azonos neműek házasságára. Elton John azt mondta, büszke Angliára, és azokra a törvényekre, amelyek Daviddel való megismerkedésük óta életbe léptek hazájában.

A világsztár és partnere az elsők között létesített bejegyzett élettársi kapcsolatot 2005. december 21-én, az eseményt egy 2 millió dolláros lagzival, 650 vendég jelenlétében ünnepelték meg – írja az MTI. Az akkori felhajtástól eltérően a házasságkötést szűk körben, csak gyermekeik - a hároméves Zachary és az egyéves Elijah -, valamint a tanúk jelenlétében tervezik májusban egy angliai anyakönyvvezetőnél. A pár úgy véli, személyes példamutatásuk segített csökkenteni a homoszexuálisokat sújtó előítéleteket is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.